Test: NorthQ 9006 Wifi Personal Camera

Diverse d.  18. maj. 2009, skrevet af iNVALiD 5 Kommentarer.  Vist: 11171 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NorthQ
DK distributør: Transcend

Test

 

Til denne test, er der noget helt specielt at rapportere, som vil blive afsløret lidt længere nede i teksten. Men først og fremmest skal det jo siges, at vi nu begynder at overvåge folk og forsøger med lidt "motion detection" for, at se om kameraet optager når der er bevægelse i et bestemt område. Personerne i min test er oplyst om, at de overvåges, og de har godkendt deres handlinger i videoen. Men vi skal have opsat kameraet, og begyndt at lege med nogle indstillinger.

Vi starter ud med noget overraskende, for da NorthQ udførte en 'arbejdstest' af dette overvågningsudstyr, formåede de at få optagelser af et bandeopgør på Strandvejen. Vi har nedenunder en pressemeddelse fra NorthQ på emnet.

 

Pressemeddelelse
NorthQ
24. april 2009


Arbejdstest af overvågningsudstyr filmer bandeopgør på Strandvejen i dag


I forbindelse med en arbejdstest af overvågningskameraer, står danske NorthQ lige pludselig med bevismaterialer i sagen om et formodet bandeopgør på Strandvejen her til eftermiddag.  

Det var et par overraskede medarbejdere hos NorthQ, der bl.a. laver overvågningsudstyr, som blev opmærksomme på, at deres testudstyr havde filmet det overfald, der i dag udspillede sig i krydset af Hellerupvej og Strandvejen. Her gik to rockerlignende typer amok med et koben på en sort firhjulstrækker, hvorefter de overfaldt føreren og en passager.

Vi var i færd med at teste bevægelsescensor-teknikken i vores kameraer og vi havde derfor sat et kamera op i vores kontor, der skulle opfange og filme bevægelse på Strandvejen. Lidt senere hører vi et postyr ude fra vejen, og da vi kigger ud af vinduet, kan vi se der foregår noget ballade,” fortæller Tim Bruus Morgen, direktionsassistent hos NorthQ. “Vi står lidt og følger med i balladen, da det går op for os, at vores kamera må have optaget postyret. Og ganske rigtigt – da vi tjekker det bagefter, har vi en optagelse af høj kvalitet af forløbet.

Dermed ligger NorthQ inde med videooptagelser, der kan vise sig at blive afgørende bevismateriale i opklaringen af bandeopgøret. Optagelserne er givet videre til politiet og NorthQ gør nu optagelserne tilgængelige for medierne.

Optagelserne kan ses her: www.northq.com/download/bandeopgoer.zip Ved brug af materialet – venligst krediter NorthQ.

 

Test

Kameraet er blevet sat op, og har fået lov at stå og optage i godt en uges tid. Det er blevet placeret i et vindue, der peger ned i haven, hvor det vil opfange folk der kommer ind ad havelågen eller går ud af den. Så kan vi hurtigt se om der kommer ubudne gæster. Til dette formål er der benyttet motion detection, som sætter kameraet i gang med at optage, når der kommer bevægelse i et bestemt område af billedet. Her er fokuseret på højre og venstre side af billedet, så når nogen går ind fra en af siderne, begynder det at optage. Optagelserne vil herefter blive uploadet til en ftp, hvor de bliver lagret og senere set af undertegnede. Alt dette sker over det trådløse netværk, så der er ingen LAN-kabler der flyder, så man falder over dem.

Ud fra dette er der kommet en del sjove optagelser, hvor man helt har glemt, at der er overvågning på, og man gør ting som man normalt ikke vil gøre foran et kamera, så som at klø sig visse steder. Men lad dette ligge, så heller fokusere på, hvilket formål produktet har, nemlig at overvåge og fange indbrudstyve. I test-perioden måtte jeg sige, at jeg ikke formåede at fange nogle tyve, eller få optagelser som NorthQ selv har gjort i deres arbejdstest, men jeg har formået flere ting. Vi kan lave en punkopstilling på hvad det er jeg har fået ud af at have kameraet sat til i hjemmet:

  • Når man tager hjemmefra, ved man at huset er i gode hænder.
  • Hvis der er ubudne gæster, i form af indbrudtyve eller sælgere, så bliver de fanget på video, og man kan herefter vise videoen til politiet.
  • Selvom tyve stjæler kameraet, og man bruger den opsætning som jeg har testet med, så vil optagelserne stadig være at finde på ftp'en.
  • Nem tilslutning og kræver kun strømstik når det kører over trådløs.

 

Nogle af de videoer der er blevet optaget i forbindelse med testen, er blevet lagt ud på internettet, og de kan hentes på nedenstående links.

http://www.prygl.dk/1.avi
http://www.prygl.dk/2.avi

 

For jer som ikke ønsker at se videoerne, så er der taget et par still-billeder, som også er blevet lagt op og kan ses lidt længere nede i testen. Samt blev der før lovet at der kom et par still-billeder, så vi kan se kvaliteten af de billeder kameraet tager.

 

 

I klart lys er billedet knivskarpt, og alt kan genkendes. Farverne står fint, og intet er utydeligt på billedet, som er et still-billede fra video nummer 1.

 

 

Undertegnede blev opdaget i min færd ud med skrald. Dette er et billede taget fra videoklip nummer 2. Som det kan ses, så er kvaliteten meget god, og hvis kameraet var placeret sådan, at det kiggede en smule mere op, ville ansigtet være fanget på video. Kvaliteten er så god, når lyset er der til det, at man med fordel kan genkende personer. Problemet opstår først når der er tusmørkt. Da er det meget svært, at genkende personer på videoen.

 

 

Mørket er på vej, og man kan godt se at klarheden af de tidligere billeder aftager. Lad os prøve at se på et billede taget lidt senere.

 

 

Dette var det mørkeste billede jeg kunne finde, blandt alle de optagelser der var om natten. Som det kan ses på billedet, så er der utrolig mørkt. Det vil være meget svært at genkende personer på billedet, da der er så mørkt. Det er sikkert noget andet, hvis optagelserne ikke er lavet på bøh-landet, hvor jeg bor. Men flere danskere har lys med sensor ved deres dør, og hvis man overvåger der, vil der jo automatisk være godt lys, hvis der sker bevægelse så lyset tænder. Så hvis der kommer lidt lys, vil der blive mere synligt på billedet, logiskt nok.

 

For at summere op på denne side, så er vi kommet frem til nedenstående.

  • Optagelser i fornuftig opløsning på 640x480 med 30 billeder i sekundet.
  • Mulighed for advarsel via sms ved bevægelse i det overvågede område, som også fremgår ud fra specifikationerne.
  • Optagede/fotograferede materiale bliver uploadet til ønskede ftp/http-lokation.
  • Ved tusmørke er billedet ikke tydeligt, men stadig brugbart, mht. beskrivelse af højde og tykkelse af de ubudne gæster.
  • Trådløs tilslutning, så kameraet kan placeres så godt som over alt.

 

Andensidste side er færdig, og vi skal til sidste side.

 

cyph3r_smurf
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-05-2009 09:37:02
Svar/Indlæg:
825/30
hehe og med det samme tænkte jeg på den test hvor de optog det overfald :) det er da helt klart den billigste og bedste PR de har fået i flere år :)


beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-05-2009 23:37:29
Svar/Indlæg:
3943/44
Det eneste den ser ud til at mangle er POE

Eller virker det da til at tage ganske fornuftige billeder.


cyph3r_smurf
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-05-2009 16:49:00
Svar/Indlæg:
825/30
# tjah nu er POE for det meste forbeholde dyre switche (og nyere for den sags skyld)

Tror helt klart at den appellerer til det private marked.


beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-05-2009 21:51:38
Svar/Indlæg:
3943/44
POE teknologien er bare ikke særlig dyr, og vil være oplagt i et overvågnings kamera, så kan man jo nøjes med et kabel.


cyph3r_smurf
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-05-2009 09:39:01
Svar/Indlæg:
825/30
#4

Det ville helt klart være et plus ja, i det hele taget burde POE bare være noget der var implementeret i alle nyere switche sådan at kameraer - ip telefoner osv ikke skal bruge en transformer.