Test: Plantronics Gamecon 777

Lyd d.  03. juni. 2009, skrevet af jmose 4 Kommentarer.  Vist: 10090 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Plantronics.com
DK distributør: Plantronics

Test

 

I lyttetesten er der hørt forskelligt slags musik og spil, ligesom der også er set film. Under alle lyttetests er der skiftet imellem et lydkort og den medfølgende Dolby boks. Man kan af gode grunde ikke give et billede eller en graf på hvordan headsættet lyder - men det tilstræbes at give en objektiv vurdering.

 

Musik

 

 

Med lidt forskelligt at vælge imellem er headsettet blevet testet i genren musik. Lyden er blevet hørt skiftevis i Dolby og direkte i et lydkort. Altså udenom Dolby boksen. På Tina Dickows "In the Red" lyder vokalen helt tro mod originalen. Undertegnede har været til indtil flere koncerter med kunsteren og denne lytte test var perfekt til mindste detalje. Tina Dickows umiskendelige intense stemme var allestedsnærværende og lader kun en tilbage at ønske at sommeren og dens koncerter snart vil komme. I den lidt "hårde" ende spiller Carpark North med rytme og nærvær når synthesizeren starter nummeret "More". Og da nummeret lige så stille tager fart, returnerer Plantronics tjenesten med endnu mere musik. Bas og stemme og især synthesizeren flyder ud af headsættet i perfekt samspil. Videre i testen lyttes nu til DAD og nummeret "Revolution". Her lyder alt bare fantastisk. Det tunge guitar rif og den hårde bas som er kendetegnet her, kommer prompte og uden tøven. Her er ingen slinger i valsen selvom at volumen får et nøk op... Plantronics vil bare lege med. Generelt set opleves en væsentlig bedre lyd i musikken, hvis tillsluttet direkte i et lydkort fremfor via Dolby boksen.

 

Film

 

 

På filmsiden forholder det sig helt anderledes. Her får du bedste oplevelse via Dolby boksen. Selvfølgelig kan headsettet på ingen måde matche et hjemmebio setup - men hvis man ikke ligefrem er i besiddelse af et sådant - har man altså her et rimeligt alternativ.  I filmen "Transformers" fås alle lyd-effekter med på fuld skrue. Og helt uden forvrængning overhovedet. Den brummende motorlyd fra Corvetten, og dialogen imellem de to skuespillere kan sagtens adskilles - selv med volumen på høj styrke. Det er lige før man kan fornemme dunsten af motorolie, da Megan Fox siger:  "just pop the hood".. Lige dèr ville mange unge mænd gerne stå ... :) På "Der Untergang" fra 2004, kan man fornemme den tunge dystre stemning som hele filmen emmer af. Og Bruno Ganz' version af Føreren selv er simpelthen ikke mindre end totalt skræmmende! Hans karakteristik af en mand på randen af sindsyge og uden virkelighedssans - og ude af stand til at se nederlaget i øjenene, står lyslevende for en takket være et fantastisk lydbillede.  Det giver kuldegysninger langt ned af ryggen, da han i en solo-tale i bunkeren langt under jorden siger: "das war ein Befehl".

 

Spil

 

 

Med forventningerne skruet godt i vejret efter musik og film genrerne, haster vi videre til lyttetesten i spil. Hvis headsettet kan holde niveauet, burde spil ikke volde de store problemer. Der bliver fisket et par spil ned fra reolen som forventes at kunne levere varen. Det drejer i første omgang om en gammel kending, nemlig Crysis som stadig byder ind med mange lydeffekter og fart over feltet. I introscenen som foregår i flyveren, kan man næsten mærke den dybe brummen fra de enorme fly-motorer ryste helt ind i mellemgulvet. Og da man kaster sig ud for at starte missionen, suser det meget realistisk  for ørene. I alle efterfølgende spil-scenarier, spiller headsettet med overbevisende pondus. Motorlyde er realistiske, og hvis en snakker bagved hovedpersonen i spillet  høres dette også. Det kan godt give en lille fordel ved nogle spil-titler.

 

Mikrofon

 

 

Mikrofonen er testet for funktionalitet i Skype. Og heller ikke her er der slinger i valsen. Mikrofonen virker uden de store dikkedarer og alt går fint og klart igennem. Og det endda uden at man skal "booste" mikrofonen.

 

DuckHunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 08:37:42
Svar/Indlæg:
1889/115
Godt skrevet.

Rigtig fint headset, men alt for stort. Jeg føler det falder af hele tiden. 🙂

Jeg fortrækker nu mit gamle Fatal1ty headset. 😎


morten753
 
Superbruger
Tilføjet:
03-06-2009 08:47:53
Svar/Indlæg:
147/35
Fin test.

kan kun være enig med teseten i at det er et rigtig lækkert headset.
og det er både til gaming og musik efter min mening 🙂

thumbs up fra min side 😛


ZnarF
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2009 09:41:52
Svar/Indlæg:
1058/59
Dejlig test, hvor de essentielle ting bliver dækket (synes jeg 🙂)

Jeg har dog et par forslag til forbedring/fremtidige tests:
Jeg savner lidt sammenligning med andre hovedtelefoner - både nogle til gaming og nogle til musik. Det behøver ikke være en videnskabelig test med målinger osv. fint for mig med en ren subjektiv test (som nu)

Når nu der er et lydkort med til, kunne det også være interessant at prøve andre høretelefoner på dette, bare for at få en ide om performance.



Hyl_dk
 
Overclocker
Tilføjet:
04-06-2009 18:50:03
Svar/Indlæg:
43/4
Glimrende test :yes: , som ZnarF er inde på er det eneste jeg mangler også en sammenligning. Det er altid svært at skrive/læse anmeldelser af "lyd", da det er så mega individuelt. Vi ved ikke om du er typen der bare syntes 128kb/s MP3 er "top notch" (Hvilket jeg dog ikke tror ud fra din glimrende musiksmag :yes: ) eller om du har anlæg til 100k i stuen og ved hvordan musik SKAL lyde.

Hvis man få noget at sammenligne med er det nemmere at vurdere. Jeg er selv efter flere forsøg endt med Goldring DR150 fra HFK, som jeg er godt tilfreds med. Men musik skal nu nydes på et godt anlæg, så det meste musik/spil bliver spillet over hifi-anlæget til lidt for mange kilo efter hånden.