Test: Raptor-Gaming M3 Platinum Mouse

Styre-enheder d.  17. juni. 2009, skrevet af iNVALiD 6 Kommentarer.  Vist: 9710 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Transcend
DK distributør: Fourcom

Test

 

BANG BANG BANG! Du er død! Tiden er kommet til at der skal laves tests af musen. Til dette formål tester jeg i en række forskellige spil og almen brug. Listen over hvad der testes i kan ses herunder. Samt kan det noteres at underlaget til testen består af en SteelSeries QcK måtte.

  • Counter-Strike: Source
  • Mirror's Edge
  • Crysis: Warhead
  • Unreal Tournament 3
  • World of Warcraft
  • Alment kontorarbejde og brug

Counter-Strike: Source:

 

 

 

Hvilken mus man bruger når man spiller, og specielt når der er tale om CS, er meget vigtigt. For flere år tilbage svor jeg til MS3.0 da det bare var den bedste mus til opgaven efter min mening. Så på dette punkt var det ikke forventet at Raptor musen kunne hamle op med MS30'eren. Dog efter at have spillet, både med "vinge" og uden, har jeg måttet revurdere dén holdning.

At spille med "vingen" monteret er noget man skal trænes til, da man ikke kan flytte håndleddet, men er "tvunget" til at flytte hele armen.

Det er i starten svært da min præcision kommer via små hurtige bevægelser i håndleddet, og nu skulle jeg til at bevæge hele armen også, hvilket kræver en større musemåtte, da bevægelserne kan blive lidt vilde. Uden "vingen" monteret kører det bare derudaf og der er ingen slinger i valsen, dikkedarer, og andre udtryk der ellers måtte passe.

Jeg må sige, at musen - min Verden - ikke helt slår MS3.0'eren, men den kommer tæt på!

Mirror's Edge:

 

 

For de af jer der har prøvet Mirror's Edge, så ved I, at man - fra tid til anden - skal man lave en vild bevægelse.

Man skal lige hoppe op på en ting og så springe over på noget andet. Men generelt så har spillet ikke de store krav til at man laver vilde bevægelser hele tiden. Det er oftest bløde bevægelser. Musen glider godt, og alle bevægelser der bliver lavet sker med perfektion.

Musen virker perfekt, og som før nævnt spiller alt bare!

Crysis: Warhead

 

 

Det første ord jeg må sige efter jeg har spillet Crysis i cirka 5 sekunder er at musen er fantastisk.

Jeg kan næsten ikke beskrive det på andre måder, når "vingen" er monteret, og der er masser af action i spillet så går det bare derudaf. De knapper der bruges er alle på nær frem- og tilbage knapperne.

Musen ligger godt i hånden, den flyder elegant over musemåtten. Som til CS:S fungerer musen også utrolig godt til Crysis. Det er fremragende!

Unreal Tournament 3:

 

 

Hop, hop, løb, skyd, bang, bang! Heftig og så godt som konstant bevægelse er en del af UT3.

Der er ikke påkrævet så meget præcision, da man kan ramme alt med et par klik tæt på ens fjende - så godt som. Trods dette kræves det, at musen reagerer hurtigt og bare virker som en mus nu skal virke.

Men hold da op som det virker perfekt. Jeg må endnu en gang sunde mig og sige, at her er der rigtig god ydelse.

World of Warcraft:

 

 

Flere tænker nu, jamen det der WoW? Pokémon-mand, magic nørd, hvorfor lige teste i WoW?

Svaret er meget simpelt - Jeg spiller det meget, af de spil som jeg nu spiller, og derved også har testet mere i WoW end de andre spil.

For at spille WoW er der ingen specielle krav til musen, rent ydelsesmæssigt. Det kræver ikke præcision på nogen måde, og det er næste det samme som at surfe/kontor arbejde. Det der dog kan få de fleste folk til at råbe og skrige er, hvis der enten ikke er knapper nok på musen som de kan lave bindings til, eller knapperne er svære at trykke på.

Jeg må sige, at her sætter musen en kæp i hjulet og bliver bremset hårdt op. Specielt frem- og tilbage knappen, på siden af musen, er utroligt hårde at trykke ind og de larmer når man trykker på dem.

Dette kan få flere til stoppe helt op, og tænke en ekstra gang over at købe musen. Det har dog ikke været et problem for mig, da jeg som oftest ikke bruger disse to knapper.

Derfor virker den generelle ydelse, set fra mit synspunkt, rigtig god - hvad angår WoW.

Almen kontor arbejde, samt almen brug:

 

 

Folk tilbringer en del tid i Windows, hvor de surfer på nettet, arbejder lidt i Photoshop eller generelt bare keder sig.

Jeg har, til formålet, prøvet lidt forskellige ting. Heriblandt, at arbejde i Photoshop, med redigering af billeder, og så lidt surfing på internettet.

Til det almindelige, såsom at navigere rundt på computeren, fungerer den - som sådan - fint nok. Det er først når man ønsker gøre brug af enten frem- eller tilbage knappernne, som er på siden der opstår problemer.

Disse to knapper er så utroligt hårde at trykke på. De larmer når man trykker på dem og samtidigt kommer der et rødt lys når man trykker på dem. Dette er helt klart det største minus ved musen, og det trækker en god del ned i den generelle oplevelse.

Hvis vi i stedet fokuserer på det positive, så kan oplevelsen fra Photoshop nævnes.

Som nogle måske ved, så kan en mus have svært ved at aflæse overfladen den kører på, og måske lave små "hop" hvor musemarkøren enten står stille eller hopper en tand videre. Denne er rigtig dejlig, specielt når der er tale om præcisionsarbejde i Photoshop.

Vi opsummerer hele oplevelsen, og vi får derved en liste der ser ud som følger:

  • Rigtig god til FPS-spil
  • Generel ydelse er god
  • Alle knapper er tilgængelige
  • Ligger godt i hånden
  • Justérbare vægte i musen
  • Frem- og tilbage knapperne er utroligt hårde at trykke på, samt de larmer meget
  • Scroll-hjulet laver den klassiske "klik" lyd når det anvendes.

Eventyret er ved at være nærme sig enden, mon det ender lykkeligt? Ja det vil næste side, hvor konklusionen er at finde, kunne afsløre.

Johnny
 
Superbruger
Tilføjet:
17-06-2009 09:39:57
Svar/Indlæg:
2127/11
"Hvis vi i stedet tager og fokusere på det positive, så kan oplevelsen fra photoshop nævnes. Som nogle måske ved, så kan en mus have svært ved at aflæse overfladen den kører på, og måske lave små "hop" hvor musemarkøren enten står stille eller hopper en tand videre. Dette er rigtig dejligt specielt når der er talt om man arbejde med præcisions arbejde i photoshop."

...og det positive ved musen i denne sammenhæng er..? 😛 Husk i øvrigt nutids r. I dette tilfælde hedder det fokuserer, ikke fokusere.

Jeg er normalt ikke til at bruge så mange penge på en mus, ganske enkelt fordi jeg er ludfattig. Men havde det ikke været for frem og tilbagekapperne, ville denne her have været under overvejelse. Man skulle nærmest tro, at skidtet er defekt. Hvem ville lave knapper, især så vigtige knapper som de to, der ikke virker til ug med kryds og slange? Men det skulle da tjekkes inden et evt køb. Jeg bruger de to knapper monstermeget, så der kan ikke gås på kompromis. Jeg er helt enig med anmeldelsens konklusion på det punkt.


MartinJO
 
Superbruger
Tilføjet:
17-06-2009 11:09:41
Svar/Indlæg:
344/42
#1 "Husk i øvrigt nutids r. I dette tilfælde hedder det fokuserer, ikke fokusere." Jaja, giv manden en chance - så længe man kan læse hvad der står 🙂

"Tilbagekapperne" ? jeg troede N var med i kNapperne 😛


Med musen ser da virkelig lækker ud, bare ærgeligt med de to frem -og tilbageknapper



tewic
 
Overclocker
Tilføjet:
17-06-2009 11:57:37
Svar/Indlæg:
113/10
Dammit, jeg skulle have ventet med at sælge min (nye, i ubrudt ambelage) M3 indtil dette review var udkommet, så kunne det være jeg kunne have fået den afsat... endte med at sælge den for 100kr til min søster som manglede en mus til hendes nye laptop :P


genuz
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2009 13:58:58
Svar/Indlæg:
798/19
Det lyder som en ufattelig dårlig mus i forhold til, den koster 500kr. Har anmelderen nogen sinde prøvet andre 'gaming' mus?

Hvilke underlag er der testet på? Det har ufattelig meget at sige mht. lasermus.


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-06-2009 19:45:58
Svar/Indlæg:
2175/21
alt for få knapper til mit brug, men at teste i wow ville også give mening, hvis det er for at teste om musen også er behagelig i fx 5 timer i træk, hvilket man desvære nemt kan komme til at sidde med den, når man spiller en del wow......der ved jeg at min razer jeg havde før var utrolig dårlig, der kunne give en krampe i hånden, og derfor endte med at blive skiftet ud med min habu.....


adam93
 
Superbruger
Tilføjet:
20-06-2009 15:49:11
Svar/Indlæg:
233/16
er det bare mig eller ligner den ikke en del en Logitech MX-Revolution? og frem-tilbage knapperne ligner da dem på en MX-1000? det kan også være mig der er galt på den ? 😛

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af adam93 d. 20-06-2009 16:36:59.