Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: ASUS

BIOS

 

 

BIOSen er en lidt mere skallet udgave af American Megatrends. Typisk virker den som en af dem der bruges på billige kort, og i bærbare systemer. Førstehånds indtrykket var lidt:" aaaah... hvad er nu det". Men som folk siger, man skal ikke skue hunden på hårene - og jeg blev da også klogere. Forsiden viser en tiden og de forskellige IDE og SATA drev der er tilsluttet. Man skifter via menuen helt øverst i skærmen. Man skal lige vende sig til, at man ikke må trykke pil til højre for at skifte rude, for så hopper den videre i menuerne, men man skal trykke enter.

 

                   

 

Vi løber lige hurtigt over de forskellige menupunkter, og så dykker vi ned lidt senere. Først har vi den mest interessante, nemlig Advanced, her indstilles alt det sjove. Næste sider er Power indstillingerne, her kan man gå videre ind under HW Monitor Configuration og indstille hvornår hvornår man ønsker sine blæsere skal starte, og hvornår de skal ramme fuld hastighed. Dette er en rigtig fin funktion, og det lader også ens computer være ret så støjsvag når den står idle.

 

                   

 

Til venstre har vi boot menuen, ikke noget fansy her, og til højre har vi en BIOS flash menu. Dette er også en fin feature, så skal man bare hente sin BIOS, smide den på en USB disk, og så starter man ellers BIOS op, ind i ASUS EZ FLASH 2, og så fortælle man den, at filen ligger på en USB disk, og afsted det går. Let, og mere sikkert end Windows. Sidst er Save and Exit side.

 

              

 

Vi bevæger os her ind i Advanced menuen, og videre ind i JumperFree Configuration. Det ses at der både kan clockes på CPU, GPU og PCIe. Af volt indstillinger kan man se at det er et mere begrænset chipset dette her, og der findes faktisk kun 3 voltindstillinger. Chipset volt, CPU volt, og RAM volt, det er da så alle kan være med.

 

 

Advanced  - CPU configuration giver os dette billede, og vi kan se at der har sneget sig en Advanced clock calibration ind nederst - jeg har dog ikke testet om denne virker.

 

 

Den næste er under Advanced - Chipset, og denne menu går mest på opsætning af det indbyggede grafikkort.

 

 

Som noget, i mine øjne, lidt specielt er muligheden for at overclocke det onboard grafikkort. Dette kan jeg ikke dy mig for at teste, men mere om dette senere.

 

 

Til sidst har vi OC af CPU menuen. Man kan vælge mellem AUTO, Manuel eller Overclock Profile. Overclockprofile tillader at OC FSB med 2, 5, 8 og 10 %. Vælger man Manuel kan man skyde frit fra hoften.

 

Vi smider den medfølgende driver cd i skuffen, og ser hvad der ligger af sager på denne på næste side.

 

Lenze
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-10-2009 00:15:31
Svar/Indlæg:
1003/92
Har dette kort dog i "M" udgaven ( M-ATX ) og jeg må sige at jeg ligesom anmelder er rigtig got tilfreds med det...

Det clocker rigtig godt og jeg er nået op på 3.8Ghz indtil videre med Phenom II x3 720.
Det synes jeg selv er jævnt godt resultat af et M-ATX bundkort i mid-end range ! 😛


rosty
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-10-2009 00:38:46
Svar/Indlæg:
910/91
der ser ellers meget fedt ud... meeen de sata stik ville jeg også mene skulle ligge ned ude i siden godt gemt væk bag et par lange gfx'er 😛