Layout / Design
Kortet benytter 1x6-pins PCI-E og 1x8-pins PCI-E strømstik. AMD anbefaler at man IKKE benytter molex-4 pin x 2 til PCI-E 8-pin konverterstik, da det med 5970 Hemlock kan/vil overbelaste strømforsyningen/PSU'en for meget - og det særligt hvis man aktiverer OC-mode og kører kortet de 25% over normal fabriksclock.
Længden på kortet er hele 34,3 CM (knap 8cm længere end HD4870X2).
Her skal man hæfte sig meget ved længden af kortet, da dette er så langt så man får problemer med kabinetter der ikke er full size tower ATX, iflg. AMD. Så mål hellere efter, om kortet kan være i dit kabinet før du køber det - for det kan være du skal investere i nyt kabinet for, at få plads til det.
Som det ses på specifikationerne er kortet clocket ved de samme frekvenser, som HD5850. Dette er gjort for, at spare strøm og reducere varmeudvikling, således at kortet kommer med et overclocking potentiale på hele imponerende 25%. Og dette er iflg. AMD udelukkende gjort for,at tilgodese entusiaterne der tweaker og overclocker deres grafikkort. Dette er iflg. AMD også årsagen til kortets længde, da entusiasterne (som er det segment dette kort er rettet imod) ofte har de helt store kabinetter til deres hardware.
Årsagen til kortets relativt lave clockfrekvenser er også, at kortet "kun" bruger 300 watt på full load og imponerede 42 watt idle, i Windows 7. Kortet er specialdesignet således, at den ene GPU frakobles helt og holdes med en meget lav volt-spænding så den hurtigt kan vækkes fra "sleep mode" når man sætter grafisk belastning på kortet. Når man overclocker kortet via Catalystdriverens AMD Overdrive funktion så vil kortet til gengæld på fuld OC sluge hele 400 watt. Så her skal man altså også være opmærksom på, at man skal have en strømforsyning med et 8-pins stik på, da en konverter her ikke nødvendigvis vil være nok, iflg. AMD's oplysninger. AMD's "sleep mode" på HD5970 Hemlock er ikke det man forbinder normalt med "sleep mode", men faktisk helt nede på ACPI S1 mode (nævnt for dem der ved hvad dette betyder).
Særligt specielt for HD5970 Hemlock er det dog, at kortet har fået specialudvalgt alle komponenterne og derved adskiller kortet sig markant fra HD5870, da det har monteret nogle helt specielt udvalgt og særligt testede komponenter! Selvom komponeneter kan se éns ud med dem på HD5870 så de det altså ikke, iflg. AMD's oplysninger.
Yderligere har AMD indbygget et helt særligt strømstyringskredsløb, hvor der er brugt nogle særlige komponenter fra Texas Instruments til, at regulere kortets frekvenser og spændinger og overvåge disse real-time. Og det helt ned på et sådant niveau, at man kan udlæse via software, hvor meget spænding kortet trækker ud af de to 12-volts rails dette får strømmen ind via.
Kortets massive køleløsning har monteret et "vapor chamber" der er helt særligt opbygget til netop, at kunne holde til 400 watt TDP, uden at brænde varmt.
Så fik vi vidst slået fast med syvtommersøm, at HD5970 Hemlock er overclockernes, tweakernes og topentusiasternes grafikkort...