Test: Corsair P128 128GB SSD

Solid state disk d.  15. december. 2009, skrevet af Morpheus@HOOD 35 Kommentarer.  Vist: 11213 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Techdata

Alt det du ikke ved om SSD

 

 

Vi skal starte med at hitte hoved og hale i hvad det egentlig er for en størrelse sådan en SSD, for der er nemlig en verden til forskel på en HDD og en SSD.

Faktisk er de eneste lighedspunkter på en HDD og en SSD at de begge lagrer data, kan bruge de samme interfaces, og at de har samme standardiserede størrelser.

Hvor en HDD bruger roterende magnetiske plader og et mekanisk læse/skrive-hoved, har en SSD slet ingen bevægelige dele og er derfor meget mere modstandsdygtig og i det hele taget mindre latent for fejl. En HDD er faktisk bygget op efter de samme grundprincipper som et floppydrev med en diskette i - dette design er så blevet optimeret og genopfundet en helt masse gange, førend vi er nået dertil hvor HDD teknologien er idag. Men vi kan altså hurtigt blive enige om at idéen ikke ligefrem er helt ny.

Her er det så at man kunne foranlediges til at tro SSD så bygger på noget helt nyt - det gør den bare ikke.

En SSD er bygget op af hukommelseschip, der er forbundet parallelt, og disse chips er i bund og grund ikke meget anderledes end de RAM der har været en fast komponent i computere i endnu længere tid end HDD har været det.

SSD er dog stadig i sin spæde barndom, og derfor er det også rigtigt spændende at følge udviklingen netop nu, da det mere er menneskelig opfindsomhed og nye idéer, end det er fabrikationsstørrelse på selve chipsene der er en afgørende faktor. Så selv om teknologien faktisk har været ved hånden i mange år, så har de kloge hoveder ikke fået lov at udvikle ret mange nye idéer, simpelthen fordi der ikke har været penge i det pga. produktionsomkostningerne, hvilket ultimativt betyder for høje priser. Hvis priserne er så høje at ingen køber, er der ikke noget marked, er der ikke noget marked er der ingen penge der skifter hænder. Derfor har ingen for alvor brugt tid og energi på teknologien før idag.

 

 

Men nu er det heller ikke fordi de chips der sider i en SSD er helt "almindelige" som dem er sidder i en computer. Der findes to forskellige typer hukommelseschips: Volatil og non-volatil. Almindelige RAM er volatil, hvilket betyder at data kun kan lagres så længe der er strøm på. Fjernes strømtilførslen (computeren slukkes), så forsvinder al data med det samme og kan aldrig genskabes. Man kan næsten sige de formaterer sig selv hver gang strømmen bliver afbrudt.

Den anden type - som er den der findes i SSD - er non-volatil, hvilket vil sige at data lagres i chippen, selvom der ikke er tilført strøm. Der findes rigtig mange forskellige typer af både volatil og non-volatil RAM, og dem der findes i en SSD hedder helt præcist NAND flash RAM.

NAND refererer til måden data lagres i chippen på, og i denne verden gælder det om at klemme så meget data som overhovedet muligt, ned på mindst mulig fysisk plads. Der hvor revolutionerne sker, er enten når selve fabrikationsstørrelsen for chippen kan gøres mindre, eller når der findes en nyere og bedre måde at gemme data i chippen på. Vi kan sammenligne det med de forskellige måder at komprimere billede- og musik-filer på. Hvor .wav og .bmp kan komprimeres til .mp3 og .jpeg, kan en datachip også være "komprimeret" på forskellige måder - her kan der bare ikke indgås nogen former for kompromis, ligesom med f.eks .mp3 og .jpeg.

Helt ned på celle-niveau..
En celle i en NAND flash SSD er enten bygget som 1-bit (SLC) eller som 2-bit (MLC). Rent fysisk er de lige store, men MLC kan indeholde dobbelt så meget data. SLC har dog den fordel, at det tager kortere tid at "læse" indholdet af cellen, da hver celle kun indeholder 1-bit data, hvor en MLC indeholder 2-bit data. Dette er fordi fremgangsmåden for at "læse" indholdet, foregår ved at man tilfører en spænding og venter på svar, er cellen tom, forøges spændingen hvilket gør den næse celle bliver spurgt og så fremdeles.

 

 

 

Altså skal en MLC-celle chekkes med 4 forskellige spændingsniveauer, hvor en SLC kan nøjes med to.

Inde i en SSD sidder der ikke kun MLC el. SLC chips. Der er en anden meget vigtig komponentet, og det er controlleren. Controlleren er den der "styrer" al data der skal frem og tilbage, og en controller der skal håndtere MLC, har op til 3x mere at lave end en controller der skal håndtere SLC. Derfor er netop denne komponent meget vigtig, specielt i MLC-baserede diske, hvor den kan ha' en afgørende indflydelse på ydelsen.

 


Den mindste håndterlige mængde af data på en SSD er 4 kilobytes, det er intet mindre end 32.768 bits. Det vil sige at computeren arbejder med mindst 32.768 bits ad gangen på en SSD. Det lyder måske som rigtig, rigtig meget, men det synes du måske ikke når du får det store perspektiv.

4 kilobytes hedder også en "page", og disse er igen grupperet i blokke. En blok indeholder 128 pages hvilket er 512 kilobytes eller 4.194.304 bits.

Når man har 1024 blokke kaldes det et "plane", der indeholder 512 megabyte eller 4.294.967.296 bits. 512 megabyte er som regel størrelsen på hver enkelt chip der sidder i en SSD, men synet kan bedrage, for en enkelt chip kan faktisk indeholde helt op til 4 lag i ét (dvs. 2048 megabyte (2 GB) pr. enkelt-chip).

Ydelsen
NAND flash RAM findes allerede mange steder, bla. i USB-nøgler. Der hvor den afgørende faktor kommer ind i billedet, er ikke så meget hvor hurtig den enkelte chip er, men snarere hvor mange man har (selvfølgelig med en vis ydelse) at sætte sammen. Magien opstår nemlig når man parallelforbinder chipsene, hvor både ydelse og kapacitet skalerer med antallet af chips man sætter sammen. Ydelse/kapacitet-forholdet kan faktisk justeres "næsten som man vil ha' det", og tommelfingerreglen er at man uden at ændre på antallet af chips, kan halvere kapaciteten, for teoretisk at fordoble ydelsen. Når man skalerer på denne måde hedder det data striping, og kan bedst sammenlignes med RAID 0.
 

Tak til Mads321 for dette afsnit.

 

Vi går videre til specifikationerne på næste side.

sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 08:38:12
Svar/Indlæg:
353/59
Synes det er lidt useriøst at teste disken uden at sammenligne ydelsen med nogen af Intels SSD modeller der er de mest solgte SSD diske for tiden.


chr22
 
Overclocker
Tilføjet:
15-12-2009 09:11:30
Svar/Indlæg:
159/21
der må jeg give #1 ret, det er sku ærgerligt at der ikke er en x-25m disk med i sammenligningen.



bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2009 10:22:58
Svar/Indlæg:
2958/84
#1, #2

Jeg troede at det efterhånden var enhver klart at WH.-testerne og HWT. køre på frivillige kræfter, der er ikke nogle testere der køber hw. for bare at teste det, så hvis WHT. ikke har fået en Intel SSD ind til test ja så kan den ikke sammenlignes, med mindre at #1 og #2 slår sig sammen og sponserer HWT. med en Intel SSD'er.

Det at Intel er den (mest) solte, er ikke ensbetydende at det også er den beste, det at der er meget hype omkring Inter tror jeg mere er et spørgsmål om reklame / positiv omtale end at der er mega forskel på Intels proformens end ander SSD'ere, jeg tror man kan finde de første 3 SSD'ere der yder i hverdagsbrug som Intels, det kan godt være at Intel skælder sig ud på nolge få punkter og så er der sikkert også andre punkter hvor de er knap så overbevisende, men når alt kommer til alt så er der i hvedagen nok ikke den store forskel på high proformens SSD.-diske.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 10:35:18
Svar/Indlæg:
353/59
Når man gør sig så megen umage og skriver en ellers god anmeldelse, og tager så mange andre diske med vil jeg stadig mene det er useriøst ikke at teste disken i forhold til den absolut mest solgte pt.

Det koster mindre end 75kr at købe en SSD disk og levere den tilbage efter test, og hvis man har en forhandler i nærheden så er det gratis.

Som jeg læser dit resterende indlæg begrunder du (nok ubevidst) netop selv hvorfor det er så hulens vigtigt at få Intels SSD serie med. Ikke fordi den nødvendigvis er den hurtigste, men fordi der er så mange der køber den. Derfor er det uhyre interessant netop at sammenligne denne meget solgte med nyere alternativer som fx Corsairs disk.

Personligt klikkede jeg ind på siden for netop at læse om denne disks ydelse vs X25'eren. Ikke fordi jeg er Intel fanboy men fordi jeg har en X25 160gb og da kunne være yderst interesseret i at se dennes ydelse i forhold til nyere drev som jeg evt. kunne købe som efterfølger til X25'eren.



Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af sortiarius d. 15-12-2009 10:35:50.


ph0ton
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 10:59:37
Svar/Indlæg:
27/4
sortiarius,

Anmelderen skal stadig laegge 2500 kr. ud, og returnering af hardware, omend for det meste gaar smertfrit, kan gaa galt, og saa staar anmelderen med oekonomisk tab, i forbindelse med frivilligt arbejde. Og det gaar ikke, da den gyldne regel for frivilligt arbejde er at det skal vaere gratis at udfoere.

P.S: hvis du har en X-25, kan du jo laane den ud.


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
15-12-2009 11:09:02
Svar/Indlæg:
4741/1690
#

Kingston disken er jo et Intel produkt...:)


The Boss


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 11:19:58
Svar/Indlæg:
353/59
#5

Photon du kan jo skrive side og og side ned, men det ændrer stadig ikke på at jeg synes det er uheldigt at der er 8 SSD diske med uden den absolut mest solgte... hvilket er relevant for anmeldelsen nytteværdi for dem der sidder og læser den.

Ja jeg kunne jo lige låne min X25 ud ... jeg kunne også blive anmelder på hwt.dk ... har nu ikke tænkt mig nogen af delene... men hvis jeg skulle blive anmelder og bruge jeg ved ikke hvor lang tid på at skrive en artikel, og teste forskellige diske (hvilket er fint initiativ) så ved jeg at jeg i hvert fald vil ligge penge ud for at teste den i forhold til de mest brugte stykker hardware så alt det arbejde jeg havde brugt på artiklen kunne komme læseren til maksimal gavn.

Og forstår ikke hvad du mener med at returnering af hardware kan gå galt, 14 dages returret er da stadig 14 dages returret medmindre man flår emballagen i stykker eller lign.

#6
Jo men der er jo stadig forskel på diskene, fx TRIM som jeg har forstået det, dette er vel derfor det ene produkt hedder kingston og det andet hedder Intel ... selvom reference værdierne er ens for fx et HD5970 GFX skulle jeg da mene der stadig er pænt forskel på pris og brand.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2009 11:49:47
Svar/Indlæg:
2958/84
#7, Hvor er det nemt og bekvemt for dig at sig, "Ja jeg kunne jo lige låne min X25 ud ... jeg kunne også blive anmelder på hwt.dk ... har nu ikke tænkt mig nogen af delene..." og hvis du var anmelder så ville du, for våres skyld godt bruge de 75,- kr. det koster i porto, fint nok men jeg tror bare at når du så havde skrævet de første 20 anmeldelser og brugt 1.500,- kr. på et år så ville du sku nok blive lidt træt af dig selv, men det er nok også derfor at du ikke er blevet anmelder...... sortiarius det er for nemt for dig det du der lukker ud. 😕

Men en god jul til dig alligevel. ❤

PS.: og så gør som Bossen siger kik på den Kinston, skal ikke undre at de bliver lavet på samme fabrik.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af bornholm d. 15-12-2009 11:51:54.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 11:58:18
Svar/Indlæg:
353/59
Jammen ved du hvad så synes jeg da at der skal lukkes for muligheden for at kommentere på anmeldelser og artikler herinde, hvis der kun skal være mulighed for at kommentarer bliver en stor klappe-hat for vedkommende der har lavet det.

Jeg kommer med en seriøs kritik der lyder at det kunne være interessant at en test af en SSD disk indeholdt en reference i forhold til den absolut mest solgte SSD disk herhjemme pt.

Dit eneste svar til den kritik er at hvis jeg har et eller anden form for problem med anmeldelsens udformning så kan jeg bare selv blive tester. Det er så en kommentar man kan komme med i rigtig mange sammenhænge; "hvis du ikke er tilfreds med xxx så bliv selv yyy", men den bidrager ikke rigtig med noget.

Jeg har ikke viden til/tid til at blive tester, hvorfor jeg går ind på sider som hwt.dk for at læse dem, og jeg tolker en kommentar boks til artikler som en mulighed for at give såvel ris som ros. Denne artikel kan jeg ikke bruge til noget trods jeg har en SSD disk hvorfor jeg benyttede mig af at give en konstruktiv kritik denne gang da jeg synes det er en skam at forfatteren som åbenlyst har brugt meget tid på artiklen lidt rammer ved siden af målet for alle de mennesker som sidder med en Intel disk. Det er faktum, og jeg garanterer for jeg ikke er den eneste der sidder og tænker det. Derfor kommer jeg med en kommentar selvom jeg ikke er anmelder selv.

Hvis du ikke kan tåle en kritik af en anmeldelse af andre end med-anmeldere så er det dit problem.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af sortiarius d. 15-12-2009 11:59:38.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2009 12:48:37
Svar/Indlæg:
2958/84
Ja ja du har da en heldel ret, langt hen ad vejen.

Nu er det sådan for mit vedkommende at jeg ikke læser test, for at finde ud af hvad mit hw. yder, det her jeg en rimelig god ide om og så længe jeg er tilfreds behøver jeg ikke en test til at gøre min penis større og jeg bruger heller ikke en test ene og alene til at fortælle mig hvilket stykke hw. jeg skal ud og erhverve mig, men snarere som en rette snor som oplyser mig om hvad man skal være obs. på og hvad man bør passe på med og så google lidt for at finde ud af hvilke erfaringer almindelige brugere har, så man også får et billede af hvordan de er i hverdagsbrug og ikke kun i bench som i mange tilfælde godt kan give et helt andet billede preformens, når en diske har en red/writ på +/- 20 Mps og andre diske så har +/- 50 på IOps hviken disk skal man så vælge til sit os, det er da meget mere interessant en bensh.

Du ønskes stadig en god jul. ❤

Ps.: er lige started på ny medicin, som gør at man kan blive lidt mere hidsig, så tag det ikke personligt. 😳


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af bornholm d. 15-12-2009 12:51:08.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 12:58:08
Svar/Indlæg:
353/59
Det er da fair nok at du ikke læser anmeldelser af konkrete produkter fordi du overvejer selv at købe nyt, men det gør jeg bare, det er derfor jeg kom med kommentaren. Og med et site der hedder "overclocking.dk" kan jeg forestille mig at der alligevel sidder en del personer som gør op i at få de sidste %.

Sagen er den at jeg har en X25 postville 160gb som jeg er tilfreds med i min stationære, men skal snart have to SSD'ere til min bærbare. I den forbindelse kunne det være relevant om Corsair'en yder bedre end Intel disken, når de ligger i samme prisinterval.

God jul til dig også.


lerbech
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 14:28:36
Svar/Indlæg:
186/28
#11 kingston er faktisk en Intel disk i forklædning, den største forskel er klistermærket også at den fortæller at den er en kingston, så du vil sagtens kunne se om dens resultater som om de kom fra Intel. 🙂


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
15-12-2009 15:18:56
Svar/Indlæg:
353/59
#12

Jo men nu er det jo heller ikke ligefrem X25-E der sælges flest modeller af herhjemme.


xcanner
 
Overclocker
Tilføjet:
15-12-2009 15:53:18
Svar/Indlæg:
45/2
Jeg har en x25 postville 160 GB i min gamer desktop og en 80 gb version i min HTPC. Ville da gerne udføre nogen tests for hwt.dk.

#12 Nu bruger jeg mest anandtech til SSD tests. Og den 40GB kingston der er testet yder ikke så godt som intel x25 postville:
http://www.anandtech.com/stora...

men den har tilgengæld et helt andet prismærke!


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2009 18:45:36
Svar/Indlæg:
3972/242
Kan godt forstå i gerne vil have intel disk med, men vi kan kunne test de hw vi har til rådihed, men for dem der har intel ssd, kan evt... kører de tests, som er kørte. og eventualt set en sammeligne op til alle læser. De tests har ikke indfyldser om det er oc pc eller ej.


chr22
 
Overclocker
Tilføjet:
15-12-2009 21:47:50
Svar/Indlæg:
159/21
som #15 er inde på, er det så ikke muligt at en med en x25-m disk kunne køre en test af deres disk og så give resultaterne til en skribent, da resten af computeren stort set ingen indflydelse har på disse tests?


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2009 00:22:21
Svar/Indlæg:
2958/84
#16 det er så ikke helt korekt, hvis du køre onbaord spiller din FSB og HT-link hastighed meget ind specielt ved oc, der får oc en halt ny betydning især hvis vi taler om 2-3 SSD'ere i Raid0, desuden køre de fleste SSD'ere bedre på intel-kontrolere end på amd's.


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2009 00:33:30
Svar/Indlæg:
3972/242
#17, du kan prøve selv, om du kører 3ghz eller 4ghz med hoj fsb eller nogen form for oc, for du samme read /write, har entet at sige, ellers tager jeg helt fejl. Det er kunne hd du tester med de benches ikke andet.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af vanovich d. 16-12-2009 00:34:33.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2009 00:37:08
Svar/Indlæg:
2958/84
OK, kan godt være at jeg ikke skal blande Raid0 ind i det. 😕


#20
JvT
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2009 10:36:40
Svar/Indlæg:
167/3
Som jeg har forstået det med Intels SSD'er (eller rettere deres controller), så er de konstrueret til at være effektive ved random read/write i størrelsen 4KB.

Overførelses hastighederne er knap så imponerende end de andre SSD'er på markedet, men da det er Random 4KB R/W der benyttes mest ved normal brug af en PC, så er det derfor at Intels SSD'er er at foretrække.

De tests i benytter, er der test for Random 4KB R/W? Jeg kan ikke helt blive klog på jeres grafer, for det ser ud til at der kun bliver testet i sequensial transfers (stave kontrol?)


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
16-12-2009 17:25:44
Svar/Indlæg:
34/0
Fin test, men synes ikke den adskiller sig meget fra nogen af de andre diske på markedet (SSD) udover der står Corsair på den, og det jo som regel borger for kvalitet.

Synes i øvrigt at hele diskussionen om at teste mod en Intel disk er lidt kørt af sporet. Der er testet mod en bunke andre disks, og hvis man vil se hvorledes Intel klarer skærene, kan man jo bare læse de andre tests på nettet, og herefter sammenligne.. ALT behøves jo ikke være serveret på et sølvfad.
Jeg synes i øvrigt det er en fuldstændig vanvittig ide, at bestille hardware på nettet, for bare at teste det, og herefter sende det retur igen. Ville da blive pisse sur, hvis jeg var online forhandler og blev "misbrugt" på nævnte måde.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
16-12-2009 17:56:44
Svar/Indlæg:
353/59
Forhandlerne kunne så også vælge at udlåne dem selv, og få et "udlånt af xxx data" med på artiklen... det ville ikke være ringe reklame.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-12-2009 18:31:25
Svar/Indlæg:
2958/84
#22 Det var måske ikke et dumt forslag, så kunne forhandleren/butikken måske også give HWT.dk en rabatkode som blev udsent sammen med nyhedsbreve til registrerede HWT.dk brugere. 🙂

Så får de ikke bare omtale men også et måske mere salg og derigennem mere omtale af det testede produkt. 😀


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
16-12-2009 18:54:36
Svar/Indlæg:
34/0
#23
En fin ide, og absolut en winwin situation for både HWT's brugere, HWT(måske flere brugere på HWT) og forhandlerne, der måske vil få flere kunder. 😀


hot_fifty
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2009 01:02:04
Svar/Indlæg:
900/20
af ren nysgerrighed. Er de SSD hurtige til at pakke ud med winrar?

Fandt en test http://www.xbitlabs.com/articl... . Det ser godt ud 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af hot_fifty d. 17-12-2009 01:14:50.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
17-12-2009 07:27:37
Svar/Indlæg:
353/59
Størstedelen af winrar afhænger af CPU kraft og ikke af HDD'en.


MadsH
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2009 11:36:35
Svar/Indlæg:
1915/57
#26 ja det er muligt men det må da i den grad give noget at bruge SSD da alm harddiske er det der begrænser en udpakning. CPU'en kan jo behandle data langt hurtigerer end en alm harddisk kan nå at skrive data til disken.


sortiarius
 
Superbruger
Tilføjet:
17-12-2009 14:33:29
Svar/Indlæg:
353/59
Min SSD hjalp ikke voldsomt på upakning af 10-20gb filer på mit gamle AMD 940 system, men det gjorde min I7 975EE derimod


hot_fifty
 
Elitebruger
Tilføjet:
17-12-2009 14:41:15
Svar/Indlæg:
900/20
#26 det er ikke min erfaring. Det kun i bench-delen.

Og snakker om unrar/udpakning. Ikke komprimering


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af hot_fifty d. 17-12-2009 14:41:33.


test123
 
Overclocker
Tilføjet:
18-12-2009 14:50:12
Svar/Indlæg:
1017/8
#22

Følgende "ordning" benytter madshrimps sig i stor grad af og med stor succes 🙂

Dog r det oxo country depending, idet vi desværre ikke har mange fysiske hw shops og forskellige så konkurrence og mulighed for at indhente sådanne aftaler er begrænset.

Og med de store som fks. komplett sure de kan låne en sdd ud og måske få solgt et par stykker mere? men komplett r nok græsk katolsk om de sælger 2 mere ved at låne et produkt ud, idet at reviews af hw udsent af MAFCs nok skal få buzz around mht til hvilke produkter du gerne vil have


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-12-2009 16:42:19
Svar/Indlæg:
2175/21
hvor længe holder en SSD disc sådan generelt hvis den bruges til OS....ved godt der ikke kan gives et nøjagtigt antal timer, men snakker man 18000 timers brug eller meget mere hvis den kun bruges til os ?


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-12-2009 19:34:12
Svar/Indlæg:
2958/84
#31 Jeg står lige her med en æske fra OCZ Vertex 60 Gb. der står: MTBF: 1.500.000 hrs, hvad MTBF står for ved jeg ikke om det er Totaltimer før den er (slidt) eller om det er gennemsnits timer før der kommer fejl (alt sår en fejlrate).

Jeg læste at hvis man køber en SSD nu, så holder den længere end de fremskridt der forgår på SSD-området, sådan at det bliver mere attraktivt at skifte din SSD ud om et par år pg.a. ny teknik og ikke fordi den inden er slidt og det at du har 2 års reklamation på dem som alt andet HW. så holder de også meget længere end det.

For at sige det kort du skifter dem ud inden de går til de evige HW.-marker og til den tid skifter du dem fordi der er kommet nogle der er 3 x hurtigere. 🙂

god jul.


CoolerX
 
Overclocker
Tilføjet:
20-12-2009 22:45:22
Svar/Indlæg:
34/0
Mean Time Before Failure Lidt frit oversat gennemsnitlig tid før den fejler
Ved godt OCZ giver udvidet garanti (Er det ikke 10 år ?), meeeeeenn 1,5 million timer >171 år 😲
Ved så ikke hvad grad de mener fejlen skal have... Er det en fejl i nogle enkelte bits, eller er det total nedbrud?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af CoolerX d. 20-12-2009 22:47:27.


bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-12-2009 00:51:56
Svar/Indlæg:
2958/84
Nej ikke totalt, mener at det er forventede fejl i bit / blok.

Jeg var ikke klarover at de gav 10 år og at de forventer at den kan køre i 171 år, mod ikke der kommer op til flere forbedringer af SSD'ere inden de 10 år er gået så det kan svare sig at skifte dem inde da?

Jeg tror det. 😀

Nogler ønsker skal man da ha op til jul også i de kommende år frem. 😛

Man behøver vel ikke at stoppe julens glæder bare fordi man er blevet voksen. 😀

Skal vi ikke snart danse om juletræet 🤣


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af bornholm d. 21-12-2009 00:53:52.


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-12-2009 11:18:20
Svar/Indlæg:
2175/21
well bliver afgjort noget jeg skal prøve i det næste system....men min gamle 30 gb raptor havde allerede kørt i 4 år i en server inden den røg i et af mine systemer for 5 år siden, så den er også ret slidt.