Layout / Design
Uden strøm sat til er musen ganske anonym af udseende. Musens overflade er udført i et sort gummiagtigt materiale, der har den egenskab, at det ikke så let bliver fedtet ved længere tids brug. Noget som også mange andre producenter af mus har opdaget. Overfladen er desuden ganske rar at holde på.
Det er næsten standard i dag, at en mus er forsynet med to knapper på siden af musen. Således også med Mionix Naos 5000, der ud over en frem og tilbage knap også har tre lysdioder der indikerer DPI-niveauet. Oven på musen er der yderligere to knapper til netop at skifte det føromtalte DPI-niveau, og selvfølgelig et scroll-hjul af den klassiske type.
Det er tydeligt at musen er udformet, med øje på at være ergonomisk korrekt. På venstre side ved tommelfingeren buer musen lidt ind, og der er en mindre bue ud under tommelfingeren også. Denne er dog ikke så stor, så man egentlig kan hvile tommelfingeren på den. Det samme gælder ved højre og venstre musetast, da disse også er let buede. På højre side er musen formet på en måde, så ringfingeren kan hvile på musen.
Under musen er der to rum, hvor man kan putte de medfølgende vægte i. I hver side er der en lille knap, som bruges til at udløse det lille plastiklåg. At få klikket helt i bund kan være en smule svært, og låget hopper ikke ud helt automatisk, så at skifte vægte på denne mus er ikke verdens nemmeste opgave. Det er i hvert fald gjort bedre på andre muse jeg har set.
Da jeg fik denne mus i hånden første gang, skulle jeg lige tjekke en ekstra gang, at det rent faktisk var den rigtige mus jeg havde fået fat i. Grebet om musen minder nemlig rigtig meget om min normale mus, nemlig en Steelseries Ikari Laser. Her nedenfor kan de to ses ved siden af hinanden. Det grundlæggende design er stort set identisk, men der er dog visse forskelle. Mionix-musen føles mere kantet i det end musen fra Steelseries, der har lidt mere runde former. På Mionix musen giver mest støtte til ring- og lillefinger, mens man bedre kan hvile tommelfingeren på Ikari.
Så lige er par nærbilleder af vægtene og den medfølgende æske. På hver vægt er trykt et Mionix logo på den ene side samt deres vægt på den anden. Det er måske i småtingsafdelingen, men lidt brok skal lyde om den skum-foring der er i æsken. Det virker som om den ikke passer helt til vægtenes dimensioner, og det kan derfor være lidt besværligt at få dem puttet rigtigt ned i æsken.
Som du sikkert har lagt mærke til, så er der lys forskellige steder i musen. Det er helt op til en selv hvilken af de tre lys der skal være tændt, samt hvilken farve lyset skal have. Dette indstilles via software, som jeg beskriver på næste side.