Test: Wireless USB to VGA Kit

Bærbare d.  29. januar. 2010, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 11637 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Iogear
DK distributør: Iogear

Test

 

Testen er foretaget med en Vega bærbar computer, og et 42" LG LCD-tv med en maksimal opløsning på 1920x1080 pixels (Full HD). Den maksimale opløsning for kittet er dog 1680x1050, så Full HD kan ikke overføres med det. Når vi kommer op i den opløsning og kvalitet, er det dog også en forholdsvis stor mængde data der skal sendes, så det ville nok gå ud over ydelsen. Fra min Vega bærbar kunne jeg dog højest opnå en opløsning på 1280x1024, selv om den med VGA kabel tilsluttet direkte ingen problemer har med at køre skærmens fulde opløsning. Det er dog til at leve med, hvad jeg finder langt vigtigere er, om kvaliteten af forbindelsen er i orden.

 

 

 

Til at teste forbindelsen, har jeg brugt fladskærmen som primær skærm, og sat en DVD med Top Gear på. Når en hurtig bil drøner rundt på en racerbane, kan man hurtigt detektere om der er forsinkelser i billedet.

Min oplevelse med forbindelsen har været lidt blandet. Kvaliteten af forbindelsen kommer meget an på opløsningen man kører i, og billedet der vises. I film i 720p opløsning og fuldskærm, er ydelsen ikke helt som man kunne håbe på. Inden for 1-2 meter går det rimeligt, uden for meget hakken, men ud over dette er forbindelsen bare ikke stærk nok. I 1024x768 går det bedre, og forbindelsen er stadig rimelig ved 3-4 meter. I alle tilfælde er kvaliteten dog ret afhængig af "frit udsyn" mellem sender og modtager, så man kan sige at ydelsen er meget afhængig af forholdene, selvom jeg dog fik et fint signal igennem en enkelt væg. Dette viser også, at denne type forbindelse ikke just er løsningen på alle verdens kabelproblemer.

Hvis man går op i billedkvalitet, er der ingen vej uden om et digitalt kabel (DVI/HDMI), for selv når billedet står godt, er kvaliteten alligevel noget hæmmet af den trådløse forbindelse og af det analoge signal i VGA-delen. Desuden kan der hurtigt opstå problemer ved større opløsninger og i situationer hvor et præcist/hurtigt billede er påkrævet. Kittet er derfor bedst, når det er video i mindre opløsninger og kontoropgaver, billedvisning, powerpoint osv.  

En ting der dog har irriteret mig er, at der ikke også var trådløs lydoverførsel. For det hjælper jo ikke meget, at man kan sende en video trådløst - hvis man ikke kan få lyden med. Så man er tvunget til enten at nøjes med de indbyggede højtalere i den bærbare, eller føre et kabel - og så forsvinder hele fidusen ved det trådløse jo.

 

NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2010 12:29:06
Svar/Indlæg:
23132/740
Den kunne da være drønsmart til sådan nogle powerpoint præsentationer, eller no'ed 🙂


Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2010 18:57:05
Svar/Indlæg:
673/19
Det jo en hel hysterisk pris.... Jeg nægter at tro på at det har kostet mange penge at lave de stykker plastik. Ja jo der er udvikling osv, men det er alligevel alt alt for meget.

Jeg havde regnet med en pris omkring 100$, så omkring 7-800 kr herhjemme.