Test: PTZ114 GPS Tracker

Diverse d.  29. marts. 2010, skrevet af iNVALiD 5 Kommentarer.  Vist: 13772 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: HornetTek
DK distributør: Jensen & Hansen of Denmark

Test / Software

 

Hvordan tester man bedst sådan en GPS tracker? Ja en ting er jo at placere den i ens bil og så tjekke hvor den kører rundt henne. Alternativt kan man placere den i en persons taske, eller lomme og holde øje med hvor de befinder sig. Jeg har valgt at benytte mig af den sidste, da jeg har placeret den i undertegnets lomme og begivet mig rundt på arbejde, og der hjemme.

Før vi kan påbegynde vores test skal den først sættes op, hvilket skulle være nemt og lige til i henhold til sælgeren. Eftersom at der ikke medfølger en decideret manual må man kaste sig direkte ud i det, og sætte den direkte til PC'en.

Som de fleste ekstern enheder, så finder windows den som en USB pen, hvorpå man kan gå ind og starte et program. Dette program er en smule langsomt og ikke nær så kønt at se på. Dette program tillader at man kan installere drivere til GPS trackeren, som jeg har forsøgt at installere, som dog melder fejl. Jeg har forsøgt at installere på alle de platforme jeg har tilgang til, Window XP, Windows Vista og Windows 7 - ingen af disse kan installere driveren, og den melder samme fejl på alle sammen.

 

 

Efter det mislykket forsøg på at installere drivere, forsættes udforskning af programmet, og der kan ses der følger en manual med i PDF form. Forhandleren oplyser at det det er bevidst der ikke er inkluderet en manual, men blot lagt manualen i et pdf dokument på det installeret SD kort. Så der følger faktisk manual med, men bare digital form. Den giver godt indblik i hvordan produktet virker og, hvordan det kan sættes op. Til dette produkt vil det have været bedst, efter min mening, at manualen kom i papirform, da produktet ikke lige nødvendigvis henvender sig til den helt unge og tekniske aldersskare, men nok den 30+ i stedet.

Forsætter vi med at opsætte er vi nu under opsætningens menuen, og her er utrolig mange muligheder, som virker meget uoverskueligt. De vigtigste ting der skal sættes op er din mobil-sim udbyders information. I dette tilfælde et Telenor SIM kort - hvis man ikke kender denne data skal man en tur ind på udbyderens hjemmeside og finde den, eller ringe til deres kundeservice. Jeg mener at man nemt kunne lave en liste over disse informationer, da det ikke er data der ændre sig - Måske bare til de fire største selskaber, Telenor, TDC, Telia og 3. Så er man godt dækket ind, og langt de fleste vil ikke skulle benytte længere tid på at finde de nødvendige informationer.

 

 

Sidst men ikke mindst, skal man før brug huske at fjerne PIN-koden fra simkortet, ellers vil enheden ikke fungere - dette fremgår ikke af manualen, eller noget andet sted. Det kan derfor volde en del problemer for forbrugeren.

For at være sikker på at vores problemer med opsætningen, og manglende guide, er meningen - Dette har forhandleren forsikret os at det ikke er tilfældet, men der i dem der sælges i butikkerne og på webshoppen indeholder guide til opsætningen. Vi har modtaget guiden for at få valideret at det er korrekt, hvilket det siges at være tilfældet. Med guiden er det lige at kaste sig ud i og opsætte med det pågældende teleselvskab. Så man skal som køber af dette produkt ikke være bekymret for at løbe ind i helt samme problemer som vi har. Forhandleren har tilmed lavet en lille video som kan hjælpe med opsætningen, som kan ses her

Efter opsætningen er overstået, kan vi nu endelig teste produktet. Batteriet er fuldt opladt og jeg begiver mig rundt med den placeret i lommen. Prøver herefter da jeg er kommet på arbejde, at forespørge på den location som den har. Her får vi følgende SMS tilbage.

 

 

Efterfølgende forespørger jeg blot som MMS, hvor den vil give samme tilbagemelding hvad angår teksten, men der kommer nu også et billede med, så man kan se hvor den gemmer sig. Yderst smart hvis man ikke er kendt i det område den måtte være.

 

 

Det er utrolig hurtig respons ved SMS, og MMS er logisk nok en smule langsommere da den skal afsende et billede også.

Hvis vi skal kigge på præcisionen så er den faktisk utrolig korrekt, og inden for godt 5meter har den gættet hvor man sidder placeret - Dette er dog kun når man er fikseret. Når der er tale om at man bevæger sig kan den svinge med op til godt 40-50 meters nøjagtighed. Det er mere end nok til at få sig på rette spor, af hvor GPS trackeren befinder sig.

Under testen har vi faktisk opnået en batterilevetid på hele 7 dage. Det er over dobbelt så lang tid som vist under specifikationerne. Det er mere eller mindre utroligt, og må siges at være utrolig lækkert, at den kan holde strøm så lang tid. Det er dog ikke hvor man har sat enheden til konstant rapportering, eller kimet den ned med SMS'er. Det er ved en 1-2 status SMS'er om dagen til den, og den har været i bevægelse til og fra arbejde. Så det må siges at være meget fornuftig standby tid. Funktionen med at den slukker for GPS når den ikke er i bevægelse fungere perfekt, så stor ros herfra med at det bare virker.

 

Det kan være meget at komme igennem, derfor prøver vi at opsummere kort i fordele og ulemper som vi har uddraget af testen

Fordele

  • SMS og MMS funktionen fungere virkelig rigtig godt
  • Nøjagtigheden er meget god
  • God batterilevetid
  • GPS dvale funktionen fungere perfekt, og kan forlænge batterilevetiden, hvis enheden er fikseret på samme placering

Ulemper

  • Brugervenligheden er ikke helt som lovet, men guiden gør det nemmere
  • Opsætningen er lige til at gå til, såfremt man følger guiden

 

Anden sidste side er overstået, og vi har fået dannet os et overblik over produktet, som vi skal have opsummeret og afgivet point, som sker på sidste side.

Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-03-2010 15:34:49
Svar/Indlæg:
3233/128
Dyrt produkt synes jeg. At den er mobil synes jeg ikke holder da et 3 dagesbatteri er for lidt. Skal man installere en gps i sit udstyr, bil m.m. så skal den sidde hvor man ikke lige kan komme til og så er 3 dage uacceptabelt. Jef gider i hvertfald ikke skulle huske på at skifte batterier 120 gange årligt.


Jowls
 
Superbruger
Tilføjet:
30-03-2010 11:04:18
Svar/Indlæg:
1016/19
#1 - Hvis kæresten forsvinder i mere end 3 dage så behøver du alligevel ikke en GPS for at finde ud af, at der er noget i gære....

😉


Drunken
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2010 15:12:16
Svar/Indlæg:
1107/258
når jeg tænker på de her små gpsér så er det mere til ungerne når man er på ferie.. skulle lige passe en blev væk eller kidnappet eller hvad moden er når jeg skal til grækenland en dag,,
men ja når de kakn holde en uges tid ville de være bedre 🙂


iNVALiD
 
Superbruger
Tilføjet:
30-03-2010 22:20:26
Svar/Indlæg:
644/56
#1 Hvis det ikke fremgår af artiklen, så er det et genopladeligt batteri - så ingen grund til at skifte det, medmindre du brænder det af 😉


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-03-2010 22:28:04
Svar/Indlæg:
3233/128
#4 Jo men det ændre jo slet ikke på at man skal arbejde med det hele tiden= fail for min side. Men det skal nok blive bedre med tiden :)