Test: Shuttle All-in-One PC X 5020TA

Bærbare d.  15. april. 2010, skrevet af Polarfar 6 Kommentarer.  Vist: 12820 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: InterData

Test

 

Testmaskinen består af :

Shuttle X 5020AT
 

Programmer :

Cinebench 10
Wprime32
Sisoft Sandra


Lad os se hvad vi kan få ud af hardwaren. Det er jo kort fortalt en PC formet som en fladskærm, med touchpanel som eneste interface. Det er både rigtig smart med touchskærm, men samtidig også en hæmsko at der ikke er et tastatur. Du kan bruge Windows indbyggede skærmtastatur, men det er lidt træls at en stor del af skærmen dækkes af taster når man vil surfe på net eller redigere tekst, og jeg må tilstå at jeg ret hurtigt fandt et USB tastatur frem og en mus. Når man kun har skærmen til at klare musefunktionerne så er det overordenlig vigtigt at det fungerer 100%. Der er heller ingen problemer med at flytte rundt på ting, markere tekst og bruge programmer, men følsomheden når man skal bruge dobbeltklik er tydeligt ringere ude i kanten af skærmen. Og det er jo uheldigt når det er der Windows lægger sine ikoner. Man vænner sig til at tripple-klikke i stedet, men det er ikke helt godt nok for et professionelt produkt.

 

 

I det store hele fungerer maskinen rigtig godt, og jeg kunne da helt sikkert godt finde på noget at bruge den til. Shuttle gør opmærksom på at X 5020 ikke er tiltænkt den almindelige PC bruger, men er rettet mod "særlige opgaver" - hvilket blot understreges af manglen på et tastatur. Hvis jeg fik X 5020 ind af døren ville den nok ende som køkken PC, hvor man hurtigt kan slå opskrifter op på nettet, og med en USB TV tuner tilsluttet er underholdningen hjemme, selv om de små flade indbyggede højttalere ikke ligefrem indbyder til discoparty.




 


Shuttle selv forestiller sig maskinen brugt som TV, sammen med en USB TV tuner, som billedfremviser, som kommunikationsplatform ved brug af webcam, som interface til industrielle applikationer såsom kasseapparat. Altså ikke typisk hjemmebrug. Der er heller ikke gjort ret meget ud af softwaren. Det er en standard Windows 7 Home Premium der er installeret, og den skal aktiveres ved opstart. Her er vi tilbage ved det indbyggede skærm tastatur i Windows.
 

 


Eneste tilføjelse til Windows styresystemet er en Controlbar der indeholder nogle tænd/sluk knapfunktioner, herunder det trådløse netkort, mulighed for at ændre lysstyrke på skærmen, skifte videoudgang til VGA stikket på bagsiden og så kan man ændre styrken på det blå lys under skærmen.



Vi skal også lige have et par benchmarks. En Intel Atom cpu er jo ikke noget man vil stoppe i en spillemaskine. Ydelsen ligger nede omkring en Pentium 4 på 2GHz for en enkelt kerne, men her har vi med dualcore versionen at gøre, og det løfter naturligvis ydelsen selvom det stadig går langsomt med at afvikle større opgaver.


Sisoft Sandra


Som det ses af resultaterne så lægger ydelsen sig et sted mellem en Pentium 4 2.8GHz og en Pentium D 820. Taget i betragtning at vi her taler om en cpu med indbygget grafikkort og et TDP på 13W, så synes jeg det er en imponerende lille sag.


Wprime32

Vi stikker den en regneopgave. der skal beregnes primtal i rå mængder på tid. Først med en enkelt kerne og derefter med alle fire tilgængelige tråde.



 

 Vi går fra 160 til 60 sekunder når vi slår begge kerner til og Hyperthreading. Det er ikke hurtigt, men den skal nok få det gjort.


Cinebench 10

Det bliver endnu tydeligere hvor meget det betyder med Hyperthreading i Cinebench testen.



Bemærk at multiprocessor speedup tallet er 2.8x. Men resultaterne er mildest talt i den sløve ende.

Når det kommer til afvikling af video, så klarer Shuttle X 5020 det meste. Man er selvfølgelig hæmmet af at der ikke er et DVD-drev i maskinen, men så må man jo tage sit netværk i brug. Jeg har afspillet DVD, DivX, Xvid, og forskellige MPEG2 formater, og det er først ved 1080p High Definition video at maskinen går i knæ. Men det gælder stort set alt Atom bestykket maskineri jeg kan komme i tanke om.

Konklusion på næste side.
 

Lazare
 
Overclocker
Tilføjet:
15-04-2010 00:36:33
Svar/Indlæg:
63/0
Er det kun mig der ser muligheden for en vægophængt jukebox?
Bare forbinde til NAS'en og så kan du med touch stå og bladre gennem albums og høre musik?!


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
15-04-2010 00:58:34
Svar/Indlæg:
4741/1690
Nej, jeg har selv tænkt det samme...;)


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-04-2010 11:46:20
Svar/Indlæg:
2309/846
Der findes faktisk et glimrende program til lige præcis det - open source oven i købet - det hedder Coverjuke, og virker på samme måde som Coverflow på mac.

Jeg har bare ikke villet blande en masse tredieparts software ind i testen 🙂

http://sourceforge.net/project...

Polarfar




Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Polarfar d. 15-04-2010 11:46:35.


Lazare
 
Overclocker
Tilføjet:
15-04-2010 21:04:51
Svar/Indlæg:
63/0
Man behøver heller ikke blande 3.part software ind i testen, jeg synes blot det kunne nævnes som formål med maskinen - der bliver nævnt mange andre formål og jukebox er da klart oplagt!


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
15-04-2010 21:24:42
Svar/Indlæg:
4741/1690
#4

Nu har shuttle lanceret produktet målrettet mod industrien mm. og ikke mod slutbrugerne - derfor har vi prøvet at ha det i mente, under testen - men du har ret i at den ville være cool som jukebox via NAS... 😀


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 15-04-2010 21:25:10.


Lazare
 
Overclocker
Tilføjet:
16-04-2010 21:21:31
Svar/Indlæg:
63/0
Det er jeg selvfølgelig forstående overfor - og jeg kan sagtens se fornuften i argumentet! ;)