Test: Toshiba T130-145

Bærbare d.  14. maj. 2010, skrevet af @ngler 3 Kommentarer.  Vist: 15539 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Toshiba
DK distributør: Toshiba

Layout / Design

 

 

 

Første gang man ser Toshiba T130, så får man lyst til at sige wouw. Finishen er rigtig god og designet er rigtigt gennemført.

 

 

 

 

Den testede Toshiba er i farven iron red metallic. Det betyder en mørkerød med en effekt af mange små firkanter. Sammenholdt med den blanke overflade så får man en fed metallic effekt. Det betyder omvendt også at overfladen er rimelig modtagelig overfor fedtfingre. Faktisk så tager vi normalt vores egne fotos, men det kræver en rigtig god (microfiber) klud for at holde den fedtfri. For hyggens skyld, så er her et billedet hvor den "kun" var blevet pudset hurtigt med et viskestykke.

 

En lækker detalje er at touchpadden er i samme farve, det giver et meget bedre helheds indtryk end dem hvor touchpadden har en anden farve. Toshiba har givet T130-145 en blank kant, inkl. fronten med status dioder og knapperne til touchpadden. Toshiba kunne dog godt lade kanten også gå imellem skærmhængslerne. Desværre har den blanke plastik til touchpadknapperne en magisk evne til at fange fedtfingre.

 

 

 

Skærmen er ligeledes også spejlblank. Der er et webkamera og har indbygget mikrofon. Desværre kan man ikke dreje webkameraet hvilket gør at det er skærmen man skal vippe for at ændre hvor kameraet peger hen.  Selve skærmen er hængslet lavt, hvilket gør at skærmen sidder lidt lavere. Da rammen tager en stor del af størrelsen, så virker skærmen lidt større end den egentlig er. Som mange andre så er der ikke lås på skærmen. Da hængslerne ikke går hele vejen over, så bliver den nederste del af skærmen noget støvet som er lidt svær at komme til. Bemærk også at Toshiba genspejler sig i overfladen :)

 

 

Toshiba har valgt ikke at have en hel masse knapper, så i pladsen foran tastaturet er der en stor powerknap. Man kunne godt have brugt dedikeret taster til f.eks. mute etc. Disse funktioner klares dog nemt vha. fn.

 

 

 

 

Tastaturet har store taster og der er mange genveje vha. fn tasten. Piltasterne er lidt mindre, men Toshiba har lagt page up og down ved siden af hvilket er rigtigt rart når man læser et langt dokument. Pluspoint til Toshiba for det. Caps lock er lyset i selve knappen , men  lyset for at vise at fn og numlock er lige under F10 og F11.  Lyset i Caps lock er ikke ligefrem en genistreg, da hvis man bruger 10-fingersystemet så kan man ikke se lampen når Caps lock slås til.

 

En lille smart ting, er at på undersiden af fronten er der lavet mønster i plastikken hvilket giver et bedre greb om computeren, når man f.eks. tager den op af tasken.

 

 
Til venstre
 
 

Der er til venstre er der 1 USB port med mulighed for konstant strøm så man kan lade, en VGA port, en HDMI port  og en kensington låseport.  Ellers er der

 

Til højre

 
 

Til højre ser vi strøm, RJ45 netværksstik, 2 USB porte, mikrofon ind og lyd ud (begge som 3,5mm) samt en 5-i-1 kortlæser.

 
Fronten
 
 

Fronten indeholder en del statusdioder, strøm, power, harddisk , kortlæser, wifi og 3GPRS.

 
Bagside

Der er ikke meget at komme efter, da der kun er batteriet.

morra19
 
Moderator
Tilføjet:
14-05-2010 17:43:22
Svar/Indlæg:
2672/468
Jamen hvorfor er de maskiner så dyre? MSI X340 kostede 2800 til sidst...

Ellers en fin test, og en nydelig maskine, dog jeg ikke er til rød 😛


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
14-05-2010 20:01:22
Svar/Indlæg:
4033/364
#1 det forstår jeg nu heller ikke ...


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2010 23:45:19
Svar/Indlæg:
23132/740
For omtrent kr. 1.500,- yderligere kan man købe en Toshiba Portege R500-11B http://www.edbpriser.dk/Produc...

1.2 GHz Core 2 Duo
1 GB DDR2 RAM (op til 1.5 GB)
GMA950
12.1" transreflektiv skærm (1280x800)
DVD-drev
< 1 kg

Med Windows 7 (den leveres med Vista - desværre) på, føles den ikke så svag som specifikationerne antyder. Ganske potent maskine, for en "beskeden" merpris.

Maskinen kan dog støje en lille smule (især ved websurf, på hjemmesider med meget flash animation), men er derudover stille som graven. En SSD kan anbefales til "road-warrioren", da den nedbringer varmeudviklingen og forbedrer den i forvejen hæderlige batteritid.

Long story short.

Kr. +3.000,- er simpelthen alt for meget for sådan en gang plastik. Så efter min mening er din endelige karakter helt fair 🙂