Software
Lad os se nærmere på funktionen af selve produktet. Som det første forbinder jeg den til min Full HD skærm. Her anvender jeg det medfølgende HDMI kabel, og tænder efterfølgende for enheden.
Når man tænder enheden for første gang, bliver man spurgt om, man vil formatere HDD. Hvis man ønsker det, gøres det ved to simple klik på fjernbetjeningen. Formateringen tager ikke ret lang tid, og. Ved endt formatering vil den genstarte, og starter nu op som normalt.
Efter opstart kommer hovedmenuen frem. Her er der 7 menuer, man kan vælge imellem. Menuerne er bygget op ligesom dens lillebror, dog er der en ny menu med her, som bruges til at håndtere Torrents, som bruges til at downloade filer fra internettet. Man bruger piletasterne på den medfølgende fjernbetjening til at bladre i de forskellige menuer. Som det første vil jeg ind i setup for at se, hvilke muligheder jeg har for opsætning af Playon!HD enheden.
Update af Firmvare:
Under setup er der igen 5 undermenu'er. Da jeg ved, at der er kommet en opdatering af firmware, går jeg ind under System og sætter systemet i gang. Det er som regel en fordel at opdatere sin firmware til det sidste nye for at rette eventuelle fejl og tilføje nye egenskaber. Jeg har koblet enheden til mit netværk med et ethernet kabel, og min router sørger for at tildele Playon!HD enheden en adresse, og så er man på nettet. Nemmere bliver det ikke.
Link til support for Playon!HD: http://www.playonhd.com/dk/#support
Det står i manualen, hvordan man skal gøre. Det er 3 simple trin der skal til for at få opdateret sin firmware.
1. Som det første skal man gå ind på deres hjemmeside under support, og downloade den nye firmware på sin alm. computer.
2. Derefter ligger man IMG filen over på en usb memorystick og efterfølgende sætter man den i Playon!HD enheden. Det er lidt omstændigt, og egentlig mærkeligt at man ikke kan opdatere direkte på maskinen, der jo allerede er koblet på nettet. Men det kan jo være det kommer med i en firmware opdatering (!?)
3. Under Setup menuen er der en undermenu, der hedder System. Den klikker man på to gange, så opdaterer systemet automatisk fra din usb stick og melder selv, når den er færdig.
Med den nye firmware installeret vil jeg nu gennemse resten af setup menuen. Her har jeg valgt at lade alt stå på standard for at se kvaliteten af billedet, før jeg justerer på det.
Ellers kan man under setup, justere alt, lige fra billed og lyd til netværk og software.
Netværks opsætning:
Nu hvor vi er inde i setup, vil jeg sætte det trådløse netværket op. Dertil har jeg har fået en trådløs 300n USB WLAN enhed med til testen. Den følger ikke med Playon!HD enheden som standard, men kan vælges som tilkøb for ekstra 200 kr. Vi viser her, hvordan den sættes op. Man går ind under hovedmenuen og vælger setup. Så vælger man undermenuen Network for at komme ind under opsætning at den trådløse forbindelse.
Der er nogen simple trin, du skal igennem for at få forbindelse til netværket. Det kræver naturligvis som udgangspunkt, at du har en router i huset med trådløst accesspoint.
1. Vælg Wireless setup
2. Vælg connection 1
3. Vælg Infrastructure
4. Vælg Auto for at finde dit trådløse netværk
5. Vælg dit netværks navn i tilfælde af, at der er andre som også har trådløst net i området.
6. Hvis det er et kodet netværk, du har, kan du trykke på WPA Key, så kommer der et tastatur frem, som du ved hjælp af din fjernbetjening kan taste din kode på.
7. Nu skal man bare trykke ok på de efterfølgende menuer, så tester den selv forbindelsen og gemmer dine oplysninger.
Der er også mulighed for at bruge et almindeligt ethernet kabel. Det følger dog ikke med, men jeg testede forbindelsen med et af mine egne, og her er det bare Plug/play. Ingen opsætning er nødvendig for at komme på internettet, naturligvis forudsat at din router kører med DHCP serveren slået til.
Det er dog værd at bemærke, at de fleste trådløse USB netkort er udstyret med nogle latterligt små og dårlige antenner, så du skal ikke ret mange meter væk fra dit accesspoint, før du får problemer med båndbredden. Det er særligt kritisk ved HD mediefiler, der ofte fylder meget. Jeg vil derfor ikke tøve med at anbefale, at man bruger en kablet forbindelse til netværket, eller man bruger den interne harddisk til at lagre filmene på og afspille fra.
Radio og Internet:
Her burde det være ligesom ved dens lillebror, men der er et eller andet som er galt, selv om den siger, at den succesfuldt har downloadet alle stationer, så er der ikke nogen stationer, man kan vælge imellem. Dette må være en software fejl, for der er forbindelse til nettet, da alt andet virker fint, men Radio delen fungerer ikke.
Internettet giver flere muligheder. I en af menuerne har du adgang til RSS feeds, Picasa og flickr, der er såkaldt tredieparts tjenester.
Picasa er en form for Google søgning, som giver dig mulighed for at finde et billede af hvilket som helst motiv. Jeg valgte at søge efter BMW, og fik en masse resultater frem, og valgte en af dem som røg op i fuld skærm.
Dernæst er der internet nyheder i form af RSS Feeds. Der kan vælges imellem flere kendte nyhedskanaler, og under den enkelte nyhedskanal er der mulighed for at vælge forskellige genre af nyheder, alt efter hvad man leder efter. Enkelt og ligetil.
Selve nyheden er ligesom en Internet Avis med både tekst og billeder.
Den sidste tjeneste, flickr, er en fotodelingstjeneste hvor du kan dele billeder med hele verden.
Den sidste feature er vejrudsigten. Få den nyeste vejr udsigt fra hele verden helt ned til et bestemt område.
Jeg har så valgt noget mere lokalt som Danmark, nærmere bestemt Billund.
Med et par simple klik, får man lokalvejrudsigten med landkort og alle de informationer, man skal bruge.
Torrent
Torrentmuligheden er nok det, som mange nok vil mene er den mest interssante del af AC Ryan Play!On enhedens muligheder.
For at få denne funktion til at virke, skal man først ind i setup, og slå det til. Dernæst skal man inde i netværksindstillinger finde IP addressen for Play!On enheden, for at man kan skabe en forbindelse via ens PC. Man skal bruge sin PC til at finde den Torrent, man vil Downloade, alt dette beskrives i manualen, og er vist med billeder step by step, og yderst nemt at forstå.
Torrent menuen på Play!On enheden er meget simpel, den viser hvad man downloader, og så viser den en opsætningsmenu.
Jeg har så via min PC fundet en Torrent på en film, som jeg har en orginal version af. Via det program man logger på på sin PC, kan man uploade denne torrent til Play!On maskinen, og sætte den til at downloade direkte ned på den interne harddisk. Det er stadig via sin PC, man administrerer downloads. Harddisken i Play!on enheden fungerer bare som lager for computeren. Men det er så her det smarte kommer. Man kan slukke sin PC, og Play!On enheden fortsætter nu med at downloade det, man bad den om. Så man skal altså ikke bruge strøm på at have to maskiner kørende.