Test: Asus Eee PC1215n

Bærbare d.  28. oktober. 2010, skrevet af @ngler 4 Kommentarer.  Vist: 17789 gange.

Korrekturlæser: Mino
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier

Layout / Design

 

 

Eee PC1215n får i flere farver, den testede er i "silver" som sjovt nok nærmere ligner børstet aluminium. Det havde været virkelig et løft hvis den var af børstet aluminium, men desværre er det kun plastik. Det ser godt ud, men har ikke samme feel. Resten af computeren er sort, hvilket giver en rigtig god effekt.

 



Venstre side
I venstre side er der blevet plads til en kortlæser, en USB port, en HDMI port, en VGA samt strømstikket.  Resten af den sparsomme plads er fyldt ud med køleripper.

 



Højre
Højre side er udstyret med lyd in og ud, to USB porte, 1 RJ45 LAN port og mulighed for at bruge en Kensington lås.

 

 

Front
Fem små status dioder er der blevet plads til på fronten.  Men pga. det buede design, er der ikke meget plads. Det gør også at dioderne faktisk ikke kan ses medmindre man læner sig lidt tilbage, da de ikke kan ses oppe fra.

 

 

Bag
Bagpå er batteriet og det er det.  Desværre er der ikke noget 3G modem bag batteriet, noget man godt kan savne en del.

 



Skærm
På skærmen i toppen er der et lille webkamera og en on/off knap.  Egentlig en meget god feature, da man aldrig er usikker på om ens kamera er tændt eller ej.  Bag det lille hul ved siden af gemmer der sig en mikrofon.

 



Keyboard
Keyboardet er med adskilte knapper, hvilket udover ser frækt ud, så giver det færre fejlslag, så det er afgjort et godt træk. Der er ikke en hel masse ekstra knapper på keyboardet, faktisk kun en tænd knap, tænd/sluk til Wifi og en tænd knap til Express Gate OS. Baggrunden til tasterne er desværre spejlblankt sort plast som kun ser godt ud på et eneste tidspunkt, i kassen før at maskinen bliver brugt. Det giver fedtfingre over alt og ser lynhurtigt grimt ud. Designmæssigt er skærmrammen også i dette :(

 


Touchpad
Touchpadden er enorm. Ikke enorm af en Netbook , bare enorm , så stor at min daglige følgesvend en Lenovo T61s  14,1" touchpad lige pludselig føltes lille og det er endda en fullsize bærbar. Touchpadden har har multitouch og med alle de muligheder det giver (mere om det senere).  Selve touchpadden er rigtigt smukt udført med to metallignende lodrette striber der indikerer at touchpadden stopper her. Selve knappen til touchpadden virker som om det er i aluminium i et stykke. Designmæssigt er det en genistreg fra Asus.

 

SeriQst
 
Superbruger
Tilføjet:
28-10-2010 08:32:25
Svar/Indlæg:
256/34
Gl@der mig til at fA min. Den jeg faar har dog ikke usp 3.0 og Bluetooth 3.0, men prisen er kun 3 k :D (kQbt over usa til AUS)


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SeriQst d. 28-10-2010 08:38:31.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
28-10-2010 15:53:49
Svar/Indlæg:
4033/364
#1

glæd dig - en ok deal at sparre pengene , så kommer den ned i "netbook" pris..


DuckHunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-10-2010 17:01:22
Svar/Indlæg:
1889/115
Fantastisk bærbar. Har haft den i 2 dage nu, og er fuld tilfreds.
Det med at I skriver tasterne larmer, synes jeg ikke er helt sandt. De giver den støj som normalt notebook keyboard ville give.

Størrelsen er perfekt!

Eneste minus jeg kan give lige nu, er batteritiden som de snyder med. Min holder 5 timer ved normal skolebrug. 🙂


allando
 
Superbruger
Tilføjet:
07-11-2010 16:36:39
Svar/Indlæg:
622/19
Synes også den er helt kanon 🙂
Men synes tasterne larmer når man skriver hurtigt og så er touchpad knapperne for hårde. Men det er klart til at leve med. Er i hvert fald super glad for den 🙂