Installation
Jeg har næppe oplevet en enklere installation of hardware, Selv installation af RAM kræver ofte flere trin end det at få HDD Boost op at køre i sin PC.
Silverstones enhed skal installeres i en standard 3½” disk plads, hvor der skal installeres en 2½” SSD disk på indersiden. Omdrejningspunktet er controlleren, som sidder i fronten af enheden, der tilsluttes SSD’en. Et SATA kabel fra controlleren går både til harddisk og bundkort. Det betyder at den i forvejen installerede harddisk ikke er tilsluttet bundkortet direkte mere.
Mere konkret betyder det, at harddisken sammen med SSD disken nu er tilsluttet HDD Boost på modsatte side og en separat SATA tilslutning øverst skal bruges til bundkortet og den nederste som skal tilsluttes harddisken mht. data transfer.
Det er simpelt, og det bedste af det hele er at det faktisk virker lige med det samme. Der kræves ingen driver installation til windows eller noget i den dur. Det eneste man kan komme ud for at skulle er at man ved første boot skal tjekke i BIOS at HDD Boost er sat som primary boot device.
Et sidste niveau i installationen er Silverstone HDD Boost Utility. Det følger ikke med på en CD, men kan downloades fra Silverstones side. Programmet gør at man kan opdatere firmware på HDD Boost og samtidig kan man selv bestemme når man vil synkronisere data’en mellem SSD og HDD. Det betyder i praksis at man hele tiden kan sørge for at det der ligger først på HDD og som er defragmenteret nu også overføres til SSD, hvilket giver kortere load tider og hurtigere søgninger og programstart for de filer/programmer der ligger ”forrest” på harddisken.
Det skal kort nævnes at under første boot synkroniserer HDD Boost enheden data mellem SSD og HDD, og derfor kan boottiden godt være lidt længere første gang. Men enheden fungerer således at ved genstart så bliver data hurtig synkroniseret ml. SSD og HDD. Det betyder i praksis at enheden hele tiden sørger for at have alle de mest brugte filer på HDD overført på SSD’en. Derfor behøver man faktisk ikke at bruge softwaren i udpræget grad, men den er god at have hvis man f.eks lige har kørt defragmentering på sin disk eller tilføjet/slettet programmer.
Hvad betyder det for dig - slutbrugeren ? Jo man tager en billig SSD og kobler til HDD Boost sammen med sin eksisterende SATA harddisk. HDD Boost forbindes så til bundkortet i stedet for den gamle SATA harddisk. Så tænder man PC'en og tjekker at der bootes fra HDD Boost enheden. Hvis den ikke gør sætter man den til det og gemmer BIOS indstillingen og så booter man op i windows og så er det det ! Ren plug 'n play og kan ikke være nemmere (Jo bortset fra når undertegnende kæmper 15min med at få det "åndsvage" sidepanel på kabinettet pga alt kabelrodet - større kabinet næste gang!).