Test: Slow PCfighter

Tilbehør d.  09. november. 2010, skrevet af tatoo1956 2 Kommentarer.  Vist: 11404 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Spamfighter
DK distributør: Spamfighter

Test

Testmaskinen består af: Windows 7 (64 bit).


Programmet kan downloades på adressen: http://www.spamfighter.com/SLOW-PCfighter/Lang_DA/  og kan hentes på mange sprog. Selvfølgelig Dansk også da udviklerne er danske. Programmet virker helt tilbage fra Windows 2000, XP, Vista og Windows 7 (32 og 64 bit).
 

 


Du downloader og kører filen/installerer den. Herefter bliver du ledt til hjemmesiden igen, (hvis du ikke har købt den endnu). Der er ingen "prøveversion" men de første 25 fejl er gratis at rette, resten kommer du til at købe en licens for at rette. Du kan købe licens pr. mdr. og for et år ad gangen. Når programmet er installeret scanner det første gang, og kommer så med dette billede på skærmen:




Som man forstår, så er 25 rettede fejl ikke meget, i forhold til ca. 1508 fejl på min nr. 1 PC. Nøjagtigt hvad programmet finder, kan ses på statistikken (billederne herunder). Det ér en del, selvom min PC må siges at være holdt i rimelig optimal stand:




Så skulle PC'en være optimeret i registreringsdatabasen - så jeg kører en testscanning for at være 100 % sikker, men ups.. se nedenstående billede:



Som support-teamet sagde (hos Spamfighter), så er registreringsdatabasen konstant i brug, så derfor får man hele tiden tomme eller ugyldige nøgler. Så er vi enige på det punkt. Du kan så scanne gentagne gange efter hinanden - og du vil altid få tomme eller ugyldige nøgler, varierende efter hvor mange programmer, som du har haft åbnet. En ting, som jeg gerne lige vil fremføre ér, at brugerfladen er let og intuitiv.

For at sammenligne resultaterne fra Slow PCfighter, downloadede jeg den nyeste version af CCleaner (Version 2.36.1233), kørte den efter installationen og den fandt kun 3 små bidder af nøgler i registreringsdatabasen, så Slow PCfighter må siges, at udføre sit job som ønsket. Jeg har også eftertestet med Ashampoos Winoptimizer 7, og dette program (som jeg selv benytter jævnligt), fandt heller intet nævneværdigt i reg.databasen.

Jeg tog en hastighedstest på min opstart. Først med min egen PC, der er blot den lille ting at jeg kører med en SSD-disk. Den starter mit styresystem så hurtigt op, at jeg ikke fik en målbar forbedring, det syntes jeg at vi MÅ have under sådan en test, så jeg snuppede min oldgamle XP - maskine. Den har ikke været optimeret i over ½ år, og den bliver brugt til at gå på internettet med, samt mine børn spiller på den.

Først tog jeg tider på opstartstiden uden nogen form for forbedringer 5 gange (Uden BIOS-post), det blev en tid på 2.33 Minutter. Derefter kørte jeg CCleaner, som er en af de nærmeste konkurrenter til PCfighter, det forbedrede opstartstiden til 2.20 Min.

Herefter installerede jeg Slow PCfighter og rensede maskinen atter en gang i registrerings-databasen. PCfighter meddelte IKKE (denne gang) at min PC var i dårlig stand - den havde 458 fejl som blev rettet og nu var opstartstiden faldet til 2.13 Minutter (Stadig uden BIOS-post). Alle tider er testet 5 gange og det er gennemsnittet som er noteret her.



Min konklusion på disse tider må, naturligt nok være at CCleaner gør et udmærket stykke arbejde - men Slow PCfighter gør det en bid bedre. Jeg kunne måske have undladt at benytte CCleaner, men det giver et udmærket og mere reelt sammenligningsgrundlag, da CCleaner er et populært stykke værktøj.

Hvorfor så i alverden så betale for en smule bedre ydelse hos Spamfighter?? Der er online-support og Telefon-support inkluderet i prisen, det er der så ikke hos CCleaner. Du behøver ikke justere noget i PCfighter overhovedet, at programmet så popper irriterende op ved hver systemstart - det kan du slå fra i PCfightermenuen (den eneste nødvendige justering efter min mening). Når jeg tænker tilbage på min opstart med min første PC for over 20 år siden, ville et sådant program have hjulpet mig en del, jeg mener at programmet Slow PCfighter har opfyldt mine ønsker/krav i denne test, til at bestå (til prisen.)

Søger man rundt på nettet, opdager man flere debatter om programmet. Jeg er af den klare mening, at dette program ikke er målrettet til "nørder" men til ganske almindelige brugere, som ikke har mod eller evner til at vedligeholde deres PC. Jeg har læst ophedede debatter om, at Slow PCfighter kommer med en "katastrofemelding" om at din PC er i "dårlig stand" når du installerer programmet. Dét gjorde det godt nok på min Windows 7 maskine, jeg havde IKKE kørt CCleaner først, inden jeg testede med PCfighter. Det havde jeg på "den gamle" XP-maskine, der var så heller ingen melding andet end den var i "OK-stand".

Lad os så komme til en karaktergivning på næste side:

MadsH
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-11-2010 10:08:18
Svar/Indlæg:
1915/57
Fin lille test. Jeg syntes dog at det kunne have været sjovt at du havde kørt ccleaner inden du havde renset med sPCf, bare for at sammenligne om den fant lige så mange(eller tilnærmelsesvis) fejl. 🙂


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
10-11-2010 14:18:19
Svar/Indlæg:
1630/101
Gjorde jeg også og de ligger rimeligt tæt. Jeg har så blot en anelse mere tryghed med SPCFighter - men nogen kan lide moderen, andre... 😀

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af tatoo1956 d. 10-11-2010 14:19:52.