Test: Sound Blaster wireless music system

Lyd d.  06. januar. 2011, skrevet af tatoo1956 7 Kommentarer.  Vist: 8889 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Test


Testmaskinen består af : Et AMD setup med Windows 7 - 64 Bit og en bærbar med Windows XP.

Jeg har jo "pakket ud" på forrige side, og er lidt spekulativ over at der ikke er nogen CD med i æsken. Den havde været åbnet, så CD'en måtte være bortkommet før jeg modtog min pakke. Det er jo et testsæt.

Ind med USB-senderen i fronten på min PC som det første. "Eddersmart" - lidt øv, den vender med "bunden" opad i min USB-port - men den lille antenne kan drejes i alle retninger så intet problem i det alligevel:

 


På siden af USB'en sidder en lille "kommunikationsknap" i fald at det ikke kører automatisk. Når man benytter den, så taler det straks sammen uden dikkedarer - jo, det virker skam:



I "enden" af USB-senderen er der minijack-stik til mikrofon og hovedtelefoner:


 


Derefter monterer jeg så batterier i fjernbetjeningen (man er vel en mand, det dér med instruktionsbøger..!)., slutter strømforsyningen til den lille modtagerboks - sådan! Imens jeg gør dette, skriver min PC at den installerer software til USB-senderen helt automatisk og uden spørgsmål.



På bagsiden af modtageren er der to højttalerstik som passer til mine Creative-højttalere, dejligt - så de bliver monteret:



Der er også en lille knap med "Link / Connect" til at etablere forbindelsen med, hvis den ikke kommer automatisk. Det lille hul til det medfølgende højttalerkabel er, hvis du har "hunstik" i dine højttalere - der er tænkt på alt her. På fronten af modtagerboksen er der "frem og tilbagespolingsknapper". Du kan dermed bladre mellem numrene under afspilningen hvis du da ikke benytter fjernbetjeningen i stedet:



Med fjernbetjeningen kan du slå "X-FI Crystallizeren" til og fra -  tænd / sluk, "mute" (afbryde lyden midlertidigt uden at slukke alt), gentage numre, blande numrene og pause. Endda spole frem og tilbage - der er det hele her, det virker perfekt i Windows Media Player og iTunes. Nedenstående billede er af mit skrivebord, efter jeg trykker på crystallizeren, til justering af højttalere:

 


SÅ kommer spørgsmålet - hvorfor er der kun en megasvag lyd i mine 2 højttalere??
Jeg kigger i manualen og selvfølgelig: der er jo ikke strøm nok til at trække højttalerne. Du skal benytte højttalere med en strømforsyning, SÅ er der lyd på anlægget. Måske skulle man læse mere i manualer trods alt. Højttalere med "strøm i enden" blev tilsat og SÅ spillede det (stadig uden nogen software, udover Windows Mediaplayer, installeret).

Lyden er perfekt, kun højttalerne sætter begrænsningerne for kvaliteten. Jeg testede afstandene med div. udstyr som trådløse højttalere og trådløst høretelefoner samt (selvfølgelig) denne modtager, som kom med USB-senderen. De rakte ALLE minimum 30 meter under mine forhold. Ingen knas eller lignende, perfekt kvalitet i lyden - musik eller tale, man hører ikke at systemet ikke er kablet.
Jeg må fortælle at jeg desværre ikke havde mulighed for at teste med flere tykke betonmure som forhindringer. Kun murstensvægge og det virkede perfekt.

Der var optil 4 murstensvægge mellem sender og modtager under afstandstesten (+30 meter), normalt har jeg mit udstyr på 1 salen, hvor der kun er skråvæggen / taget mellem sender / modtager ude i haven, så det "kørte bare". Oppe i den anden ende af haven er en terrasse (ca. 25 meter væk), lyden var perfekt - uden knas eller "klumper", som man kan opleve under streaming. Jeg kører med trådløst netværk her, ingen problemer på nogen måder med forstyrrelser e.l. på nogen måde. Trådløst udstyr af anden art som mobiltlf., alm. trådløs fastnet-telefon det samme - ingen problemer eller forstyrrelser. 

Fjernbetjeningen virker fint også, rækkevidden er lang - ved "normalt" brug / indenfor hørevidde af højttalerne virker det hele bare. Bladre mellem numre, op- og nedjustering af lydstyrken og et hav af andre muligheder (afhængig af mediet du benytter). Fjernbetjeningen virker/kan justeres til mange forskellige apparater, såsom forstærker, tv mm. Det virkede sammen med mit Phillips-anlæg så jeg blev imponeret over de mange muligheder.

Indtil nu er testen foretaget UDEN software-installation af nogen art. Det gjaldt både i Windows 7 - 64 bit samt Windows XP - 32 bit. Jeg måtte finde softwaren på Creatives hjemmeside, eftersom CD'en var bortkommet inden jeg modtog testsættet. Jeg installerer så softwaren:



Det var simpelt og enkelt, og efter genstart popper denne menu op på skærmen til regulering af transmission og opkoblingerne:



I ovenstående menu kan du vælge f.eks. "broadcast", om den skal sende til modtageren eller ej. Du kan vælge zone, eftersom du kan have streame til flere modtagere på samme tid. Du kan også vælge mellem 3 kanaler eller "automatisk", der kunne jo være en forstyrrelse på en af kanalerne.



 


Et lille minus er, at jeg ikke kunne høre mine tilsluttede PC-højttalere, samtidigt med at jeg streamede til et andet rum. Om der findes en løsning, kunne jeg ikke umiddelbart finde, trods besøg på diverse hjemmesider og fora. Jeg kunne dog tage mit headset på og nyde musikken (tilsluttet USB-senderen), så for mig var der ikke noget problem i dette. Dog stadig et minus alligevel hvis man da ikke er i besiddelse af flere modtagere til USB-senderen.



Denne test har virkelig været sjov, jeg har aldrig tænkt nærmere over "streaming af musik", som noget jeg skulle have lyst eller behov for. Nu kan jeg, efter at flere har overværet/lyttet med under testen, konkludere at jeg hopper med på streaming-vognen. Har man en hyggeaften med gæster af den lidt livlige slags, så kan det være en fordel at have sit musikanlæg/PC'er/bærbare til at stå i sikkerhed for spildende gæster. Ærgeligt med Cola eller Toddy i sin PC - jeg fornemmer absolut ikke at "modtageren"/recieveren vil tage skade af et bad, der er umiddelbart ikke noget sted at vædsker vil rende ind, ros herfra. 

Lad os give karakter på næste side:

Trals
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-01-2011 00:16:36
Svar/Indlæg:
472/115
lækker artikel :)

Nogen der ved om man kan få noget lignende der fungerer over netværk? eller andet således man ikke skal have en USBdims siddende i sin pc?


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
08-01-2011 10:09:56
Svar/Indlæg:
5363/442
#1 Ja, f.eks. Logitechs Squeezeboks system, eller Sonos 🙂


Trals
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-01-2011 22:24:44
Svar/Indlæg:
472/115
umidbart kan deres forslag ikke fungere på samme måde da den fungerer som en form for netværks afspiller via enten logitech eller sonos software, hvis jeg ikke er helt gal på den?. Creative dimsen her virker som lyd afspiller/lydkort for tilsluttede pc.


SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2011 04:15:42
Svar/Indlæg:
3011/103
#3
Det var jo også det du efterspurgte 🙂 Sonos ❤


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
09-01-2011 12:05:26
Svar/Indlæg:
5363/442
#3 Nu sagde du jo bare "noget lignende" 😉


Laurits
 
Overclocker
Tilføjet:
12-01-2011 10:56:04
Svar/Indlæg:
43/12
Genialt - og til at komme til for penge...

Hvad vil i anbefale til følgende: Kæresten elsker at høre musik når hun er i bad, men har simpelthen været for nærig til at investere i en mediepc til badeværelset, kunne denne her være løsningen? + kan man tilslutte andre end creative højtalere til?


auhagen
 
Superbruger
Tilføjet:
12-01-2011 11:08:44
Svar/Indlæg:
53/7
#1 Personligt bruger jeg Apple Airport Xpress enheden. Fik min for 500kr og der i får jeg både mulighed for optisk lyd til mit anlæg, udvidelse af mit netværk, eller hvis jeg ikke har trådløst netværk så oprette et. Også mulighed for at dele en printer via usb porten i enheden.

Så vil mange nok sige yes yes men så virker den kun med iTunes, og pr. princip ja, men ved at spendere 25$ på et lille program, altså under 150kr, så er dette klaret.

Programmet man skal bruge er Airfoil og kan prøves og købes her:
http://www.rogueamoeba.com/air...

kan både fås til mac og pc så man generelt slipper for at bruge iTunes.

Alt dette i en lille enhed der bruger under 1watt når den er aktiv.

#2
Sonos koster bare røven ud af bukserne for at sige det mildt.

Logitech kan jeg ikke tale med om da jeg intet kender til den..