Test: SoundBlaster Wireless Rock outdoor speaker

Lyd d.  20. januar. 2011, skrevet af tatoo1956 8 Kommentarer.  Vist: 11383 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Test

 

Testmaskinen består af :
En stationær Windows 7 - 64 bit, Auzentech Xplosion lydkort og en Laptop/bærbar med Windows XP - 32 bit med integreret lydkort. Maskinerne skal blot have et lydkort installeret - jo bedre lydkort, jo bedre bliver lyden over wireless-systemet. USB-nøglen "overtager" lydkortets egenskaber og videresender lyden til højtaleren. Eftersom alle computere efterhånden er udstyret et integreret lydkort, så er der intet problem med at få lyden sendt videre til "stenen".



For at få denne "granitblok" til at spille musik e.l., skal du have en trådløs sender (en USB-stick/nøgle) fra SoundBlaster/Creative. Den finder du på dette link: http://dk.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=18739. Set hos Creative til 90 $ (ca. DKR 450,-) og EDB-priser til DKR 650,-.
Som ovenstående beskrevet, "overtager" USB-senderen lydkortets egenskaber og transmitterer videre derfra.

Opsætningen er så enkel, som noget kan være. Når du modtager din klippeblok, sætter du den til opladning i ladestationen, som følger med i kassen. Der kan så spilles musik i ca. 6 timer, er det et ordentligt party så er der næppe mange vågne gæster tilbage efter den tid og er de så overhovedet i stand til at høre musikken?
Nedenstående illustration viser bagsiden af højttaleren med batteri og lydjusteringen samt tænd/sluk-knappen.
 

 


Når batteriet er opladet, så tænder du bare for højttaleren og om nødvendigt på "connect-knappen" (og det virker første gang - hver gang). Den sørger for en genopfriskning/søgning efter signalet, som rækker mindst 30 meter under frie forhold (uden for mange mure e.l.). Evt. kan du snuppe højttaleren under armen, efter at forbindelsen er oprettet i nærheden af din PC, for derefter at spadsere ud på terrassen e.l. som ill. nedenfor:



Allerede mens jeg vadede gennem sneen, senderen stod på 1'salen i huset i baggrunden - så nød jeg musikken meget. Lyden er rigtig god i denne klippeblok, ikke mindre end fantastisk i forhold til det forventede. Lyden er ikke "hul" eller lyder som om den kommer fra en papkasse, tværtimod er frekvensområdet umådeligt fyldigt/bredt. Diskanten er klar og tydelig - mellemtoneområdet er meget klart og rent. Jeg var lidt nervøs for, at der ville være en "dåseagtig" lyd i den, men kvaliteten af lyden gjorde mine bange anelser til skamme.

Basområdet er overraskende effektivt, højttaleren skal blot stå på et fast underlag (jord e.l.), så savner man ikke stereo-effekten. Konceptet virker absolut gennemført, hele dynamikken i denne højttaler er en nydelse at lytte til, uanset hvilken musik man spiller. Du kan justere lydstyrken i "kassen/klappen" bagpå højtaleren. Den spiller højt, temmelig højt. Mine naboer har garanteret undret sig over den computernørd, som sidder på sin flade midt i sneen, mens hans kæreste fotograferer ham midt i et lydorgie.

Jeg testede kvaliteten med flere af førnævnte Creedence Clearwater Revivals numre (med en kraftig, nabo-voldsom volumen i alle numre). Ravels "Bolero" bliver også behandlet nydeligt af højttaleren, Kate Melua er en nydelse at sende gennem systemet, hendes drævende stemme suppleret med guitarens stille akkompagnement - fantastisk - og man går ikke glip af noget. En dejlig følelse af kvalitet og stadig intet savn af flere højttalere.

"Voldsommere" numre, som BTO's udgave af "You ain't seen nothing yet" på fuld skrue er, så man får lyst til at danse igen, nul forvrængning og superlyd. Ligemeget hvilken musik, som jeg testede med, så lød det altsammen fantastisk - selv ude i naturen. Om du er gået på pension og nyder klassisk musik, er en gammel rocker, som nyder det "hårde" 70'er koncept eller en "rap nyder" af hurtigsnak med lidt musik til, så går du ikke galt i byen. Det er altsammen en nydelse med denne fyldige højttaler. Spiller du lidt mere udfordrende numre, som f.eks. Kate Melua med hendes drævende stemme og specielle "rumklang" - så får denne højttaler hele "billedet" med af lyden.

Mine naboer har, helt sikkert, kunnet nyde en masse forskellig musik i skøn forening. Det skal siges at jeg sagtens kunne have siddet på en stol i "hønsehuset" og nydt musikken. Det virker bare mere vikinge-agtigt at nyde musik i en snedrive:





Og NEJ, jeg lider ikke af nogen form for "eksponerings-syge", jeg hader at blive fotograferet, men gennemgik gerne den tortur for at I læsere kunne få illustreret genialiteten og morskaben i denne klippe-højttaler. Jeg er, så absolut ikke en "gadget-freak", men disse test af Creatives Wireless udstyr ér sjove. Jeg glæder mig til sommer, hvis jeg da får råd til at købe denne højttaler. Lyden kan jeg ikke ønske mig bedre med den ressource som er til rådighed i udformningen af højttaleren. De få, som har testet dette sæt i udlandet, har også rost lydkvaliteten. Alle er, som jeg, begejstret over morskabseffekten og underholdningsværdien i: find lydkilden. OK, det er måske ikke så svært at gætte, hvor lyden stammer fra, hvis du tager den med i din speedbåd, hvor den skønne jomfru er placeret i stævnen med en klippeblok (det giver altså sjove billeder på nethinden).

Hmm, tænker du sikkert. En speedbåd larmer jo - jeps, det gør højttaleren også. Den spiller rigtigt højt og rent til det sidste, nul forvrængning og fin kvalitet i lyden - noget som man tager som en selvfølge efter meget kort tid med denne højttaler.

Lad os give den karakterer og bedømmelse på næste side.

Selas
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-01-2011 13:56:57
Svar/Indlæg:
2845/91
Super dims har haft mange kunder der sukkede efter noget i den stil.

Er det ikke irrelevant hvilket lydkort der sidder i computeren når nu der er indbygget lydkort i enheden? 🙂


Hakan1986
 
Overclocker
Tilføjet:
20-01-2011 15:04:33
Svar/Indlæg:
424/11
Meget fin test!

Ser fed ud - på den fede måde. Men også lidt for dyr i mine øjne 🙂

Tænke på, om man (hvis man ellers havde råd), kunne tilkoble en ekstra, eller flere af disse herligheder til noget stereo/suround opsætning 🙂 🙂

Og evt. hvor mange højtalere, den wireless transmitter kan "klare" 🙂

På forhånd tak..


Ezistef
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-01-2011 15:18:01
Svar/Indlæg:
385/67
Fed test og fedt produkt.

Minder lidt om Jamo Rock.



Mvh.
Ezi


Gavstrik
 
Superbruger
Tilføjet:
20-01-2011 16:24:01
Svar/Indlæg:
650/97
En spillende sten er sejt 🙂


inside
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-01-2011 23:36:51
Svar/Indlæg:
805/46
Haha fed anmeldelse ;D Men må "desværre" nøjes med min vandtætte "bold":

http://www.youtube.com/watch?v...
http://www.youtube.com/watch?v...


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af inside d. 20-01-2011 23:37:02.


The
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-01-2011 01:12:42
Svar/Indlæg:
1406/100
🤡 HWT back to the stoned age 🤣


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
21-01-2011 17:45:16
Svar/Indlæg:
1630/101
#1 - jo, bare der er lyd på din PC 😀 ..

#2 - Transmitteren kan klare rigtigt mange enheder - mon ikke at vores tegnebog sætter begrænsningen før Creatives Wireless system 😲

#6 - there's were we belong 😛


Selas
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-01-2011 18:06:19
Svar/Indlæg:
2845/91
#7 det tror jeg ikke engang der behøves at være. ;)