Test: Cubitek Tattoo pro

Kabinetter d.  19. januar. 2011, skrevet af freak_master 8 Kommentarer.  Vist: 7951 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Cubitek
DK distributør: Caseking

Innovation / Teknologi

 

Det vrimler med kabinetter i midi klassen. Rigtig mange nye som dette er kommet frem. Personligt synes jeg, at det er kanon, for nu kan man få et rigtig fint midi tower kabinet med alt, hvad man kunne ønske sig til ikke ret mange penge. Der er desværre nogle som ikke helt kan leve op til ens forventninger. Nu må vi se, om dette er et, der er skruet sammen på den rigtige måde.

 

Støvfiltre

De støvfiltre, der sidder i fronten er lavet af skum. Jeg kan forestille mig, at skum er bedre til filtrering af støv end de metalgitre, vi kender, men mon ikke også det tager lidt på luft gennemstrømningen. Ved strømforsyningen sidder der et metal gitter. Dette er placeret inde i kabinettet, hvilket betyder, at hvis man vil rengøre det, så skal man have strømforsyningen afmonteret. Det er muligt uden, men så vil man alligevel ende med at have det meste af støvet inde i strømforsyningen. Blæseren i toppen har også skum som støvfilter. Denne puster dog ud af, så det vil blot tage på luft gennemstrømningen. Filteret kan selvfølgelig fjernes.

 

De sorte plader

Så har jeg kigget lidt på de mystiske sorte plader der fulgte med. Som skrevet kan jeg intet finde i manualen, hvilket jeg finder lidt dårligt. Dog kan jeg se, at de sorte plader passer hver med 4 forskellige huller i bunden. En kan sidde foran strømforsyningen, og den anden inde i harddisk buret. Jeg har kigget mig rundt omkring på nettet, og fandt en, som har taget kontakt til Cubitek omkring disse. Det, han fik at vide var, at det blot var nogle skånestykker. De er til, hvis man har en SSD, man vil montere eller anden 2.5" drev, så kan man sætte den plade imellem for ikke at få metal mod metal. Det giver jo ret god mening.

 

MINI-USB stikket i toppen

Det skulle da også lige prøves. Om ikke sandt at en HTC Desire HD kan ligge og oplade på pladen. En rigtig fin ting at have, så er man også fri for det USB kabel skal fylde ud fra computeren. Stikket kører USB 2.0. Det kan dog være svært at få fat i, hvis det ligger i sin holder.

 

Harddiskklemmerne

Mit umiddelbare indtryk på disse var, at det må da være umuligt at få dem sat på harddisken, da der jo intet er til at klemme dem til harddisken, men af en sjov årsag bliver de der, hvor de skal. Det er dog ikke særlig svært at tage dem af igen, men helt løse sidder de nu heller ikke.

 

Gummidutterne

Her har jeg måtte give op. Der står intet i manualen om disse, og jeg har heller ikke kunnet finde noget på nettet. Jeg har slet ikke kunnet finde et sted hvor det ser bare en smule ud som om, at de hører til. Min første tanke var til fødderne, da de er lavet af hård plastik. Dog tvivler jeg på at de er store nok til dette.

 

PCI pladserne

Her er noget, jeg ikke har haft fornøjelse af at prøve før. Skrueløs montering af PCI kort. Der er mange kabinetter, der har dette i dag, så en helt sjældenhed er det nu heller ikke, og helt skrueløs er de heller ikke. Pyntestykkerne kan holdes på plads med klik systemet, men der skal lige en fingerskrue til for at holde et grafikkort på plads. Små PCI kort som lydkort kan heller ikke holdes på plads, hvilket betyder at skruerne skal bruges til hver PCI kort man har. Der medfølger kun 4 skruer til disse og hvis man er som jeg, og er god til at fylde de pladser op med alt muligt, så skal man ud og investere i skruer også.

 

Blæserne

Disse synes for mit øre at være rimelig lydløse, og luftgennemstrømningen virker også til at være god. Dog tror jeg, at det tager meget på den frontblæser, at der er skum foran, men det er jo prisen, man må betale for god støvfiltrering. Jeg synes også, det måske er lidt fesent at smide en kabinetblæser i uden lys bagi. Det er den eneste blæser, man kommer til at se når man kigger ind i vinduet, og så ser det lidt underligt ud, at det er den eneste uden lys.

 

Låsetappen

Dette synes jeg at være en fed lille ting at have med. Det er standard monteret på rigtig mange kabinetter i dag, dog ikke i kabinetter som dette. Om man vil have den på eller ej bestemmer man selv. Det er en enkelt skrue det drejer sig om. Denne beskytter ens hardware, hvis man er til LAN eller andre steder, hvor der er mange mennesker og man har sin computer med sig. Tænker man på størrelsen, synes jeg, at den virker rimelig solid.

 

Metalringen

Denne metalring er ikke noget, man ser ret meget til i dag. De blev meget brugt før i tiden. Denne metal ring skal vikles omkring frontpanelets kabler for at beskytte for udsvinger eller andet, der kan kommer ud af disse kabler.

 

Siderne

Siderne ville jeg også lige skrive et par ord om. Disse virker til at være af suveræn kvalitet. De har en fin tykkelse og virker generelt bare rigtig gode. Når man har sat siden på, føler man også, at den sidder der, og skruerne ikke rigtig gør så meget.

 

Nøddedrejeren

Denne er rigtig genial. Hvorfor man ikke smider sådan en lille ting med i alle kabinetter, forstår jeg ikke. Denne meget lille ting har gjort det meget nemmere for mig at få bundkortet i. Jeg er meget doven anlagt, og denne lille fætter sparede mig for en tur ud i garagen efter en svensknøgle, hvilket er meget værdsat. Ud over det kan det også være svært at få spændt skruerne med en svensknøgle, da der ikke altid er helt god plads til den.

 

5.25" konverteren

Dette er noget der ikke følger med alle kabinetter i dag. Jeg er ret sikker på at denne er lavet til enten et floppy drev eller en lille 3.5" kortlæser. Og pænt kommer det til at se ud med den medfølgende front cover, inklusiv skum som støvfilter inde bagved.

 

Manualen

Som jeg har skrevet tidligere, så er manualen utrolig lille. Det, der kan ses på billedet, er, hvad der er beskrevet i den. Den anden side står der blot en masse advarsler om, at man skal installere hardwaren korrekt. Men hvordan de kan skrive dette, og så egentlig ikke vise, hvordan man gør det korrekt, forstår jeg ikke så meget af.

 

Hardwareinstallation

 

Generelt synes jeg, at hardwareinstallationen er gået fint. Der var lidt problemer med at få kablerne til at sidde, som jeg gerne ville have dem og også at få bagsiden på. Det endelige resultat synes jeg nu godt om. Det eneste kabinettet mangler nu, er noget lys. Jeg må sige, at jeg blev en smule skuffet over, at der ikke var noget lys i fronten. På begge sider af kabinettet foran er der 2 sorte linjer, som godt kunne se ud til at være noget, der skulle være lys i. Det kunne se kanon ud, hvis det var rødt lys. der blinkede som harddiskaktivitet.

Strømforsyning:
Denne gled lige i og tog ikke mange minutter at få monteret. Jeg fandt ud af, at den kan vende begge veje således, at den enten hjælper med at suge luft ud af kabinettet, eller sådan at den får frisk luft fra bunden, hvor der er, som skrevet, et støvfilter til at holde det værste ude.

Bundkort:
Det tog ikke ret lang tid at finde ud af, hvor afstandsskruerne skulle være. Det står på bundkortpladen, og med den nøddedrejer så gik det bare, som det skulle med at få de afstandsstykkerne skruet fast. Dog vil jeg lige nævne, at kablerne i kabinettet er stripset fast fra fabrikken af. Dette er også skønt, problemet var bare, at de sad en smule i vejen oppe i højre hjørne. Kablerne er gemt væk bag bundkortpladen, men alligevel stikker de lige en smule ud sådan, at det lige irriterer bundkortet. Ydermere vil jeg lige nævne, at kablerne til tingene i kabinettet er utrolig korte. Kablet til e-Sata porten i fronten kunne jeg ikke selv bestemme, hvor skulle være. Den kunne kun nå til port nummer 2. Derudover så var kablet til jack stikkene i fronten også for korte. Der skulle lige have været tilføjet omkring 15cm mere før, det kunne nå.

Harddisk:
Som skrevet i afsnittet om rammerne, så virkede det for mig underligt at de ikke blev holdt sammen, men de sidder fint fast på harddisken. Jeg installerede som man traditionelt ville installerer en harddisk. Den sidder utrolig godt fast til at den blot er klikket i, og det er ikke sådan at den er umulig at få ud igen. Den er utrolig robust. Da jeg var færdig med at smide hardware i opdager jeg pludselig noget. Harddisken stikker alt for langt ud mod bag siden hvilket gør at det ikke kan lade sig gøre at få siden på, ihvertfald ikke hvis der er kabler sat til den. Den eneste løsning jeg kunne komme på var at vende den om, således at stikkene vendte ud mod for siden af kabinettet. Dette virker ikke som en særlig god løsning. Muligheden for at installere op til 5 harddiske er der, men jeg tvivler på at der er plads til kablerne så.

5.25" drev:
Dette kan godt være lidt svært. For det første så er de pynte gitre foran meget svære at få af, og tager man en af, får man gerne et part stykker med, og få dem på igen, ja det er ikke lige så nemt som man skulle tro. Drevet kan godt virke til at gå en smule stramt, men ind kom det da. Måden man spænder drevet fast på er, at man flytter den skinne til højre, og så kan man trykke ned på en lille knap for at låse skinnen. Drevet sidder meget godt fast og får en fin placering sådan at det ser godt ud i fronten.

Grafikkort:
Det klik system der sidder i PCI pladser er slet ikke nok til at holde kortet fast. Heldigvis følger der 4 fingerskruger med sådan at man lige smider en skruge i, og man kan stadig låse klik systemet. Dog kunne jeg ikke låse nummer 2 PCI plads på grund af at grafikkortkøleren sidder i vejen. Ellers vil jeg lige nævne at mit grafikkort nok lige er stort nok til dette kabinet. At få de 2 PCI-e strømstik i var noget af en kamp, men det kunne dog lade sig gøre. Dog tror jeg ikke man skal regne med at få installaret et 5.25" drev i bunden da grafikkortet og kablerne tager lidt af pladsen. Mit grafikkort er 26cm langt. Der står i specifikationerne at der er plads til et 29cm langs grafikkort, hvilket der også er efter mine udmålinger, men det kræver at strømstikkene ikke sidder i enden af grafikkortet.

Kabelføring:
Der er mulighed for at føre kablerne over bag bundkortspladen, hvilket er rigtig genialt og er meget værdsat hos os der kan lide at have orden. Dog er disse huller så små, at jeg til sidst måtte give op at få flere igennem dem. Hvis man laver en computer med 2 eller flere grafikkort, eller bare skal have en masse blæsere og noget lys i, så kan det hurtigt blive et problem. Hertil vil jeg også nævne, at de kabler jeg så endelig fik mast gennem det meget lille hul, havde meget store problemer med at være bag ved. Der er omkring 0.8cm plads, hvilket gør at blot det store ATX stik er for stort til egentlig at kunne være bag vej. Vi var 3 til at få bag siden på, hvilket ikke synes for mig at være det optimate, og da slet ikke hvis man har ført så lidt kabler som jeg har gjort. Som det også kan ses, så var min 8 pin CPU strømkabel for kort og måtte gå tværs gennem kabinettet. Selv hvis den nu var lang nok, kunne jeg ikke få den bag bundkortspladen. Det er måske muligt at gemme den lidt sådan at det ikke er det første man ser når man kigger ind ad vinduet, men jeg synes dog stadig ikke at det er helt optimalt.

På næste side er det blevet tid til at give karakterer.

Spear
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-01-2011 08:19:47
Svar/Indlæg:
564/13
Tak for en fin gennemgang af kabinettet. 🙂


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
21-01-2011 02:32:47
Svar/Indlæg:
6368/477
Jeg gør hvad jeg kan 😉


Anonym2021815192642
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2011 18:44:03
Svar/Indlæg:
2418/151
Et Cooler Master Scout og det Cubitek er ens kabinetter, og det er fronten og toppen som ikke er ens.. 😛


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
23-01-2011 19:22:40
Svar/Indlæg:
6368/477
Ahh, jeg synes nu der er en temmelig stor forskel.


Anonym2021815192642
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2011 19:33:47
Svar/Indlæg:
2418/151
det er der ikke, hvis du kigger på dem begge og sammenligner dem inden i, så de ens

Cooler master Scout



Cubitek Tattoo pro



freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
23-01-2011 20:22:39
Svar/Indlæg:
6368/477
Ja du har ret, indvendigt ligner de hinanden temmelig meget. Men resten synes jeg ikke at kunne finde nogen sammenhæng mellem.

Jeg kunne også tænke mig til at der er mere plads bag bundkortspladen i cooler master kabinettet.


ComBo
 
Overclocker
Tilføjet:
25-01-2011 15:01:45
Svar/Indlæg:
7/2
Fin test men !!!
Hvor kan du købe den i Danmark ?


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
25-01-2011 18:30:56
Svar/Indlæg:
6368/477
Jeg vil ikke sige at man ikke kan, men jeg har ikke haft held med at finde en forhandler i DK.