Test: AOC e2343F LED skærm

Skærme d.  27. april. 2011, skrevet af iNVALiD 5 Kommentarer.  Vist: 20511 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: rehan09

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: AOC
DK distributør: MM distribution

Test

 

Skærmen er pakket ud og er tilsluttet - næste problem er hvordan tænder man for den? Der er ingen trykknapper, men der er berørings knapper på foden af skærmen. Knapperne har et blidt hvidt lys.

Skal gøre opmærksom på at der testes med "out of the box" indstillinger, og der ikke er ændret noget. Man vil med yderligere kalibrering af skærmen sikkert kunne opnå bedre resultat.


Test setup består af:

  • BenQ G2420HD
  • AOC e2343F

Programmer:

  • inputlagTest
  • monitorTest
  • OSD menu
  • Farve sammenligning

Spil:

  • Counter-Strike Source
  • Borderlands

 

InputlagTest:

InputlagTest er et program som kan vise om der er forsinkelse på, også bedre sendt som inputlag. Hvis man ønsker mere info om programmet kan det findes her:  www.flatpanels.dk/monitortest_inputlag_dk.php .

Krav for at kunne køre denne test.

  • Et grafikkort med 2 udgange
  • 2 skærme tilsluttet udgangene - heraf gerne 1 CRT monitor
  • Et digitalkamera med lav lukketid (et alm. digitalkamera kan også gøre det)

Ved at stille de to skærme op ved siden af hinanden, og dublere billedet, så begge skærme viser samme billede, så kan programmet køres, og der kan tages billeder.

Den er få milisekunder mellem  AOC e2343F og BenQ G2420HD, og vinderen er klart nok Samsung 2233rz. AOC e2343F slutter på en sidste plads.

 

monitorTest:

Denne test er at finde på flatpanels.dk og den har mange forskellige muligheder. Programmet kan bruges til at teste for døde pixels, sløring på tekst samt se om ens skærm trailer. Hvis man ønsker mere info om programmet kan man tjekke her: www.flatpanels.dk/monitortest_dk.php .

Men med selve testen af skærmen, så har vi kigget nærmere på hvor godt man kan se gråtonerne, om skærmen ghoster eller trailer, samt om der skulle være pixelfejl på fra starten af.

Der er synlig forskel og i langt de fleste billeder, men der er klart ét hvor AOC e2343F halter. Der er tale om 1:1 pixel mapping. Billedet kan ses nedenfor.

Normalt vil billedet ikke sløre, end rettere vise en grå-ligende baggrund. Dette skyldes formodentligt et dårligt VGA kabel som medfulgte, da problemet blev gevaldigt minimeret, hvis ikke helt forsvandt ved tilslutning af DVI kabel.

 

OSD Menu:

Der findes et hav af forskellige OSD menuer, og det er sjældent noget man som almindelig forbruger overhovedet ved findes. Men det er første gang jeg ser en OSD menu som AOC har lavet her. Det er illustreret med store billeder.

 

Farvesammenligning:

At se på farver på en skærm er noget der skal opleves i virkeligheden. Nedenstående billeder hjælper bare med at vise den forskel der er mellem skærmen vi anmelder, og så en reference skærm. Billederne vil blive vist forskelligt alt efter hvilken skærm som læseren af anmeldelsen nu har. Tag det derfor med et gran salt når billederne studeres, og læg hellere vægt på konklusionen af selve testen.

AOC skærmen er en smule lysere i farverne, men billedet ser bedre ud efter min mening. Ved at finjustere begge skærme vil man meget sikkert kunne opnå et meget bedre resultat end standard indstillingerne.

Sort er sort - det er svært at tage billede af, og det skal opleves. Hvid derimod - det er en helt anden boldgade. Her kan vi nemt tage billeder hvor forskellen tydeligt kan ses. AOC skærmen er meget kold og blå hvor imod BenQ er mere hvid.

Generelt virker farverne mere skarpe på AOC skærmen kontra BenQ. Dog er der farver som virker en smule forvrænget, nemlig den hvide farve. Hvis man bruger lidt tid på at fin justere skærmen, vil der være stor sandsynlighed for, at man kan opnå et endnu bedre billede, og ikke mindst en farve man kan kalde hvid.

 

Counter-Strike Source:

Flere timer er brugt og der er skudt et hav af terrorister. På intet tidspunkt har der været nogen synlige tegn på trailing, ghosting og hvad ellers man måtte kalde det. Kontrasten og farverne med standard opsætningen på skærmen skal dog roses. Det er sprødt og alt er dejligt at se på.

 

Borderlands:

Der er ingen synlig forskel på nogle af skærmene hvad angår opdatering, da spillet i sig selv er "sløret". Som vist på ovenstående billede, kan man se farve forskellen på de to skærme. Her er e2343F foran BenQ G2420HD og ligger lige efter Samsung 2233rz. Det er en fryd, at se farverne flyve hen over skærmen.

Alt i alt når så har det været en dejlig skærm at spille på samt at arbejde på. Det der dog kan irritere mig er, at farverne i spil er mere lækre, men i Windows er de meget kolde og virker en tand for lyst. Sidder man blandt andet og læser her på siden, slår den hvide baggrund en oven i hovedet. Det kan efter nogle timer nemt begynde at skære så meget i øjnene, at man må holde en pause.

Man skal dog ikke blive afskrækket af det, for en hurtig tur ind i OSD menuen kan løse problemet. Hvis man kun arbejder i Windows, surfer eller andet, kan kontrast og brightness ændres så det er meget mere behageligt at kigge på. Man skal dog have en smule tålmodighed når man trykker på touch knapper, for at navigere rundt i OSD menuen. Jeg oplevede flere gange, at den ikke registrerede at der blev trykket på knapperne.

 

Anden sidste side er gennemført - på næste side falder hammeren og AOC skal stå til regnskab for denne skærm.

 
NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-04-2011 19:56:00
Svar/Indlæg:
23132/740
Nægter at tro på, at en "LED skærm" til kr. 1.200,- har et bedre billede end min "LCD skærm".

Alt i alt, så synes jeg at det eneste (objektivt) positive aspekt ved dette produkt er prisen. Bras! Simpelthen, bras 😐


Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-04-2011 20:21:16
Svar/Indlæg:
8762/174
#1

Tro mig Allan den skærm er genial til prisen.

Vi havde en hel sak af dem med til Copenhagen games til bench maskinerne og de levere et rigtig godt billede 🙂

Om det så er bedre ind hvad din LCD skærm kan præstere kan jeg så ikke svare på.


vanovich
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-05-2011 09:48:13
Svar/Indlæg:
3972/242
Mon ikke retail pakken har en dvi stik?


Anonym202031110209
 
Superbruger
Tilføjet:
01-05-2011 10:17:37
Svar/Indlæg:
388/15
" Her til kommer også, at farvene er dybere og bedre gengivet på LED kontra LCD - Specielt de mørke farver."

Har du tænkt på at LEDs skifter farve gennem deres levetid? Så skal du kalibrere dem hele tiden.


E2X
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2011 19:24:13
Svar/Indlæg:
4018/217
Jeg købte denne skærm til min bror da jeg samlede en computer til ham. Den er super lækker at se på.

Desværre var der intet DVI stik med i pakken ligesom i testen. Men det var ikke det store problem.
Farven hvid er heller ikke den bedste som der også står noget om i testen. Men til spil og alm brug er det en rigtig god skærm.