Test: MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X

Grafikkort, NVIDIA  d.  18. november. 2019, skrevet af SDK 1 Kommentarer.  Vist: 7529 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: SDK
Oversættelse: donto

Pristjek på  3675,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

Introduktion

 

 

Det er længe siden, vi har set Nvidia opgradere en grafikkortserie, fremfor at lancere en helt ny generation af kort. Tidligere benyttede de det sidste ciffer i navnet til dette, således at GTX 280 blev GTX 285. Denne gang har de dog valgt tilnavnet Super, for at illustrere at kortene er blevet opgraderet.
I dag kigger vi på MSI’s RTX 2060 Gaming X, som altså er deres topmodel med den nye 2060 Super chip. På papiret har kortet det hele, stor køler, RGB og fabriksoverclock, så lad os kigge på sagerne.
 

MSI er blandt de mest kendte hardware-producenter og har været det siden de startede i 1986. Deres udgangspunkt er, at de ønsker at lave kvalitets produkter og samtidig have en god kundeservice. Deres produktion spreder sig over en lang række produkter, alt lige fra bundkort til bærbare. De er ifølge dem selv i top 3 over bundkortsproducenter, top 5 på serverområdet og producerer over 12 mio. grafikkort årligt.

 

 

Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-11-2019 16:24:09
Svar/Indlæg:
1271/38

Godt du er ærlig mht. støj, for det er godt nok den største skuffelse ved kortet. Har et selv.

Havde et 2060 Super Founders Edition før som ikke havde zero-rpm fan mode, men det var langt mere støjsvagt end Gaming X. Hvad får man så i bytte? Svagt højere clocks fordi kernen er på 70 grader i stedet for 80-83 og et cirkus af skiftende farver i kabinettet medmindre du installerer DRAGON CENTER gennem Windows Store.

Køleren har heller ikke masse nok til passivt at holde sig under 60 grader ved e-sports titler. Til gengæld køler den for meget og for hurtigt når blæserne så tændes. Så spiller du League of Legends eller lignende mindre krævende spil så har du et kort der bliver ved med at tænde og slukke for blæserne fordi det konstant ryger over og under de 60 grader der er grænsen. Og når det tænder for blæserne gør kortet det med et rigtigt sus der kan høres. Det er ret forstyrrende når det sker mere end en gang i minuttet.

Når jeg så spiller krævende spil bliver jeg mindet om tiden hvor jeg havde et R9 390 Nitro der kunne sluge 365 watt hvad angår støj. Det er sindsygt forstyrrende.

For merprisen synes jeg ærligt talt det er lidt ringe. De har klasket 2060 køleren på hvad der i princippet er en 2070 chip og bare sendt den afsted. Det er så ringe indstillet fra fabrikken at det nærmest er et krav man i det mindste installerer MSI Afterburner og styrer fankurven selv. Efter blæsern-indstilling har jeg i princippet samme ydelse som mit gamle Founders, med samme støjniveau, blot med fan-off funktion og RGB... For merprisen synes jeg det er noget værre amatørbakseri, og det er bestemt ikke pænere eller bedre bygget end Founders.

Nå ja, og det fylder mere end 2 slots fordi deres plastikpjat skal stikke lidt længere ud, så det er super fedt... Klap klap

Ville ønske flere havde understreget støjen i reviews, men det lader til 18 sider med performance grafer der er ens med 5% variation er mere interessant end hvad der reelt set er forskelligt på produkterne af samme modelnavn..