Test: Fourze GK130 Gaming keyboard

Styre-enheder d.  16. december. 2020, skrevet af neemos 1 Kommentarer.  Vist: 2679 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: FOURCE
DK distributør: n/a

Fourze GK130

 

 


Fourze er på banen med et mekanisk tastatur i fuld størrelse med red switches som er en lineær switch  - Vi kigger nærmere på hvad du kan forvente fra GK130 fra Fourze


Hvad er der i æsken


Der er ikke det helt store tilbehør i kassen fra Fourze, man kan nærmest sige der kun er lige præcis hvad du skal bruge, nemlig et GK130 tastatur. Jeg ville ønske at flere begyndte på at sætte lidt ekstra i kassen som klistermærker og andet gejl.
 

 


Specifikationer

 


Der er ikke den store info om tastaturet inde hos Fourze selv, dog er der det mest nødvendige. Det de flest nok vil ligge mærke til her, er at tastaturet er udstyret med OUTEMU Red switches.

 


Design

 


Designet af GK130 keyboardet, er som vi kender det fra tastaturer i full size. Designet er holdt i sort børstet metal med sorte keycaps, og så deres logo "Fourze" lige over piletasterne.

 


På undersiden af tastaturet finder man gummifødder i hvert hjørne, som gør at tastaturet står fast på skrivebordet, selv det går vildt for sig in-game. 

Der er også lavet kabel kanaler så du kan trække kablet ud hvor det passer bedst med dit setup.

 


Højden på GK130 tastaturet fra Fourze er som man kender dem fra alverdens mekaniske tastaturer. GK130 er dog udstyret med fødder bagved, som gør du kan få en anden vinkel på tastaturet, det er smag og behag hvad man foretrækker.

Dog ville jeg ønske at producenterne af mekaniske tastaturer, lærte at, de er høje og derfor burde der være en håndledsstøtte med i pakken.

 


Funktionalitet og brug


GK130 tastaturet er testet ved dagligt brug i både gaming og mine daglige gøremål for HardwareTest.dk

Der er testet på følgende udstyr:

Asrock X570 Steel Legend
AMD Ryzen 9 3900X
MSI RTX 2070 super
16GB Corsair RGB ram
1000w Corsair PSU
Noctua NH-D15 kølingSelve udseendet på GK130 tastaturet er som man kender det fra almindelige tastaturer den eneste forskel er at dette tastatur er mekanisk. Da det er et gamer tastatur, så er tastaturet selvfølgelig udstyret med fuld RGB belysning som kan styres via tastaturet.

Da det er en lineær swithc man har brugt, så kan GK130 tastaturet fint bruges på en arbejdsplads, så længe folk ikke sidder alt for tæt. Det er personligt noget jeg sætter stor pris på, da jeg gerne vil have noget godt grej at arbejde med, også selvom jeg ikke sidder hjemme ved tronen.

 


Da det er et mekanisk tastatur, så er det naturligt højere end diverse andre non-mekaniske tastaturer, og derfor betyder det en del for ergonomien at man har en håndledsstøtte. Dette har man desværre valgt ikke at smide med i kassen, hvilket desværre resulterer i ømme håndled ved længere tids brug. 

Nuvel det er et budget tastatur, men jeg ville så gerne at producenterne kom lidt ind i kampen og fik øjnene op for det mest åbenlyse. Det er simpelthen et must hvis man skal bruge et mekanisk tastatur til andet end gaming, og selv til ren gaming, der kan mine gamle knogler ikke holde til fraværet af en håndledsstøtte. Så bare en lille billig skumpude til gaming hånden ville være en klar forbedring på dette punkt.

Når det kommer til gaming, så er tastaturet dejligt responsivt og tasterne er hurtigt tilbage i udgangs posistion. Tasternes overflade gør at dine fingre ikke nemt glider af tasten og man får trykket forkert, selv når der er fuld gang i krigeriet. 

Og selvfølgelig er GK130 udstyret med fuld anti-ghosting som gør at du kan trykke flere forskellige taster ned, og tastaturet registrerer dem alle, hvilket er utrolig brugbart i alverdens forskellige spil hvor man skal både hoppe og dukke sig samtidigt med at man styrer sin karakter.

 


Tastaturet er også udstyret med multimedie taster som man kan se på billedet ovenover. Det gør det nemt at skifte sange eller spole i en film, eller skrue op og ned for volumen. Der medfølger desværre ikke en software til GK130, men det er muligt at skifte belysning via tastaturet. Det er relativt nemt at gå til, man trykker bare FN tasten og belysnings tasten, så skifter du igennem de forskellige modes af belysning som du kan vælge imellem.

 


Konklusion


FOURZE GK130 tastaturet er et entry level tastatur der dog er solidt bygget i gode og solide materialer. Det virker robust nok til at kunne holde i lang lang tid, selv for en gamer der sidder og hamrer løs non stop i alverdens forskellige spil.

Er det så prisen på 699,- værd for et ægte mekanisk tastatur? Der er en del konkurence på tastaturer efterhånden, og der er mange konkurenter derude som gør det lige så godt som GK130, så jeg kan kun anbefale at du tager ud og prøver om GK130 er noget for dig, eller om det skal være et andet tastatur. Tastaturer og mus er nemlig så subjektivt, at min mening og følelse for et givent tastatur, kan være stik modsat af hvad du foretrækker.

Havde der været gjort et par småting ved dette tastatur, som at sørge for fjedrene var smurt fra fabrikkens side, at der var en dedikeret software med til at styre belysning og makroer og havde man lyd dæmpet selve casen hvor tastaturet sidder, så havde det været en helt anden sag.

 


Positivt

 • Robust
 • Fed RGB belysning og farver
 • Enormt simpelt og lige til at gå til
 • Fornuftig pris


Negativt

 • Der er en pling lyd fra fjedrene i tasterne
 • Manglende software

 

 

Test: Fourze GK130 Gaming keyboard
Design - Layout3
Ydelse3
Pris3
Samlet60%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

 

The FOURZE GK130 keyboard is an entry level keyboard that is solidly built in good and solid materials. It seems robust enough to last a long time, even for a gamer who sits and hammers loose non stops in all different games.

Is that worth the price of $699 for a real mechanical keyboard? There's a lot of competition on keyboards now, and there's a lot of competitors out there that do it as well as the GK130, so I can only recommend that you go out and try out if the GK130 is for you or whether it should be another keyboard. Keyboards and mice are so subjective that my opinion and feeling for a given keyboard can be exactly the opposite of what you prefer.

If a few small things had been done about this keyboard, such as making sure the springs were smeared from the factory side, that there was a dedicated software helping to control lighting and macros and had the sound muted the actual case where the keyboard sits, then it would have been a completely different matter.


Positive
 

 • Robust
 • Bold RGB lighting and colors
 • Hugely simple and straightforward to go to
 • Reasonable price


Negative
 

 • There is a pling sound from the springs in the keys
 • Missing software

 

 

gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
16-12-2020 14:22:59
Svar/Indlæg:
5604/459

ligner næsten 1 til 1 "kopi" af Zar tastatur .. mon det er samme producent ? .. vis det er så kan jeg kun sige det føles rigtig godt og god kvalitets følelse :)