Test: GELID USB condenser Microfon

Lyd d.  24. marts. 2021, skrevet af BPM 1 Kommentarer.  Vist: 1605 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: BPM
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på  0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

GELID USB condenser Microfon

 

 


Gelid er mest kendt for køling og andet tilbehør til computer, men de laver også udstyr til dem der gerne vil streame, vil optage deres musik eller bare have en bedre mikrofon til kommunikation over nettet. Et af disse produkter er Voce, en USB mikrofon vi har fået ind til test. Spændene ser det ud.


 

Kassens indhold

 


Gelid har sørget for at alt er i kassen, så man bare skal sætte det op og så er man i gang. Også fint at se der er 2 filtre, både et man trækker over mikrofonen som reducere støj, men også et man sætter foran som gør at man holder en naturlig afstand.


 

Specifikationer

 

Jeg har klippet specifikationerne inde fra Gelids egen hjemmeside.
 


 

Montering

 


Jeg har monteret produktet inden vi kigger på designet, da det i min optik giver bedre mening og montering kunne ikke være nemmere. Først spænder man foden fast til bordet og sætter armen ned i, derefter skruer man mikrofonen fast og vælger hvilket filter man vil have på, enten hætten eller det foran monteret filter, eller begge to. Og så det bare i med kablet og sætte det i ens computer, så man klar til at bruge den. Ingen drivere nødvendige - det er rent plug'n'play. Man behøver ikke vide noget om mikrofonen på forhånd og alle kan benytte den ligemeget hvor teknisk dygtig man er.


 

Design

 


Personligt kan jeg godt lide designet det er simpelt og enkelt og det virker. Har man prøvet en arkitektlampe ja så kender man måden som armen virker på. Det er yderst funktionelt og meget stilrent. Det passer ind til næsten alle setups. Og selvom det fylder lidt så tænker man ikke over det når man sidder og benytter mikrofonen. Kobberlooket giver designet et lidt eksklusivt udtryk som ikke er alt for iøjnefaldende, men som blender godt ind i de fleste hjem.


 


Gelid har valgt en noget anderledes farve til en mikrofon end mange andre jeg har set og jeg kan lide det. Det er en flot farve som gør den skiller sig ud fra mængden uden det er for meget. På selve mikrofonen sidder der også en blå LED der viser at den er tændt, der sidder en vrider til justering af volumen på mikrofonen, og det er i det hele taget inde i den at alt magien sker.

Citat fra Gelids side " Crystal clear sound supported by 16mm condenser capsule with cardioid polar pattern and precision electronic circuit boasting high sensitivity, high signal-to-noise ratio and wide frequency response ".

Der er et ret proffesionelt udtryk over designet, men da det samtidig er enkelt kan man sagtens se sig selv bruge mikrofonen under spil eller andet. Men man er dog ikke i tvivl om at til streameren vil det give god mening at benytte denne mikrofon med begge filtre.


 

Test

 


Jeg har brugt mikrofonen i en lille uge og jeg har kun oplevet at få positiv respons tilbage på den. Billedet op over er ikke sådan jeg har brugt den, jeg har kun haft popfilter hætten på og det har virket fint for mig.

Jeg har brugt den til Discord, Teamspeak, Call of Duty ingame voice og sat den op i mod den mikrofon jeg normalt bruger som er på mit HyperX headset. Og efter skiftet har de fleste spurgt hvad jeg har gjort med min mikrofon, for nu kan de pludselig hører mig meget mere tydeligt og der er ikke så meget bagrundstøj som der plejer at være.

Det kan være en fordel at man ikke sætter mikrofonen på siden af ens bord, men bagsiden/bag ens skærm. For ellers kan man nemt få skubbet til armen. Men det er en mindre detalje og man kan jo flytte rundt som man selv syntes. Det vigtigste at fremhæve er at lyden er meget ren. Og derfor egner den sig godt til streaming, spil mm. Og man kan sagtesnundvære filtrerne, men skal man synge selv så vil jeg anbefale at benytte begge, da de afholder en fra at puste ind i selve mikrofonen og dermed undgå at få forvrænget lyd. Der er ellers en meget klar lyd som går rigtig godt igennem og det er en fornøjelse at benytte mikrofonen fordi den er så enkel og bare virker præcis som forventet.


 

Konklusion

 


Gelid har lavet en USB mikrofon som ikke er særligt dyr, men som sagtens kan levere rigtig god lyd og til en pris som de fleste vil kunne leve med, at give for en bordmonteret mikrofon. I skrivende stund står den til 45,95€ på Gelids egen hjemmeside og det er cirka 350,- DKK. Det syntes jeg er en meget fair pris, når man tænker på at man får alt det man skal bruge med, til at komme i gang med at bruge den.

Jeg har kun haft positiv bruger oplevelse med lyden og sat op mod mit HyperX headset så er lyden en hel del bedre i Gelids USB mikrofon. Og det er skønt at man kan justere på lyden direkte på den, i stedet for at man skal ind og rode i indstillingerne.
Det største minus er foden, man montere på bordet. Den føltes lidt svag, forstået på den måde at man føler at hvis man spænder for hårdt, så knækker den. Det kunne også være rart hvis der på armen havde været en form for holder til kablet, så man kunne få det til at følge armen og ikke bare hænge tilfældigt ned eller rundt om armen.
 

Positivt
 

 • Flot design
 • God lyd
 • Nem at montere
 • Der følger alt med du skal bruge for at komme i gang


Negativt
 

 • For nogen kan farven været et minus
 • Foden til montering føles lidt svag
 • Kabel føring kunne være bedre


 

Test: GELID USB condenser Microfon
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør5
Design - Layout5
Ydelse4
Pris5
Samlet88%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

Gelid has made a USB microphone which is not very expensive, but which can easily deliver really good sound and at a price that most people will be able to live with, to give for a table-mounted microphone. At the time of writing, it is € 45.95 on Gelid's own website and it is approximately DKK 350. I thought it was a very fair price when you consider that you get everything you need to get started with using it.

I have only had a positive user experience with the sound and set it up against my HyperX headset so the sound is a lot better in Gelid's USB microphone. And it's great that you can adjust the sound directly on it, instead of having to go in and mess with the settings.
The biggest minus is the foot that you mount on the table. It felt a little weak, understood in the sense that you feel that if you tighten too hard, it will break. It could also be nice if there had been some kind of holder for the cable on the arm so you could get it to follow the arm and not just hang randomly down or around the arm.
 

Positive
 

 • Beautiful design
 • Good sound
 • Easy to assemble
 • It comes with everything you need to get started


Negative
 

 • For some, the color may be less desired
 • The foot for mounting feels a bit weak
 • Cable routing could be better

 

 

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-03-2021 15:48:23
Svar/Indlæg:
4164/213

Ud fra top billedet så ser kabel føringen ud til at være ret lig hvad spillesteder gør. Hvis man skal gøre nogen forskel med det ville jeg få fat i nogen cable ties(ikke strips)