Test: Corsair K55 RGB PRO XT Keyboard

Styre-enheder d.  07. juni. 2021, skrevet af BPM 1 Kommentarer.  Vist: 2101 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: BPM
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på Pricerunner 593,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Proshop.dk

Corsair K55 RGB PRO XT Keyboard

 

 


K55 RGB Pro XT er en opdateret udgave af K55 RGB Pro. Den store nyhed her, er at det nu er USB 3.0 kombatibelt og at RGBen nu reagerer visuelt med hvad der sker i spillet, mens du spiller.


 

Kassens Indhold

 

 


Inde i den klassiske gule Corsair kasse finder vi tastaturet og her kan man godt se det er et budget tastatur, for det er kun pakket ind i en pose. Ikke meget beskyttelse at finde her.


 


Under tastaturet finder vi en manual og noget så sjældent som en håndledstøtte.


 

Specifikationer

 

 

Er lånt fra Corsairs hjemmeside.
 


 

Design

 

 


Det er et ganske normalt layout, ud over de 6 Makro taster i venstre side. Plastikken her føles lidt billig og det føles heller ikke særlig stærkt bygget - man opdager hurtigt at man kan bukke/flekse tastaturet alt for meget, hvorfor det kommer til at virke skrøbeligt. Det har dog et pænt og enkelt udseende som er lige ud af landevejen.


 


Oppe i højre hjørne finder vi media taster og 3 Corsair taster til henholdsvis at optage Makro funktioner med, lysstyrke og Windows Lock.


 


Det er et ganske fladt tastatur og jeg har lidt på fornemmelsen de har lavet det sådan for at give illusionen af, at det skal forestille et mekanisk tastatur, hvilket det bestemt ikke er. Det gør så også at støv nemmere kan samle sig så man skal være lidt mere flittig med rengøringen, det er dog muligt at afmontere key capsne så rengøringen bliver lidt nemmere.


 


I bunden har sparekniven også være fremme. 4 ganske små gummifødder til at holde tastaturet fast, og når man så har vippet de to forhøjere op, så er der kun 2 gummifødder tilbage til at holde på tastaturet. Samtidig er de to forhøjere glatte, så alt efter bordets overflade, så står det ikke ret godt fast.


 


Det ser faktisk fint ud når håndledsstøtten er monteret. Den er belagt med noget materiale så den har en følelse af at være lidt blød - uden rigtig at være det. Men det virker ganske udemærket. Den er behagelig at bruge, så man burde kunne sidde og game/skrive i længere tid af gangen. Og støtten giver det hele lidt mere karakter, samt tyngde så det står bedre fast.


 


Der er RGB i næsten alle tasterne.


 

Software

 

 


Softwaremæssigt skal vi lige forbi iCUE, som er Corsairs program til at styre en hel del af deres enheder. Med iCUE kan man lave sine egen opsætning, i hvad tastaturet skal kunne samt justere hvor hurtigt det skal reagere ved taste tryk. Samtidig kan man lave sine egne makro indstillinger. For nogen vil dette være ganske nemt, for andre skal man lige give sig tid til at læse den lille guide der vises i programmet, for det kan ret meget. I iCUE kan man også styre alt hvad der hedder RGB, som er understøttet af iCUE softwaren. Så ikke nok med man kan sætte sit tastatur op til at lyse som man vil have det, så kan man også styre RGBen i mus, headset og blæsere i kabinettet med programmet, så længe de bliver understøttet af iCUE softwaren. Så har man andre ting kan man lave sit eget personlige lysshow.


 

Test

 

 


Ved dagligt brug virker det ganske udemærket og tasterne er da også ganske fine. Jeg fandt dog hurtigt ud af at det ikke er et tastatur jeg kan sidde og bruge i længere tid af gangen, i hvert fald ikke når jeg skulle skrive. Til dette syntes jeg at tasterne giver en for dårlig feedback og faktisk er for hårde at taste på. Jeg føler jeg skal trykke hårdere for at give et taste indput og for mig virker det forkert og det gør så også at jeg ikke kan bruge det i flere timer af gangen. Jeg prøvede både uden og med håndledsstøtten og det var helt klart bedst at bruge med håndledsstøtten monteret. Så får man lidt mere ro i hænderne. men ergonomien grundet tasterne bliver stadig ikke den bedste.

Det egner sig lidt bedre til at spille på, hvilket det jo også primært er til. Men de hårde taster og den for mig dårlige feedback i tasterne, gør det ikke til en særlig god oplevelse. Både i Call of Duty Warzone og Counter-Strike, som begge er FPS spil, hvor man skal trykke hurtigt ret tit, virker tastaturet ikke vildt oplagt, da feedbacken fra tasterne er meget blød og man skal samtidig trykke ret hårdt for at der sker noget.


 

Konklusion

 

 


Det er et godt køb til den unge gamer, som gerne vil have noget der ligner et mekanisk tastatur, og da det jo samtidig ikke er så dyrt, så kan de fleste følge med. Der er fuld knald på RGBen og man kan spilde lidt sodavand eller anden væske på det uden man skal blive helt bekymret for at det dør. Ikke at jeg opfordrer til at prøve det. Skal man bruge tastaturet i længere tid er håndledsstøtten en stor fordel, både for at man sidder bedre med hænderne men det giver også lidt mere stabilitet til tastaturet. Men selv med den monteret er det ikke et tastatur jeg personligt kan bruge i timevis, hverken i spil eller skrive på. Det er ergonomien og tasterne ikke gode nok til. Men det er rart at se Corsair faktisk har lagt en håndledsstøtte i kassen, selv nogle af deres modeller i den højere prisklasse får ikke sådan en god ting med.
Jeg har været sådan lidt loren ved dette tastatur, på den ene side syntes jeg at man får et ganske udemærket tastatur til pengene, der oveni købet er IP42 beskyttet. På den anden side syntes jeg det virker som om at Corsair har lavet en lidt for stor spare øvelse på det, og det har også smittet af på plastikken der føltes lidt for billig, i hvert fald for mig. Det har dog et udseende som passer ind til mange setups og det skiller sig ikke specielt ud fra mængden. RGBen fungere fint og er man til lys og farver så trækker det da helt sikkert op.
Tastaturet gør det det skal, også ikke mere. Det går ind under en kategori for mig, der ville hedde et for dyrt budget tastatur der prøver lidt for meget at være noget det ikke er. Havde det været pris sat lavere havde det givet mere mening. Man kan sagtens finde bedre rigtige mekaniske tastaturer til de samme penge.

 

Positivt

  • Med følgende håndledsstøtte
  • IP42 beskyttelse
  • Pæn RGB

 

Negativt

  • Føles billigt især tasterne.
  • Pris, man kan købe bedre alternativer i samme prisklasse.


 

Test: Corsair K55 RGB PRO XT Keyboard
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout3
Software - BIOS4
Ydelse2
Pris2
Samlet56%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary


 

It is a good buy for the young gamer who wants something that looks like a mechanical keyboard, and since it is not so expensive at the same time, most people can keep up. There is a full bang on the RGB and you can spill some soda or other liquid on it without having to worry about it dying. Not that I encourage you to try it. If you need to use the keyboard for a longer period of time, the palm rest is a great advantage, both to make you sit better with your hands, but it also gives a little more stability to the keyboard. But even with it mounted, it is not a keyboard I can personally use for hours, neither in games nor typing. The ergonomics and keys are not good enough. But it's nice to see Corsair actually put a wrist rest in the box, even some of their models in the higher price range don't get such a good thing with it.
I have been a bit lazy with this keyboard, on the one hand I thought you get a pretty excellent keyboard for the money, which on top of the purchase is IP42 protected. On the other hand, I thought it seemed like Corsair had done a little too big saving exercise on it, and it has also rubbed off on the plastic that felt a little too cheap, at least for me. However, it has a look that fits in with many setups and it does not stand out from the crowd. The RGB works fine and if you are into light and colors, it will definitely pull it up.
The keyboard does what it is supposed to, also no more. It falls into a category for me that would be called a too expensive budget keyboard that tries a little too much to be something it is not. Had it been priced lower it would have made more sense. You can easily find better real mechanical keyboards for the same money.

 

Positive

  • Wrist rest included
  • IP42 protection
  • Nice RGB

 

Negative

  • Feels cheap especially the keys.
  • Price, one can buy better alternatives in the same price range.

 

 

CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
07-06-2021 12:40:53
Svar/Indlæg:
1814/71

K55 er et ok KB - men ikke i samme klasse som K70 

Jeg syntes man skal finde de 400,- ekstra frem og så købe K70 og få kvalitet