Test: Corsair K70 RGB TKL Keyboard

Styre-enheder d.  02. juni. 2021, skrevet af BPM 2 Kommentarer.  Vist: 1905 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: BPM
Oversættelse: jmose

Pristjek på Pricerunner 999,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Corsair K70 RGB TKL Keyboard.

 

 


Corsair har opdateret deres K70, så det nu hedder K70 RGB TKL Champion Series. Lad os se hvad det går ud på.


 

Kassens indhold:


 


Inde i den typiske gule kasse fra Corsair, ligger K70 TKL rimelig godt beskyttet, med en manual på toppen.


 


Under det finder vi USB kabel, ekstra key caps og en keycap aftager.


 

Specifikationer.


 


Er lånt fra Corsairs hjemmeside.


 

Design


 


Hurtigt blik henover så ligner K70 jo sig selv, der er dog lidt design ændringer hist og her, og den største ændring er nok at de har fjernet Numpad delen. Hele toppen er dækket af et styks metalplade og det giver et flot look.


 


Oppe i højre hjørne er knapperne til henholdsvis Profil, RGB og Windows Lock flyttet over. Før var de i venstre side. Og så har volume drejehjulet fået et nyt look også.


 


Oppe i venste hjørne er nu kommet medie taster, så man nemt og hurtigt kan skifte nummer eller stoppe musikken.


 


Bagerst er her vi finder det specielle ved TKL udgaven. Sættes skydeknappen i den position som den er vist i her, bliver tastaturet sat i Tournament mode, hvilket vil sige at RGB lyset i tastaturet skifter til en konstant farve - i dette tilfælde rødt. Og makro funktioner bliver deaktiveret, så man ikke ved et uheld i kampens hede, får aktiveret noget man ikke skulle have aktiveret. Man kan vippe den lille plastik klap der er nedeunder over knappen, så man ikke ved et uheld får slået Tournament mode fra. Ifølge Corsair er det en funktion som kan bruges så man bedre kan fokuserer på spillet og ikke bliver distraheret af andre ting.


 


Lige et par billeder af Tournament Mode. Første billede er det slået fra og det andet billede er det aktiveret. Den lille røde LED tænder kun når Tournament Mode er aktiveret.


 


Selve tastaturet er ret fladt, men tasterne er "normal" højde og ramme løse.


 


Under det finder vi nogle store gode gummifødder og selv fødderne man kan slå ud, har en god gummi fod på. Så det står godt fast.


 


Tastaturet er selvfølgelig som navnet antyder fuld RGB og kan via iCUE softwaren, styres individuelt, så man kan lave lige det mønster man har lyst til.


 

Software / Teknologi


 


Softwaremæssigt skal vi lige forbi iCUE, som er Corsairs program til at styre en hel del af deres enheder. Med iCUE kan man lave sine egen opsætning, i hvad tastaturet skal kunne samt justere hvor hurtigt det skal reagere ved taste tryk. Samtidig kan man lave sine egne makro indstillinger. For nogen vil dette være ganske nemt, for andre skal man lige give sig tid til at læse den lille guide der vises i programmet, for det kan ret meget. I iCUE kan man også styre alt hvad der hedder RGB, som er understøttet af iCUE softwaren. Så ikke nok med man kan sætte sit tastatur op til at lyse som man vil have det, så kan man også styre RGBen i mus, headset og blæsere i kabinettet med programmet, så længe de bliver understøttet af iCUE softwaren. Så har man andre ting kan man lave sit eget personlige lysshow.

Tastaturet har også indbygget hukommelse så de profiler man laver i iCUE softwaren kan gemmes på tastaturets 8 MB hukommelse. Med plads til op til 50 forskellige opsætninger til både makro og RGB, skulle der være rig mulighed for at man kan have den opsætning klar man bruger mest.
 


Axon er en teknologi udviklet af Corsair, specielt til gaming keyboards og kan registrerer taste tryk op til 8x hurtigere med 8000Hz hyperpolling. Det skulle så også gøre at signalet fra du trykker på tasten kommer hurtigere ind som indput og derved får man en fordel ved spil.


 

Test


 


Mit normale tastatur er et full size eller som de fleste nok vil kalde det et almindeligt størrelse, så at bruge et hvor numpad delen var fjernet tænkte jeg ville være en smal sag og i det store hele var det da også ganske ligetil og ligesom at bruge mit normale. Dog tog jeg mig selv i flere gange at ville taste på delen hvor numpad plejer at være, dette er selvføligelig klart en vane. Men en noget underlig fornemmelse at taste ud i luften hvor man normalt plejer at have taster siddende. Så det skulle jeg lige vænne mig lidt til. Tastaturet er udstyret med Cherry MX Red switches som egentlig mest er beregnet til gamere. Men man kan også sagtens skrive løs på det, man skal bare vænnee sig til at det er et ganske følsomt tastatur. Det reagere under skrivning utrolig hurtigt når man trykker på tasterne og dette kan resultere i en del fejltryk indtil man får vænnet sig til det. Cherry MX Red switchene er også ganske lydsvage, dog med lidt svag knirken fra nogle af tasterne, hvilket nogle vil kunne lide og andre vil savne den klikkende lyd fra tasterne. Medie tasterne fungerede fint og havde en ok følelse når man trykkede på dem. Hjulet til at justere lyden var også ganske behagelig at benytte.

Nu er det jo mest tænkt som et gaming tastatur, så lad os gennemgå det i lidt spil. Der blev skudt nogle fjender i COD (Call of Duty) og jeg må sige at det var en fornøjelse at benytte tastaturet. Modsat fra da jeg skulle skrive, så sad alt hvor det skulle og jeg lavede ingen taste fejl. Det reagerede hurtigt. Det gav rigtig god mening under spil. Her kom de hurtige Cherry MX Red virkelig til deres ret. Jeg syntes at mærke at det er i spil at disse taster for mig gav mest mening. Spiller man World of Warcraft, League of Legends/Dota eller StarCraft 2 eller tilsvarende spil hvor man på kort tid skal bruge mange tatetryk, så giver dette tastatur mening, da det er nemt at benytte og ligger lige til højrebenet.


 

Konklusion


 


Corsair K70 RGB TKL føltes som et ganske velbygget tastatur og metal overfladen gjorde at det fik et flot finish og føltes ok solidt. Det kan købes med 2 forskellige typer Cherry switches: den ene er den testede udgave med Cherry MX Red og den anden er med Cherry MX Speed. Begge typer switches er rettet mod gameren. Til personligt brug ville jeg ikke vælge denne type tastatur da jeg gerne vil have numpad med, men jeg er sikker på at der er mange der vil være ganske ligeglade med at have den del på tastaturet da de stort set ikke bruger numpad. Og så kan man jo lige få lidt mere plads på skrivebordet til noget andet. For mig vil det med de switches der er på, aldrig blive mit hverdags tastatur, da jeg syntes tasterne er for følsomme til at skrive på. Det er en vane sag men jeg kan godt lide mere modstand. Men til gaming ville jeg intet problem have. Her syntes jeg Cherry MX Red switchene kommer til sin ret og her giver de for mig mening.
Vi skal lige omkring den famøse Tournament Switch som jeg ikke helt ved om virkelig er en funktion man har brug for. Når jeg spiller har jeg yderst sjælent tastet så forkert, at jeg ønskede jeg kunne slå makro tasterne fra. RGB lyset har heller aldrig været noget som har generet mig. Men jeg kan da godt se logikken i det, hvis man er bange for at taste forkert i en vigtig kamp og lyset skal være helt bestemt, for så har man muligheden her for at aktivere Tournament Switchen.

 

Positivt

  • Flot design
  • God bygge kvalitet
  • Flot RGB

 

Negativt

  • Nogle af tasterne knirker lidt rigeligt

 

 

Test: Corsair K70 RGB TKL Keyboard
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris4
Samlet83%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
03-06-2021 09:53:27
Svar/Indlæg:
1814/71

Jeg har brugt K70 i ca. 10 år i brown eller red og har altid et extra liggende hvis der skulle ske et uheld.

Jeg er dog ikke til RGB versionerne men foretrækker et standard rødt hvor jeg kan indstille lysstyrken.

Jeg har forsøgt mig med andre KBs men vender altid tilbage til K70

K70 er bundsolidt og jeg er vild med at tasterne svæver over den solide alu. bagplade - og så er det super nemt at holde rent.

I min bog er K70 et af de bedste KBs der findes uanset om man gamer eller ej - det er en klassiker på linje med IBMs model M

Jeg giver det 5 stjerner

  

 Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af CDCRenegade d. 04-06-2021 13:43:23.


Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-06-2021 16:06:05
Svar/Indlæg:
6181/270

 

CDCRenegade skrev d. 03-06-2021 09:53:27

Jeg har brugt K70 i 15+ år i brown eller red og har altid et extra liggende hvis der skulle ske et uheld.

Jeg er dog ikke til RGB versionerne men foretrækker et standard rødt hvor jeg kan indstille lysstyrken.

Jeg har forsøgt mig med andre KBs men vender altid tilbage til K70

K70 er bundsolidt og jeg er vild med at tasterne svæver over den solide alu. bagplade - og så er det super nemt at holde rent.

I min bog er K70 et af de bedste KBs der findes uanset om man gamer eller ej - det er en klassiker på linje med IBMs model M

Jeg giver det 5 stjerner

 

 

 

Ja jeg har lige købt mig et K70 mk 2.

Hold kæft jeg elsker den. Og jeg har kun har det i mindre end 24 timer.