Test: Aorus FI32Q Gaming Skærm

Skærme d.  21. juni. 2021, skrevet af neemos 4 Kommentarer.  Vist: 2380 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: neemos
Oversættelse: neemos

Pristjek på  5648,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Aorus FI32Q Gaming Skærm32" herlighed fra Aorus i form af deres nye FI32Q som kommer med en lang række features som vi efterhånden er vant til fra Aorus. Oven i det, så har Aorus valgt at gøre dette monster af en skærm, til et ganske hurtigt monster, da den er i stand til at leveres 165Hz (170Hz OC) i QHD, hvilket er ganske imponerende for en skærm af denne størrelse.


Kassens indhold


Som altid når man får et produkt fra Aorus, så er indpakningen næsten en historie for sig selv, og denne gang er ikke nogen undtagelse. Alt er pakket perfekt, og hver ting har sin plads, og de har sågar sørget for tegninger og forklaringer inde i kassen så man  tager hver del i den rigtige rækkefølge.
Og som et ekstra lille plus, så er kassen langt om længe lavet så normale mennesker uden 3 arme kan få skærmen ud af kassen uden de store problemer. Nu laves kasserne så man i ro og mag kan åbne kassen og stille og roligt tage delene ud, dejligt men utroligt det ikke bare er standard for alle nu om dage.

Men man få alt det der skal til for at kunne komme i gang med at bruge sin nye FI32Q skærm fra Aorus

 • Strømkabel
 • HDMI kabel
 • DP kabel
 • USB kabel
 • Type C kabel
 • Quick start guide
 • Garanti kort


Specifikationer


Da der simpelthen er så mange specifikationer på skærmen, så har jeg valgt at tage et billede af dem inde fra producentens hjemmeside, så har i mulighed for at sidde og grave lidt i dem, istedet for at jeg sortere dem fra som jeg ser som unyttige, men som du måske lige står og skal bruge.Oven i den lange række af specifikationer denne skærm har, så er der selvfølgelig også det man kalde features, som bedst beskrives som ekstra ting som gør din skærm bedre til gaming. Som sædvanligt, fristes man til at sige, så har Aorus sørget for at denne skærm har en lang række af features.

 

 • OSD Sidekick
 • Active Noise Cancelling (ANC) 2.0
 • Aim Stabilizer Sync
 • Black Equalizer 1.0
 • Dashboard
 • Crosshair
 • Timer
 • Counter
 • Eagle Eye
 • PiP / PbP
 • Auto-Update
 • KVM 
 • RGB Fusion 2.0
 • 6 axis Color Control


Som man kan se på den lange liste, så er denne skærm lavet til gameren der bare vil have det hele og lidt til. Den giver dig ovenikøbet rig mulighed for at bruge den som arbejdsskærm, da den har f.eks. indbygget KVM switch i.


Design


Design, totalt smagssag, men alligevel vil jeg vove den påstand, at langt de fleste vil synes god om denne skærm. Grunden til dette er at Gigabyte som står for Aorus brandet, gør noget ekstra ud af både materialer og look når det kommer til deres Aorus skærme og det skinner bare så meget igennem i designet. Man er slet ikke i tvivl om at der er tænkt over hver lille detalje og alt er af virkelig høj kvalitet.Her ser vi skærmen i hele sin herlighed og selvom det er en skærm som er virkelig stor så har de formået at få den til at virke mindre når man står og kigger på den.

Det har efter min mening noget at gøre med hvordan de har designet foden på skærmen, det giver en illusion om at den er nærmeste lettere og mindre end den reelt er. Man skal dog ikke være i tvivl om at det er en massiv skærm at have stående på bordet, den optager virkelig noget plads og du skal også have en god dybde på skrivebordet for at den kan stå i passende afstand.

Selve skærmenkanten er på siderne næsten umulig at se, og man opfanger den faktisk ikke i det daglige, det er en utrolig behagelig oplevelse at sidde på denne skærm. Kanten i toppen er også ganske utydelig omend lidt mere synlig end kanterne. Det er først når vi kommer til kanten i bunden at der er noget mere plastik, men det er helt forventeligt, da der trods alt skal sidde kontrol joystick og andet i den dur hernede.Her ser vi FI32Q skærmen fra siden og jeg er lige imponeret hver gang jeg ser skærmen fra denne side, den er simpelthen så tynd at man tror det er løgn. Det er utroligt at man kan få så meget teknik ind på så lidt plads.Skærmen kan uden problemer drejes fra side til side hvis der er behov for dette. Som man kan se her på billedet, så er der mulighed for at dreje skærmen fra side til side samt justere den op og ned i højden så den passer til lige dig.Bagsiden af skærmen er et område som mange overser, men ikke Aorus, igen har der været kælet for hver en enkelt lille detalje. Jeg synes de er kommet virkelig godt i mål med at få et elegant men stadigvæk ganske råt og gameragtigt udtryk, uden at gå for langt ( det kommer først når man tænder for RGB´en ).I foden er der lavet plads til at du kan trække dine kabler igennem og ned bagved bordet, dejlig lille detalje. Foden er lavet i stål og igen en del udført til perfektion og det mærkes. For jeg var da mere end en smule nervøs over at så stort en skærm skulle stå på så "spinkel" en fod. 

Men det hele står klippe stabilt og foden er virkelig en design geni streg, da de vinklede fødder gør at du har plads til opbevaring af dine ting imellem fødderne.


Vi kommer selvfølgelig ikke uden om RGB i disse tider og FI32Q skærmen er ingen undtagelse, den er selvfølgelig udstyret med RGB belysning. Dog vil jeg sige at den er udført ganske smagsfuldt og relativt diskret hvis man kan kalde RGB belysning det. Men denne belysning har været helt rolig hvis man kan kalde det sådan, og det har ikke gjort at jeg har et kæmpe genskær ind på væggen.

Jeg tænker at det mere er tiltænkt til at vise at man er Aorus mand når man sidder ude til et LAN når de en gang starter op igen.Som det sidste på denne utroligt lækre skærm, så skal vi lige en tur forbi de forskellige tilslutnings muligheder.

2 x HDMI, 1 x Displayport samt 1 x USB C, så der er lidt forskellige muligheder og eftersom der er indbygget KVM switch i skærmen, så kan du uden problemer have et par computere stående til.

Oven i det, så er der selvfølgelig mulighed for at sætte skærmen "sammen" med din computer, så du kan justere skærmen via OSD softwaren samt et par jackstiks så du kan få lov til at udnytte det indbygget lydkort, Audio ESS SABRE HiFi.


Dagligt brug


FI32Q skærmen fra Aorus er testet i mit daglige virke for hardwaretest.dk og derfor er den blevet testet til både kontorarbejde samt en lang række af forskellige spil i forskellige genrer. Skærmen har en del features indbygget, de kan ses HER, da det ikke er alle vi nødvendigvis lige får vendt her i testen. Der er selvfølgelig også mulighed for at nørde selve specifikationerne lidt mere end hvad vi måske har gjort her, men vi prøver at ramme en balance imellem kedelig teknik snak og nødvendig viden om skærmen.Lige fra man begynder at åbne sin kasse med sin nye FI32Q skærm og til at man står med skærmen samlet på bordet, så er indtrykket bare at det her spiller bare. Man er på ingen måde i tvivl om at det her er et produkt fra øverst hylde og man mærker tydeligt at Gigabyte har lagt enormt mange kræfter i at første indtryk skal være helt i top med denne skærm.

Når man så er færdig med at nyde synet af sin nye skærm på skrivebordet, så kan man begynde at nyde det enormt flotte billede der er på skærmen, den er nemlig udstyret med et SS IPS ( super speed ) panel, hvilket gør at man får de bedste farver fra IPS panelet, men nu er der også fart over feltet, deraf navnet "super speed", hvilket ellers har været en mangelvare før i tiden når det kom til IPS paneler.Men med denne skærm, så gør Gigabyte op med myten om at IPS paneler ikke kan være med når det kommer til gaming, for denne skærm har ingen problemer med at følge med resten af feltet, ja den overhaler langt de fleste skærme nu om dage. FI32Q er nemlig i stand til at køre 165Hz og med lidt "OC" så er den klar til at køre 170Hz, hvilket vil være nok til langt de fleste gamere, medmindre du spiller på øverste hylde og skal have det hurtigste på markedet.

Når det kommer til gaming, så vil nogle mene at 32" er for stort til skrivebordet, og de kan til dels have ret, man skal i hvert fald være opmærksom på at have noget dybde på sit skrivebord, da du ellers ender med at sidde og kigge fra side til side på skærmen, for den er stor som i virkelig stor. Men får du skærmen sat i den rette afstand, så er den en fornøjelse at game på, ja jeg vil gå så langt som at sige det er den skærm med det flotteste billede på jeg har oplevet i min tid her på hardwaretest.dk.

Men kan man spille FPS eller andre hurtige action spil på den kan jeg næsten høre de første spørge, og her er svaret et stort rungende JA for søren da, den er mere end klar til at spille alt hvad du kaster efter den. Skærmen har et par fede features indbygget netop til FPS spil generelt, så lad os kigge lidt på hvad Gigabyte har smidt i denne herlighed af en skærm for at de skydegale.Men lad os starte med en af mine personlige favoritter, i hvert fald når det gælder FPS genren nemlig deres "Black Equalizer". Som man kan se på billedet oven over, så fungerer det ved at den gør billedet meget lysere og derfor er det markant nemmere at se hvad der foregår og se fjenden. Nu tænker en del af jer nok, jamen der kan man jo bare bruge gamma indstillingen, og ja det kan man til dels men der hvor BE gør en forskel, det er at den kun lysner mørke toner og gamma indstillingen derimod lysner alt også allerede lyse områder og det derfor hurtigt ser over eksponeret ud.En anden lækker feature til FPS gamerne er  "Aim Stabilizer" som virkelig gør en forskel i hurtige FPS spil som f.eks CS:GO men så sandelig også har sin berettigelse i andre spil hvor du bevæger aimet hurtigt rundet. Det gør nemlig at billedet er markant hurtigere til at stabilisere sig, og derved er det også nemmere og hurtigere at identificere en fjende.Det dejlige ved Aorus brandet, blandt mange ting, er at de bare bliver ved med at udvikle på deres produkter. Denne gang har de lavet en ny feature som der hedder "Eagle Eye" som gør det markant nemmere at klare sig i de spil hvor man skal bruge scopes til at skyde på lang afstand. Det er nemlig nu muligt at zoome ind midt på skærmen, simpelthen via skærmens software, og du derfor har en fordel mod andre som ikke nødvendigvis lige kan zoome uden scopes på. Sammen med muligheden for at ligge et fixed crosshair ind på skærmen, igen via softwaren, så er man virkelig godt kørende fra starten af, og mens dine modspillere render rundt og prøver at finde et scope, kan du stå og pille dem en for en.

Den eneste ulempe er at det desværre, for nu ihvertfald, skal aktiveres via joystikket på skærmen, hvilket besværliggør brugen af det i nogen grad. Dog har man mulighed for at sætte en genvej på joystikket på skærmen, så når du trykker til højre på det så aktiverer det "Eagle Eye".


Konklusion


Jeg er virkelig en stor fan af Aorus brandet, og det er jeg af mange årsager, men det er batter mest hos mig det er at hver gang jeg åbner et af deres produkter, så er det bare så gennemført. Lige fra måden man pakker tingene ind på, til kvaliteten på deres produkter. Jeg føler at det er mig der er tænkt på som forbruger og ikke deres pengepung, og det er efterhånden en sjælden ting nu om dage er min oplevelse.

Alt er i top kvalitet ved denne skærm, selv indpakning har en brugsanvisning til i hvilken rækkefølge du skal tage de få dele ud der er, og hvordan du skal sætte dem sammen, det er der altså ikke mange der får arbejdet med ind i deres produkt.

Kvaliteten på skærmen er helt i top, og her mener jeg bare de materialer de har valgt at bruge, alt emmer af at man har valgt kvalitet frem for fortjeneste. Foden er lavet i massivt stål og formet på en måde som optimerer bordpladsen på din gamer eller arbejdsstation. De har valgt et sindsygt godt SS IPS panel, som simpelthen giver så flot et billede at man næsten har svært ved at tro det, og eventuelle billeder viser det simpelthen ikke ordentligt, det er noget der skal opleves.

Af features der kommer med denne skærm, der er listen lang og vi har bevist valgt at fokusere på FPS tilgangen i denne artikel, men der er noget til alle gamere, lige fra nedtælling, til stopur, til at du kan vise alle specs på din computer in-game så du kan se om dit nye overclock gør cpu´en for varm. Det er i min optik en skærm der kommer hele vejen rundt om alle gamere, om du er til FPS, MOBA eller bare et flot oplevelses spil, så er denne skærm uden tvivl noget for dig.

Men mange vil nok studse lidt over prisen, som ja er ganske høj, men man skal have med i baghovedet at en skærm kan du bruge mange år frem og ikke kun med din nuværende computer. Så det er klart en af de ting jeg personligt er begyndt at tillægge enorm stor vægt, da det trods alt er den jeg skal sidde og kigge på hver evigt eneste dag.


Det positive

 • Flot design
   
 • Lækker kvalitet
   
 • Nem software indbygget til at indstille og styre skærmen
   
 • Kanon billede kvalitet


Det knap så positive

 • Et noget heftigt prisskilt


 


 

Test: Aorus FI32Q Gaming Skærm
Design - Layout5
Ydelse5
Pris4
Samlet93%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary


I'm really a big fan of the Aorus brand, and I am for many reasons, but the thing that strikes me most is that every time I open one of their products, it's just so accomplished. From the way you pack things, to the quality of their products. I feel that it is me who is thought of as a consumer and not their wallet, and it is gradually becoming a rare thing nowadays is my experience.

Everything is in top quality with this screen, even the packaging has a user manual for the order in which you should take out the few parts and how to put them together, so not many people get to work with them in their product.

The quality of the screen is top notch, and here I just mean the materials they have chosen to use, everything exudes that you have chosen quality over profit. The foot is made of solid steel and shaped in a way that optimizes the table space on your gamer or workstation. They have chosen an insanely good SS IPS panel, which simply gives such a nice picture that you almost have a hard time believing it, and any pictures simply do not show it properly, it is something to be experienced.

When it comes to the features that come with this screen, the list is long and we have proven chosen to focus on the FPS approach in this article, but there is something for all gamers, from countdown, to stopwatch, for you to show all specs on your computer in-game so you can see if your new overclock makes the cpu´ too hot. It is in my optics a screen that comes all the way around all gamers, whether you are for FPS, MOBA or just a great experience game, then this screen is without a doubt something for you.

But many will probably stumble a little over the price, which is quite high, but you have to keep in mind that a screen you can use for many years to come and not just with your current computer. So this is clearly one of the things I personally have started to attach tremendous weight to, as it is after all the one I have to sit and look at every single day forever.

 

CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
21-06-2021 13:45:18
Svar/Indlæg:
1814/71

Ca. 6.200,- for en 32" 1440 skræm er sgu lige i overkanten uanset de fede specs. og rent personligt så ville jeg måske syntes der var et fedt design hvis jeg var 14 år.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
21-06-2021 14:10:48
Svar/Indlæg:
1129/307

#1
Jeg er selv ikke umiddelbart fan af de store skærme, men for helvede hvor er jeg blevet overrasket over denne her, simpelthen på grund af at den er så gennemført. 

Man ligger ikke mærke til bagsiden, så for mig handler det om helheds indtrykket, og der er jeg simpelthen blæst bagover må jeg indrømme :)Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-06-2021 18:53:51
Svar/Indlæg:
5725/1237

Dog stadig kun en kontrast-rate på (max) 1000:1. Jeg kan med min skærm køre i samme opløsning med ca samme hz (min kan køre 165hz), men med en kontrastrate på 3000:1 og en responstid 1 ms (MPRT). Dvs min kan lave en meget dybere sort end den testede, men min har så lidt mere ghosting end den testede. Til gengæld koster min skærm "kun" ca 2900 kr https://www.proshop.dk/Skaerm/...

Nå ja, min er kun på 31", hvor den testede er på 31,5" 😉

Til gengæld ser det ud til, efter billeder og Neemos' beskrivelse, at den testede skærm er lavet af dels bedre materialer, og dels er samlet bedre end min (har dog ikke med billedkvalitet at gøre, men skærmen skal jo også ses både når den er tændt og når den er slukket.)

 Ytzen86
 
Overclocker
Tilføjet:
04-07-2021 07:02:55
Svar/Indlæg:
1/0

 

Burgurne skrev d. 21-06-2021 18:53:51

Dog stadig kun en kontrast-rate på (max) 1000:1. Jeg kan med min skærm køre i samme opløsning med ca samme hz (min kan køre 165hz), men med en kontrastrate på 3000:1 og en responstid 1 ms (MPRT). Dvs min kan lave en meget dybere sort end den testede, men min har så lidt mere ghosting end den testede. Til gengæld koster min skærm "kun" ca 2900 kr https://www.proshop.dk/Skaerm/...

Nå ja, min er kun på 31", hvor den testede er på 31,5" 😉

Til gengæld ser det ud til, efter billeder og Neemos' beskrivelse, at den testede skærm er lavet af dels bedre materialer, og dels er samlet bedre end min (har dog ikke med billedkvalitet at gøre, men skærmen skal jo også ses både når den er tændt og når den er slukket.)

 

Den her kommer dog også med LPS panel hvilket jeg nok vil fortrække og er generalt dyre men til den pris er VA godt nok!