Test: AKG GHS1 Headset

Lyd d.  21. juli. 2011, skrevet af tatoo1956 10 Kommentarer.  Vist: 10164 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 999,00
Produkt udlånt af: Harmannordic.com
DK distributør: Harmannordic.com

Test



 

Testmaskinen består af : Windows 7 - 64 bit. med et 7.1 Auzentech HDA Explosion lydkort.  

Testen starter, naturligt nok, med at tage GHS1 headsettet på hovedet. Det har en fornuftig vægt på 170 gram. Man er ikke i tvivl om, at det er solide materialer når man sætter det på hovedet. Bøjlen er fast og virker solid, "ørekopperne" kan dreje uafhængigt, så det er let at få sat dem ordentligt. De trykker temmelig godt på ørerne, dejligt - for så kommer man ikke til at mangle bassen. Det sker ofte, hvis de sidder for løst, her får man alle lydene med. Justeringen til "højden" virker også temmelig solid med klik-effekt. Jeg er absolut ikke nervøs for at de går i stykker gennem testen.

Som det ses på ovenstående foto, kan headsettet klappes helt sammen, så det intet fylder efter brug. Mikrofonen var uproblematisk at installere. Den fandt "sig selv" straks i "lydenheder" og justeringen var enkel. Mikrofonen er retningsbestemt og ignorerer faktisk alt af den evt. omgivende støj. Rigtigt effektivt lavet og smukt udført. Samtidig generer den ikke for evt. kaffedrikning eller lidt spisning af guf under spil eller nydelse af en film i al stilhed for (og fra) omgivelserne.



 

På det "neongrønne" kablel til PC'en sidder en knap, i den rette højde, til lydstyrke-justering og afbryder til mikrofonen. Den er virkelig betjeningsvenlig og (atter engang) solidt udført.



 

 

Herunder ses justeringsknappen til lyden:



 

 

Der sidder (selvfølgelig) en clips på bagsiden, så man kan sætte knappen fast til trøjen. Jeg kunne godt have ønsket mig en lidt større knap, det er så smag og behag.
Som nævnt tidligere, så er dette headset yderst brillevenligt. Eftersom "ørekopperne" er så "små", generer det slet ikke at benytte briller.

Ét ankepunkt er jeg dog nået til imens jeg har skrevet dét, som er på denne side. Jeg tør ikke rigtigt bukke bøjlerne på dette "test-headset", eftersom det skal videre til yderligere test. Det klemmer en del på mine (noget store) ører. Puderne er behagelige i blødhed men trykket på ørerne er fast. Grundet min hovedstørrelse, bliver trykket noget, som jeg lige skulle vænne mig til. Havde det været mit eget sæt, så havde jeg udvidet bøjlen, så de ikke klemte så meget. Mine venner, som prøvede GHS1 headsettet, havde ingen problemer. Havde det været mit headset, var det blevet udvidet med varmen fra en hårtørrer.

Jeg har hørt netradio (P4) imens jeg skriver, det er, så absolut, en nydelse at lytte til musik i dette GHS1 headset. Speakerens stemme er også ekstremt klar og tydelig, det er meget længe siden, at jeg har hørt sådan en lydgengivelse i et headset (Om nogensinde før). Lyden er ikke mindre end fantastisk.

Jeg tester den sædvanlige brede vifte af musikstile. Rockmusik er en nydelse. lydbilledet er fuldt, helt fra den laveste lydstyrke til den højeste. Basguitaren kommer til sin ret, der er intet som mangler nogen steder.  Klassisk musik lyder, som sad man midt i salen. Man hører ALT klart og tydeligt, den fine klingen fra trianglen kommer lige så fint igennem, som paukernes dunren. Der ér simpelthen ingen musikart, som ikke kan nydes i dette GHS1 headset. Min test varede et par dage, men konklusionen tog det ikke lang tid at komme til - det er et rigtigt godt headset.

Film får en helt ny dimension for mig. Jeg har selv et rimeligt dyrt kvalitets-headset - men det falmer en del i forhold til Harmans GHS1 sæt. Actionfilm er det bedste, som jeg kan se / høre, lydeffekterne trænger meget mere igennem. De lyde, som jeg faktisk ikke vidste, at jeg manglede, kommer virkeligt frem i et headset af denne kvalitet.

Her kommer jeg så til mikrofonen i næste kategori, spillene. Jeg laver en masse lydoptagelser med mikrofonen, samtidig med at der er forskellige støjkilder i baggrunden. Baggrundsstøjen tester jeg i alle vinkler (med forskellig lydstyrke) bag mig, imens jeg snakker lavt i mikrofonen. Der er små pauser i min snakken - netop for at høre, om mikrofonen har en form for "kompressor-effekt". (Det vil sige at, når jeg taler forstærkes min stemme, når jeg tier stille - så forstærkes baggrundslydene). Der kom ikke nævneværdig baggrundsstøj frem, når jeg ikke talte.

Testresultatet af mikrofonen er ikke mindre end perfekt. Selv om mikrofonen er placeret et stykke oppe på kinden, så hører man ikke den støj, som jeg har i baggrunden. Støjkilden skal være MEGET høj, før den høres i afspilningen af optagelserne. Almindelig støj, som et TV eller musik, afspillet ved "normal" lydstyrke, høres ikke af den, som sidder i den anden ende på linien. Den mikrofon er virkelig retningsbestemt.. det ér svært at få armene ned af begejstring under testen. Jeg førte en del samtaler på Skype, det er herligt at høre den positive respons, som kommer fra "den anden ende" af linien.

WOW og andre lignende spil-kategorier er hermed dømt inde i forhold til støj fra omgivelserne.. Jeg ville ikke være nervøs for at sidde i en børnehave e.l. og føre en samtale. Jeg har det virkeligt dårligt med at sende dette testsæt videre til en anden. Det kommer, helt sikkert, til at være fast inventar ved min PC, den dag hvor jeg får råd til det. Der er bare ingen ankepunkter fremkommet, under min test af dette Harman AKG GHS1 headset.

Nu kommer det mest spændende for mig, efter denne test må jeg indrømme, at prisen kan give mig en smule rysten på hånden.. jeg har simpelthen ingen anelse om prisen på headsettet i skrivende stund. Jeg forventer at det MÅ være ekstremt kostbart:

Lad os komme til karaktererne og prisen på næste side:

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-07-2011 07:31:49
Svar/Indlæg:
3011/103
Var det ikke mere passende at nøjes med en mere simpel overskrift, som også bliver bedre indekseret af Google?

F.eks.
Test: Harman AKG GHS1 Headset


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-07-2011 11:07:06
Svar/Indlæg:
7765/230
#1
Hvis du kan styrer din mus ala en 3 årig.. er det også muligt "kun" at søge på en del af overskriften.. F.eks den del du skal bruge.. 😛


Promoe
 
Superbruger
Tilføjet:
21-07-2011 11:25:03
Svar/Indlæg:
504/34
1000 kroner er det så slemt for et ordenligt headset?
Jeg har lige købt et par Bose Quiet Comfort 15, det er sq de bedste jeg nogensinde har haft på hovedet og jeg betalte 2200 for dem ..

http://elektronik.guide.dk/Hov...


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
21-07-2011 14:45:19
Svar/Indlæg:
1630/101
#3 - nårhh nej, så er det ikke så "slem" en pris alligevel 🙂 , hvis det er det bedste sæt, som du har prøvet, så skulle du prøvet dette sæt ❤


koenigimus
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-07-2011 15:49:59
Svar/Indlæg:
202/9
"Jeg må sige, at dette GHS1 headset fra Harman"

Var det ikke fra AKG?


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-07-2011 15:53:53
Svar/Indlæg:
7765/230
#5
"AKG er Harmans Headset-serie" 😛


Bakker
 
Newbie
Tilføjet:
27-07-2011 12:00:08
Svar/Indlæg:
1/0
har set den til 799,-

http://www.mytrendyphone.dk/sh...


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
28-07-2011 12:45:29
Svar/Indlæg:
1630/101
#7 - Godt set, takker for info 🙂


LSR
 
Enthusiast
Tilføjet:
30-11-2012 12:57:57
Svar/Indlæg:
2/1
Lige for at gå i små sko, så ejer Harman koncernen AKG, der på alle måder er og har været en selvstændig virksomhed, på samme måde som Harman ejer Harman Kardon, JBL, Soundcraft og mange andre. AKG er både selvstændig fabrik og brand, og har en helt anden type produkter end de headsets og hovedtelefoner som markedsføres under Harman branded. Derfor er det vigtigt at sætte streg under AKG navnet 😀

og 1000 kroner for et headset der åbenbart er så godt er ingenting, AKG's hifi modeller som eks 701 serien spiller i mine øre fantastisk, og til 4000 anses det som noget af det billigste inden for seriøs Head-fi.

Vi betaler snildt +500 kroner for mus og tastaturer der bliver slidt og skal skiftes tæt på årligt, et godt gaming headset kan man have i en del år før end at det er decideret slidt og skal skiftes, alt efter kvaliftet.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
30-11-2012 13:23:43
Svar/Indlæg:
1630/101
#9 - du har fuldstændigt ret, jeg er bare lidt småt beskåret økonomisk, derfor syntes jeg - da jeg testede, at det var i den "dyre ende". Det er blevet korrigeret siden testen. Tak for dit input 🙂 .