Test: Creative SB Tactic3D Omega Wireless headset

Lyd d.  27. oktober. 2011, skrevet af Cook 8 Kommentarer.  Vist: 16516 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: rehan09

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1100,00
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Test

Generelt er det svært at lave test af lydudstyr uden at have meget avanceret måleudstyr til rådighed. Derfor består testen af en 100% objektiv beskrivelse af undertegnedes oplevelse af udstyret. Min baggrund mht. lyd er at jeg generelt er rimeligt kræsen hvad angår lyd da jeg er stor musik entusiast, selv spiller musik, og er helt enig med Hifi Klubbens motto med at 'Bad Sound Kills Good Music'.
Derfor har jeg selv tidligere brugt nogle rimeligt dyre høretelefoner både fra Creative og fra Sennheiser. Problemet med headsets har ofte været at kombinere et sæt høretelefoner i en ordentlig kvalitet med en god mikrofon. Som beskrevet i design scorer Creative point for at have aftagelig mikrofon således at man både får headset og høretelefoner.

Jeg testede både headsettet med analog tilslutning og med den digitale forbindelse gennem USB. Jeg oplevede lydkvaliteten generelt var den bedste når USB-tilslutningen blev anvendt, og da undertegnede også går ud fra at lang de fleste primært vil anvende USB-tilslutningen er test-beskrivelsen udført med denne.

Testen er bygget op på samme måde som med Tactic 3D Alpha-sættet og består af følgende elementer:

  • Musik (Elektronisk og rock)
  • Spil (COD4:Black ops og Mumble)
  • Film (Action og alm. tv-serie)
  • Komfort

 

Musik
Vi lægger ud med musik oplevelse. Ligesom sidst lagde jeg ud med en omgang Trentemøller, der må siges at høre til i det elektroniske univers, og blev hurtigt overbevist om at dette sæt havde mindst ligeså god lyd som det første sæt i serien jeg havde til test. Metalbøjlen gjorde at der blev lukket endnu bedre af for hvad der måtte være at omgivende støj, og så var det en stor luksus at kunne smide sig på sofaen med sætte på uden at skulle bekymre sig om det ledningshelvede der eventuelt måtte opstå. Lydspektret gav en klar gengivelse af både ved bas, diskant og i mellemlejet, dog uden at have helt så meget dynamik som alpha-sættet. Der var ingen tvivl om at sættet kunne spille forvrængningsfrit selv op i et leje, hvor det var ulideligt at have sættet på.

Ved rock, som er den genre jeg hører mest, gik den generelt gode oplevelse igen. Selv ved numre, som jeg har hørt til ukendelighed oplevede jeg nyt liv og flere detaljer end jeg normalt hører med højttalere, men på grund af den eminente bas egner sættet sig næsten bedre til elektronisk musik selvom trommerne i rock-musikken også blev afleveret med meget høj præcision. Det er tydeligt at når man går fra 40 mm til 50 mm enheder får man en endnu voldsommere bas, men det var også som om en smule af dynamikken forsvandt. Om det skyldes de størrer enheder eller pga. den trådløse forbindelse skal jeg ikke kunne sige.

Spil
Det første spil jeg gav mig i kast med, var Portal 2. Den generelle oplevelse gik igen fra før med meget klar og god lyd. Ved voldsomme hændelser (eksplosioner osv.) tæt på opleves disse dynamiske og virkelige, og man har en klar fornemmelse af retningen fra lydkilden ift. en selv.

Desuden fik jeg spillet en del CS:S, hvor en god positionsbestemt lyd er super vigtig for en hurtig reaktion, og her levede sættet også fuldt op til forventningerne. AWP og granater tæt på lød helt kanon pga. de store enheder. Under spillet kørte jeg samtidigt Mumble, der anvendes ligesom TeamSpeak og Ventrilo, til at kommunikere med venner, som man spiller med/imod. Da lydniveauet imellem spil og Mumble var indstillet gik stemmerne klart igennem, og jeg fik også positive tilkendegivelser ift. mikrofonens lydkvalitet fra mine medspillere. Der var ingen hørbar forskel i lydkvaliteten på mikronen med det anvendte software til trods for de ringere specifikationer.

 

Film og TV
Ligesom ved sidste test fik jeg smidt en af mine ynglingsfilm på, nemlig Independence Day. Her spares det ikke på vilde lydeffekter og enormer ødelæggelser. Jeg oplevede i høj grad samme tendens som i de øvrige tests. I ovennævnte film blev både eksplosioner og lignende flot gengivet både i bas og diskant, men igen var det især bassen der løb med sejren. TV-serier var også udmærkede og tale blev meget tydeligt gengivet og igen var det en enorm luksus med den trådløse frihed.

 

Komfort
Vi tager et nærmere kig på komforten ved Creative Omega sættet.

 

 

Som det fremgår af billedet er sættet fint polstret både i bøjlen og ved ørekopperne. Det er nævnt tidligere at sættet anvender en metalbøjle, hvilket også fremgår af billedet. Dette bevirker at sættet sidder en del tættere end Alpha-sættet gjorde. Dette er både godt og ondt fordi de lukker perfekt anden lyd ude, men for undertegnede gav det lidt problemer ved flere timers brug fordi de simpelthen sad for stramt. Jeg fik dog også en kammerat til at prøve sættet, og han havde ingen komfortproblemer så det kan være at det blot er mig der har et usædvanligt stort hoved (og hjerne...)

JvT
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2011 10:50:13
Svar/Indlæg:
167/3
Er det et åbent eller lukket headset? Forstået på den måde, kan omverdenen følge med i hvad man lytter til eller er man helt alene om oplevelsen?


pizzabager
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2011 20:49:02
Svar/Indlæg:
531/120
hvor lang tid holder en opladning, med almindeligt brug, og kan man bruge headsættet med ladern i, dvs sidder laderen i den hænge dims der følger med så man ikke kan have det på mens det lader, eller er det en løs ledning i rigelig længde som man lige kan sætte i headsættet hvis man mangler strøm.

det har stor betydning for mig da jeg stort set altid glemmer og lade min mus osv. mus har jeg det fint med ledning, men headsæt ville være rart at have trådløst :)


pizzabager
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-10-2011 20:50:17
Svar/Indlæg:
531/120
En anden ting jeg ikke lige lagde mærke til i testen så ved ikke om du har skrevet det et sted, hvordan er headsættet og ahve på over længere tid, altså 3-4-5 timer, er det behageligt eller begynder det og klemme?


JvT
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-10-2011 07:56:53
Svar/Indlæg:
167/3
#3 kig i bunden af side 5 (test)
Afsnittet hedder komfort 😉


Cook
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-10-2011 08:56:29
Svar/Indlæg:
563/64
#1 Det er et totalt lukket set så der slipper ingen lyd ud.

#2 En opladning holder vel ca. 10 timer, og man kan sagtens bruge headsettet under opladning.

#3 Altså det fremgår af komfortafsnittet at det sidder rigeligt stramt, men efter nogen tids brug blev det lidt løsere og kunne dermed fint bruges over længere tid, men Alpha-sættet er stadigvæk mere behageligt over længere tid, også da det ikke vejer så meget.


fhansen82
 
Overclocker
Tilføjet:
30-10-2011 23:54:06
Svar/Indlæg:
72/3
I nyhedsbrevet skrives der at headsettet kan benyttes til PS3. Hvilken tilslutning benyttes her. Kan udlede det fra anmeldelsen. Er også lige i tvivl; Er det et stereoheadset?
Prøver at sammenligne det med TurtleBeach PX5


jappe
 
Erfaren rotte
Tilføjet:
31-10-2011 11:10:32
Svar/Indlæg:
26/2
Sørme om ikke også dette produkt fik Product og the year.


Didia
 
Newbie
Tilføjet:
18-12-2011 12:32:08
Svar/Indlæg:
1/0
Hejsa

Tænker på at købe headsettet. Køre det også fint på en bærbar pc?
Hvis man køber ifølge linket:
http://www.merlin.dk/product.a...
Har man så alt hvad man skal bruge?

Så er det bare downloade software fra Creatives hjemme side og så plug and play ?? eller?

Pcworld snakker om et hardware-baseret lydkort på USB se link til 800 kr.
http://www.pcworld.dk/art/1182...

Behøver man det??

Håber der er nogle som kan svare på spørgsmålene... 🙂

Er der nogen her på forummet, som kan anbefale dette headset?

Mvh.
Didia