Innovation/Teknologi
Så er det blevet tid til at kigge på hvad kabinettet egentlig kan. Alt har indtil videre tydet på at det er et kabinet i den billigere klasse, undtagen designet, der virker meget stilfuldt, og ikke mindst rigtig flot i den hvide farve som kabinettet, vi har fået, er i. Jeg vil prøve at få gennemgået alle ting som kabinettet her kan, for at få et indtryk af kvaliteten og ikke mindst for lige at få prøvet tingene ad.
Generelt
Uden at røre for meget ved kabinettet giver det et godt indtryk af kvalitet. De hvide striber foran og på toppen er lavet af meget hård plastik, der nemt kan forklæde sig som metal. Siderne er ikke til at bøje med menneske kræfter, medmindre man er stor-pumper, hvilket jeg ikke ligefrem vil beskrive mig selv som. Så det er også et godt tegn.
Luftstrøm
Kabinettet hiver luft ind fra fronten, og her er der monteret støvfiltre der gør at der går længere tid mellem at kabinettet skal renses for støv. Det er også muligt at hive luft ind nede fra, hvis der bliver monteret en blæser der. Her er også er et støvfilter. Lufter bliver så skubbet ud på bagsiden og i toppen, hvor det varme luft naturligt vil lede sig hen. Der er ingen blæsere monteret i toppen, men med den store 200 mm blæser i siden der blæser indad, kommer der sikkert et overtryk der får luften til at sive ud af toppen alligevel. Generelt en fin luftstrøm der hjælper med at køle hele system effektivt.
Fronten
Det tog lidt tid at finde ud af hvordan front panelet er sat på. Først var jeg sikker på at der skulle nogle skruer ud, som er næsten umulige at komme til. Men efter 5 minutters kiggeri, kom jeg frem til at den er klikket fast. Det er den også. Den er dog klikket rigtig godt på, så der skal bruges nogle kræfter for at få panelet af. Det er ikke meget der gemmer sig inde bag ved, og jeg gætter på at den eneste grund man kunne have til at afmontere dette panel er for at afmontere 5.25" pyntestykkerne. Disse har fået skum inde bag ved, for at filtrere det værste støv fra.
Blæserne foran har fået et pastik gitter som støvfilter. Støvfilteret er ikke aftagelig, og skal det renses skal man stå med hele panelet, hvilket vel også er fint nok, for det er nemt at komme til. Inden under finder vi 2 120mm blæsere der begge har lys i sig. Mere om disse når vi kommer til test delen.
Toppen
Toppen er, ligesom fronten, lavet ud af plastik, med undtagelse af et metal gitter. I fronten kunne dette ikke fjernes, men det er muligt i toppen. Metal gitteret er klikket fast, så det eneste man skal gøre, er at trykke ned på det, og så kommer det op, og er nemt at fjerne. Jeg tror ikke er meningen at man skal skille resten af toppen ad. Den er nemlig sat fast med popnitter.
Med metal gitteret afmonteret, er der rigeligt med plads hvis der skal monteres en blæser eller en radiator. En normal størrelse 120mm/140mm blæser kan fint gemme sig under metal gitteret. Hullet der er i fronten af denne udskæring til blæsere er lavet for at køre kablerne til blæserne denne vej, hvilket er rigtig lækkert hvis man har en radiator der fylder det hele, og der ikke er plads til at få kabler en anden vej.
Som det ses på ovenstående billede, passer både 120 mm og 140 mm blæsere fint ned i denne udskæring. Hullerne i udskæringen er lavet således at alle finnerne på både en 120 mm og en 140 mm blæser udnyttes. Så der ingen spild vil være, hvor noget at finnerne på en 140 mm blæser f.eks. ville være dækket til.
Da jeg har en gammel HWLabs GTS240 radiator liggende ville jeg lige prøve med den. Det er en meget tynd radiator, og denne er der lige blevet plads til i toppen. Radiatoren er 29,6 mm tyk, hvilket betyder at der også er fint plads til en Corsair H100 der har en 27mm tyk radiator. Det er kun muligt med en radiator der har fittings i samme ende hvis den skal ligge i toppen, da der ikke er udskæringer ved fronten til en fitting, men det er også kun de færreste der har ikke har fittings i samme ende. En Corsair H100 har også fittings i samme ende, så det passer jo meget fint.
Til sidst kan det lige nævnes at der kun er gummiophæng til 120 mm hullerne, skal der monteres 140 mm blæsere eller radiator i denne størrelse, så bliver det i metallet, hvilket godt kan give vibrationer.
Harddisk buret
Vi åbner kabinettet og kigger lidt indenfor. Uden at komme for meget ind på hardware installation vil jeg gerne lige kigge på harddisk buret, da det ser rimelige interessant ud.
Jeg skrev i design / layout afsnittet at bunden af harddisk buret kunne afmonteres, for at gøre plads til en 240mm/280mm radiator i bunden. Men det viste sig faktisk at den øverste del også kunne fjernes. Det betyder at hvis du kun har en 120mm/140mm radiator, eller ingen, og kun har brug for tre 3.5" pladser, så er der mulighed for enormt lange grafikkort, hvilket er utrolig lækkert.
Bunden kunne også tages ud, og så er der faktisk ikke plads til nogen harddiske i kabinettet, men plads til en 240 mm / 280 mm radiator i bunden sammen med et kæmpe grafikkort. Det er dog de færreste der ingen harddisk har i deres computer, så mon ikke den løsning godt kan skrottes. Det er dog muligt at få en 5.25" til 3.5" adapter, så harddiske kan monteres i de store 5.25" pladser, men det er meget sjældent man vil gøre det, og der er også begrænset med pladser der.
Men frygt ikke, for har du en 240 mm / 280 mm radiator du gerne vil have i bunden, men ikke har så langt et grafikkort at det er nødvendigt at tage den øverste del ud, så kan det også lade sig gøre.
Buret kommer til at hænge i 5.25" buret ved hjælp af et glide system, og med to skruer bag på, så det ikke glider ud. Min 240 mm radiator passede strålende her, men det er begrænset hvor meget man kan få ud af de 120mm der er ved harddisk buret, da der ikke er huller under her.
Så har vi vist fået gennemgået det meste uden at komme ind på hardware installation, som vi skal igang med på næste side.