Test: Creative SoundBlaster Recon3D

Lyd d.  12. december. 2011, skrevet af Mino 12 Kommentarer.  Vist: 31243 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 608,00
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Test

 

 

Det er blevet tid til at teste Recon 3D og vi har i den forbindelse brugt Creative SB Tactic3D Omega Wireless headset, samt et Tactic Link Wireless kort, som let indsættes i fronten af Recon 3D. Det må hellere lige siges at dette er et tilkøbs produkt der skal bruges, hvis man vil benytte sig at trådløse Creative headset. Vi vil ikke fokusere så meget på headsettet, da det tidligere er testet her på siden. For dem som er interesseret, kan testen findes her: http://hwt.dk/Test/21723/Creative-SB-Tactic3D-Omega-Wireless-headset

Du kan heldigvios også købe både Creative SB Tactic3D Omega sammen med SB Recon3D som bundlu - http://dk.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=872&product=20880

 

Til testen er brugt :

  • Creative Sound Blaster Recon 3D
  • Creative SB Tactic3D Omega Wireless headset
  • Tactic Link Transmitter Card

 

Playstation 3
Vi startede med at pakke tingene ud af kassen og der er mange ledninger...især når man tester sammen med headsettet som også er lavet til multi platform. Heldigvis var der en fin manual med, der viste præcis hvilke ledninger der skulle bruges til hvilke platforme, så selv dødelige mennesker kan være med. For at tilslutte til Playstationen sætter man blot USB til mini-USB stikket i henholdsvis lydkortet og konsollen. Derefter tilslutter man det optiske kabel ligeledes imellem de 2 og så er boksen faktisk sat til. I vores tilfælde tilslutter man Tactic Link kortet i lydkortet og connecter headsettet og så er man i gang. Efter et par få lydændringer i konsollens menu, er man klar til at spille med eksternt lydkort og alle de fine features der følger med.

Der blev spillet lidt Madden 12, F1 2011, Assassins Creed og Saboteur og der er ingen tvivl om at lyden er sindssygt lækker. Man får virkelig mange detaljer med og det hele bliver en del mere stemningsfyldt. Det skal så lige siges at jeg normalt får lyd fra mit TV, så der skal ikke så meget til at slå den oplevelse. Det er dog utroligt rart, at man kan nyde sine spil som det er meningen de skal nydes, uden at skulle irritere alle andre omkring en med et stort 5.1 eller 7.1 anlæg, der brager derudad. Jeg kan så absolut se en idé i at købe dette lydkort, hvis man spiller meget på konsol, med mindre man selvfølgelig har et af de før nævnte store surround anlæg, for der kan headsettet og lydkortet ikke være med, men jeg er endnu ikke faldet over noget headset med eller uden eksternt lydkort, der kunne det.

 

 

PC
For at teste Scout delen er vi nødt til at hoppe over på PC'en og spille en omgang Battlefield 3. Heldigvis er det sindssygt let at skifte platform. Man tager bare stilkkene ud af sin Playstation og sætter USB stikket i en USB port, installerer softwaren og så er man klar. Føler man for at tweake lyden endnu mere, er der rig mulighed for dette i den medfølgende software.

Scout fungerer ved at lydkortet skruer ned for nogle af lydkanalerne og op for nogle andre, sådan at det bliver lettere at høre eksempelvis når modstanderen løber rundt. Jeg forestiller mig at dette kan være til ekstremt stor nytte i Counter-strike, hvor det er meget tydeligt at høre hvor folk løber og banerne ikke er specielt store.

Lad mig med det samme sige at det ikke er de små baner i Battlefield 3 man skal spille. Metro, som er en af de mere populære baner, er en stor omgang eksplosioner og det er umuligt at høre noget som helst andet i størstedelen af kampen. Man kan dog sagtens høre forskel på hvorvidt man bruger Scout mode eller ej. Jeg kunne høre flere detaljer som jeg ikke lagde mærke til med THX, så jeg forestiller mig at det rent faktisk er værd at bruge, især hvis man er sniper og gerne indgår at folk sniger sig ind på en bagfra og tager en med kniv, eller man passer på et af punkterne i Rush og gerne vil høre om fjenden nærmer sig. Det er desværre svært at få folk i et multiplayer spil til at opføre sig præcis som man gerne ville teste og jeg fik desværre ikke selv prøvet dette i løbet af testen. Jeg ser dog absolut muligheder i dette, da det helt sikkert kan hjælpe nogle spillere til at få en lille ekstra fordel.

Der er stor forskel på lyden på PC i forhold til mit eget gamle headset og endda med Creatives Tactic 3D, uden det eksterne lydkort, men det skulle ifølge Creative også give en del til andre headsets et løft, der ikke nødvendigvis er af samme mærke, så for en kort bemærkning satte vi Corsairs nye Vengeance 1300 til, for at se om der nu rent faktisk var noget at hente. Jeg må tilstå at det var en noget flad fornemmelse, at sidde og spille med Corsair Vengeance 1300 alene, så jeg satte hurtigt Recon 3D til og der er altså en markant forskel. Der er meget mere dybde og mange flere detaljer i det eksterne lydkort. Kampene i Battlefield 3 blev meget mere levende og man levede sig meget mere ind i spillet. Jeg endte med at sidde og spille i noget længere tid end planlagt og jeg ser absolut en fordel i at investere i dette lydkort, med mindre man som sagt normalt får lyd fra et godt surround højttaler system.

 

 

Lad os få tildelt point i form af en konklusion.

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-12-2011 13:09:08
Svar/Indlæg:
3100/53
lidt skuffende at i er begyndt bare at nakke producenternes billeder i mange af jeres reviews.
De giver jo ofte ikke et ordentligt billede af hvordan det egentlige produkt ser ud fra pakken af, da disse ofte er 3d renderinger, eller har været igennem massive mængder photoshop...


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-12-2011 21:48:26
Svar/Indlæg:
5421/53
Gode onboard lydkort? 😐
Der er pisse meget støj på det lort.


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 00:00:33
Svar/Indlæg:
1063/54
#2 Så har du nok problemer med kvaliteten af dit bundkort eller din PSU 🙂

Onboard er rigeligt til mange brugeres behov.


Axaion
 
Superbruger
Tilføjet:
13-12-2011 01:27:17
Svar/Indlæg:
219/2
#3, arh, det har han nok ikke, onboard er blevet markant bedre med tiden, men de har stadig intet på et dedikeret lydkort, selv de billige

De fleste brugere har heller ik ret gode hovedtelefoner eller højtalere, har en mate der ik kan høre forskel på mine 555's modded til 595's på et lydkort (Xonar DX), og et par hovedtelefoner til 20kr på onboard, manden er jo døv :]


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2011 02:09:19
Svar/Indlæg:
1063/54
#4 Vi er helt enige, jeg er selv forbandet med evnen til at høre forskel på god og dårlig lyd. Jeg kunne derfor aldrig selv finde på at bruge onboard.

Støj på lyden er dog under alle omstændigheder et tegn på lav kvalitet eller defekt et sted mellem psu og lydkort(i meget sjældne tilfælde er det højtaler/headset som er problemet).

Det er et spørgsmål om behov, hvis man ikke synes noget der koster 10x så meget lyder bedre, så er ens behov vel dækket med den billige løsning 🙂



DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2011 00:03:46
Svar/Indlæg:
2786/120
Interessant du starter med at forklare, at onboard-lydkort efterhånden er lige så gode som selvstændige, og at selvstændige kun er for specialister og feinschmekere... Hvorefter du i testen klager over at lyden er "flad", når du bruger et headset på dit onboard lydkort...
Om ikke andet får du da bevist, at det skam kan betale sig at købe selvstændige lydkort (glad ejer af et X-Fi lydkort 🙂 )

MVH.
Toke 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af DTU_XaVier d. 14-12-2011 00:05:09.


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-12-2011 23:20:23
Svar/Indlæg:
5421/53


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2011 14:29:51
Svar/Indlæg:
1063/54
#7 Formål med linket? Ja det beskriver dit problem og bekræfter min udtalelse i #3, men du lægger ikke rigtig op til dialog ved bare at smide et link i #7.

Vil du have noget uddybet, eller vil du bare bekræfte min udtalelse?


MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2011 14:57:31
Svar/Indlæg:
5421/53
#8 Du begynder at snakke om PSU.

Jeg siger at onboard er noget sløjt noget, bla. pga støj, hvorefter du begynder at snakke om kvaliteten af bundkortet, tror næppe du kan finde et normalt bundkort der er ordenligt afskærmet.


#10
sino
 
Enthusiast
Tilføjet:
15-12-2011 15:56:23
Svar/Indlæg:
502/4
Brug af et onboard lydkort varer 2 min.
Bare for at teste.


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-12-2011 16:15:14
Svar/Indlæg:
1063/54
#9 du starter med at sige "der er pisse meget støj på det lort", så prøver jeg at forklare dig at det enten er bundkortet der er af dårlig kvalitet eller din psu.

Grunden til at jeg nævner psu er, at en høj ripple på linjerne ofte er grund til støj, der måtte være på lyden fra onboard lydkort.

Du har ret, det er kun få bundkort hvor lydchippen er afskærmet godt, fra resten af kredsløbet. Dette er fordi det i mange tilfælde ikke er nødvendigt, hvis kredsløbet omkring lydchippen, samt brugerens psu er af god kvalitet. Da der i så fald er meget lille risiko for støj på lyden.


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af KeeZor d. 15-12-2011 16:16:12.


Reptyl
 
Overclocker
Tilføjet:
19-12-2011 01:36:43
Svar/Indlæg:
92/16
Kan kun anbefale Recon 3D. Bruger det med et Sennheiser PC 360. Fandme fedt at kunne bruge et så godt og lækkert headset på sin konsol fuldt ud <3

Desuden så gjorde det mit ellers elendige Steelseries Siberia (den første gamle udgave) 10 gange bedre :D