Test: FaceVsion Touch Cam E1

Diverse d.  21. november. 2011, skrevet af @ngler 0 Kommentarer.  Vist: 6394 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

Vi testede FV TouchCam E1 imod et andet HD kamera, nemlig Logitech C910.

Til testen blev der brugt en Lenovo T420, i7 -2620m 2,7GHz med 8GB RAM og Windows 7 Professional 64bit.

For at presse kameraerne testede vi dem i forskellige situationer og lysforhold.
Med to mikrofoner fremadrettet imod den der taler, burde E1 give en rigtig god lyd. Dette er da også tilfældet. Vi prøvede også at afspille musik i baggrunden for at give en fornemmelse af hvordan det vil virke med baggrundsstøj på f.eks. et kontor. Kontra vores C910 var E1 lige en tand bedre.


Godt nok er FaceVsion i sit materiale nok mere til forretningsbrug, men vi testede det alligevel under et typisk hjemmebrug, nemlig med begrænset belysning og skærmen som primære lyskilde.

Selve testen gav dog en del problemer, da forskellige capture programmer gjorde billedet noget grynet og farverne med alt for meget kontrast. Heldigvis kan man stille på dette manuelt. Vi valgte dog at bruge QuLives (2.03.13) som FaceVsion leverer med kameraet.


Først med 8 ud af 15

 

 

Billedet er langt mere grynet på E1, hvor det virker som om at C910eren laver smoothing af billedet. Fokusfunktionen virker bedre på E1.


Så med fuld lys, 15 ud af 15.

 


Lidt unfair overfor E1, da QuLives er et ret mørkt program. Det ændrede dog ikke ved at billedet stadigt er en del grynet. Hvis man ændrer på indstillingerne i driveren, så kan man forbedre billedet. Desværre har det så omvendt den virkning at billedet kan begynde at flimre.

Hvis man så det lille preview vindue, så ser billedet rigtigt fint ud. Mystisk. Desværre stoppede den danske distributør med FaceVsion i testperioden, så det har ikke lykkedes os at skaffe et nyt  for at udelukke at det ikke var et defekt produkt.

 

 

CPU forbruget var næsten ikke eksisterende så det virker fint.

Vi prøvede at lave nogle testopkald med QuLives, men softwaren er simpelthen for bøvlet. Eksempelvis prøvede vi det på en Lenovo T61 med en 1440x900 skærm.

 

 

Det kunne QuLives ikke finde ud af at sætte opløsningen ned. Hvis man prøvede med fx C910 at lave et opkald så kan man ikke da det ikke er et FaceVsion kamera. Totalt tåbeligt.