Installation
Jeg tilslutter netkablet til min spritnye Linksys Cisco E3200 router og harddiskene er jo monteret, så ind med installations-CD'en. Nedenstående kommer frem i den viste rækkefølge:
Installationen kører lynhurtigt på billede 1. Men så kom billede 2 (Billederne ovenover). Jeg kørte installationen et par gange og opdagede så, at det var en fejl. Installationen skulle lægge et ikon på skrivebordet og det var sket. Jeg havde blot ikke set det, jeg fokuserede mere på fejlmeldingen (som var en fejl-meddelelse i min optik). Jeg dobbeltklikker på ikonet på skrivebordet og op dukker nedenstående billede på skærmen:
Jeg får et "Log-on" på skærmen og tilslutter Link Stationen ved at skrive "admin" og "password" i felterne. Dette varierer sjældent ret meget...
Det første, som skete var, at den bad om en opdatering af firmwaren. Det er dejligt, at den selv checker efter. Opdateringen gik som smurt. Det tog lang tid, men problemfrit var det. Jeg var forsigtig med at benytte tasten "F5" under denne opdatering. Det kriblede meget i fingrene til tider, men der stod en advarsel på skærmen, så jeg turde ikke!! TÅLMODIGHED ér en dyd, især når det drejer sig om Firmware opdatering på denne Linkstation.
Som det ses på ovenstående illustrationer, så er der ikke oprettet andre mapper end en "Admin" mappe. Jeg vil gerne have diskene i RAID samt flere mapper, så jeg vælger punkterne "System" og derefter "Storage" i menuen. Så dukker nedenstående billede op på skærmen:
Som det ses på ovenstående illustration, så er harddiskene beskyttet imod en utilsigtet formatering. Du skal først godkende formateringen ved at skrive en kode. derefter skal du væbne dig med tålmodighed, for det tager (ikke unormalt) et stykke tid at formatere diskene. Når du har udført dette, så gør dét, at du genopfrisker siden ved at trykke på F5-tasten (hvis du syntes, der er gået alt for lang tid) - man vænner sig hurtigt til, at operationerne ikke, pr. automatik vises, når Link Stationen er færdig med arbejdet.
Jeg kan vælge mellem alm. systemdiske (2 stk. på 1 Terrabyte stykket) eller RAID0 eller RAID1. Eftersom RAID0 deler data usamlet på hver harddisk vælger jeg RAID1. Dér er data "spejlet" på hver harddisk, så ryger den ene, så har jeg data på den anden.
Så har jeg fået hvad jeg vil bruge, jeg opretter meget let en mappe, som jeg kalder "test1" og så kan vi komme dybere i gang med Softwaren/Web-interfacet.
Vi går til næste side.