Layout / Design
Så er vi kommet til designet af NZXT Switch 810. Som altid med designet vil jeg gøre opmærksom på smag er meget individuel. Jeg vil dog forsøge at holde mig så neutral som muligt, og komme så vidt ned i detaljerne af kabinettet som muligt samt gøre opmærksom på ting jeg mener er interessante.
Men lad os begynde med fronten.
Fronten er som resten af kabinettet holdt i hvidt. Der er øverst i kabinettet en låge til diverse stik, derudover er der 3 5,25” slots hvoraf en af dem er forberedt til at være DVD drev. Dette ses på at den har udformning med knap der hvor dvd drevet normalt åbnes. Det nederste slot er et ”ekstern” disk drev, dvs. at på den anden side sidder der sata stik klar så en disk kan skubbes ind for at blive forbundet til pcen.
Øverst oppe i forenden af kabinettet finder vi start knappen.
Hvis vi åbner den øverste låge er der adgang til 2 stk USB 2.0, 2 stk USB 3.0, samt jack stik og SD kortlæser. Ude i højre side under dette låg sidder der desuden restart knappen samt en tænd/sluk knap til de dioder som måtte være tilsluttet kabinettet.
Den nederste del af kabinettets front kan pilles af, hvorefter vi får adgang til 1 blæser. (mulighed for at installere 2) I selve front stykket sidder der desuden et filter som kan pilles af og renses for støv.
Allernederst i kabinettet finder vi en skuffe som går ca. 2/3 ind under kabinettet. Dette er endnu et filter som kan trækkes ud og rengøres, en rigtig god og brugbar detalje i et kabinet som dette.
I højre side finder vi en stor plexi glas plade så man kan se ind til alt hardwaren. Der er ikke noget lys eller andet spændende at se herfra, så vi fortsætter videre til den næste side, som er en smule mindre spændende - den er nemlig helt clean uden noget overhovedet.
Bagpå finder vi så hvad der forventes at finde, nemlig plads til div. stik fra bundkortet, plads til PCI kort mm. I højre side er der desuden gjort klar til vandkøling af kabinettet, i bunden finder vi strømforsyningen. Allernederst er der ligesom på fronten et filter, som her så går ind under PSU’en så denne kan holdes støvfri - igen en rigtig simpel men god annordning.
Øverst på kabinettet er der en lille speciel top. Her kan man nemlig vælge om man ønsker at have masser af luft ned gennem kabinettet eller at den larmer lidt mindre og man så lukker til. Egentlig en ganske fin idé, men alligevel virker den meget billig og det føles lidt som om der er for meget plastik i toppen.
Hvis vi så fjerner den øverste top kommer vi ned til top blæserne. Der kan monteres 3 i alt og de skrues i fra toppen, men sidder på indersiden at kabinettet. Dette er noget der er set før og som efter sigende virker ganske fornuftigt.
Inde i kabinettet er det hele stadig holdt i hvidt med sorte knapper. Til højre nederst ses 2 harddisk skuffer som hver har plads til 3 diske, derover er der det slot hvor en evt. harddisk kan skubbes ind i for at blive forbundet til pcen. Herover igen er der så 3 5,25” slots. PSU’en sidder nederst til venstre og som det er muligt at se på billedet, er der god mulighed for at trække kabler på bagsiden af kabinettet.
Har man ikke behov for 6 stk 3,5” slots er der mulighed for at fjern drevskufferne til fordel for bedre luftgennemstrømning eller evt. for at få bedre plads til vandkøling. Skufferne fjernes ved at skrue 4 skruer ud hvorefter hver skuffe kan trækkes ud hver for sig.
For at montere en harddisk kan man trække en harddisk skuffe ud. Igen et princip som er set før, men som virker ganske glimrende.
Skulle man have interesse i at installere en 2,5” disk er dette ikke noget problem, det kræver blot brug af værktøj.
Inde i kabinettet kan der monteres 2 stk 180mm blæsere. Disse monteres på harddisk skufferne og kan ”sigtes” derhen hvor man ønsker for at få bedst muligt airflow. Personligt synes jeg at idéen er rigtig god, dog kræver det at man bruger noget tid på at få sat det rigtigt op.
Som det ses her er der de stik som skal sættes på den quick swap lignende bay. Idéen er også set før, og er egentlig ganske brugbar.
Her ses bagsiden af kabinettet. Den lille sorte firkant i midten er den lille boks, hvor alle blæserne skal sluttes til for at blæserstyringen fungerer i kabinettet. Det er ikke helt ukendt, dog første gang jeg har set det lavet på denne måde.
Fastmontering af enheder i 5,25” drevene fungerer ved hjælp af et egentlig ganske fornuftigt låsningprincip. Her skal de sorte spænder knækkes væk fra kabinettet, hvorefter enheden skubbes ind og spænderne så sættes fast igen. Det kræver lidt tilvænning, men er bestemt et godt nok princip.
Men nu synes jeg vi skal tage et kig på hvordan kabinettet ser ud når der er monteret lidt hardware i det.