Layout / Design
Ved første øjekast ligner Samsung Slate mange andre tablets eller kunne man fristes til at sige; en forvokset smartphone. Skærmen er dog lidt større end mange andre tablets, der typisk har en skærm i størrelsen 7-10", mens Samsung Slate altså har en 11,6" skærm. Samsung Slate er også lidt tungere og tykkere end mange af konkurrenterne, hvilket dog ikke er helt overraskende, da hardwaren er noget kraftigere end i andre tablets.
Kanten rundt om skærmen er en type sort blankt plastik, i toppen af fronten sidder et kamera (2.0 MP) og nederst en enkelt knap, påtrykt noget der minder om et Windows logo. Det er værd at bide mærke i, at skærmen er Gorilla Glas, hvilket gør den meget holdbar, så den ikke så let bliver ridset. Bag på finder vi højtalere, udluftningshuller og endnu et kamera (3.0 MP).
VI tager lige en tur rundt på siderne for at se nærmere på knapper og tilslutningsmuligheder:
I bunden er der ikke så meget - faktisk kun en port til docking stationen. Måske kan man lige ane, at denne tablet med sine 12,9 mm er lidt tykkere end mange af konkurrenterne. Til sammenligning har Samsungs egen Galaxy Tab 10.1 en tykkelse på 8,6 mm.
I toppen er der heller ikke det store, man kan lige ane et lille hul, hvor den indbyggede mikrofon gemmer sig, samt en indgang til et micro-sd kort.
På højre side er der lidt mere, nemlig en tænd/sluk knap, en knap til at låse om billedet skal rotere eller ej, når man drejer skærmen samt en indgang til SIM kort. Det skal dog lige bemærkes, at denne tablet ikke på nuværende tidspunkt understøtter mobilt netværk, så dette slot er faktisk helt unødvendigt.
I venstre side er der en USB 2.0 port, indgang til headset, volumen op og ned, Micro HDMI og indgang til strøm.
Med i pakken følger en fin lille dockingstation, så man rent faktisk kan bruge produktet her som en rigtig computer. Docking stationen er flot udført i børstet aluminium, og er kompakt nok til, at man kan tage den med overalt. Vinklen kan desværre ikke justeres, men er heldigvis rimelig passende. Bag på er der indgang til strøm, netværk, HDMI, et stk. USB 2.0 og lyd. I kraft af HDMI udgangen kan man jo faktisk vælge at sætte en ekstra skærm til og benytte den i stedet for den lidt lille 11,6" skærm eller man kunne eventuelt også bare bruge den som en slags ladestation.
Ud over dockingstationen fulgte der også et lille lækkert tastatur med, der sluttes til trådløst via bluetooth. Tastaturet er med flade chiclet taster og rigtig fint at trykke på. Det er desuden holdt i samme stil som dockingstationen, så designmæssigt er det i top.
Samlet set har vi en rigtig fin pakke og altså en sammenblanding af en tablet og en bærbar computer. For at få nogenlunde den samme oplevelse som på en rigtig computer og ikke bare en tablet, skal man dog lige ud og have fremskaffet en mus - for sådan en følger ikke med.