Test: Logitech MX3100 Cordless Desktop

Styre-enheder d.  31. marts. 2005, skrevet af Polarfar 9 Kommentarer.  Vist: 8547 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.logitech.com
Produktet distribueres i DK af: http://www.logitech.dk
Link til producentens website: http://www.logitech.dk

Introduktion


Så er der landet endnu en produktpakke fra Logitech hos HT.dk. Denne gang et trådløst mus/keyboard sæt, radiostyret og med en ægte laseroptisk mus. Der skulle således være basis for lidt guf både til kontoret og den seriøse gamer. Logitech er kendt for at levere kvalitetsprodukter, og må siges at være førende inden for udvikling af periferiudstyr til moderne PCer. Specielt den nye laseroptiske teknologi har der været en del hype omkring, så det skal blive spændende at se hvordan det første bundle med den meget omtalte MX1000 mus gør sig.







Pakkens indhold


 MXT 3000 Cordless Keyboard
 MXT 1000 Laser Cordless Mouse
 Baseenhed til hurtig opladning
 Strømadapter
 MediaLifeT-software
 Cd med software, oplysninger om arbejdsfysiologi og brugsvejledning
 Vejledning
 Adapter fra usb til PS/2
 To alkaliske AA-batterier (til tastaturet)







Systemkrav


 Passer til Microsoft® Windows® 98SE, 2000, Me og XP
 En usb-port eller to PS/2-porte
 Cd-rom-drev

Pakken indeholder alt hvad du skal bruge for at komme i gang, og alle kabler er tydeligt markeret med små billeder, der utvetydigt forklarer hvilke stik der skal hvorhen - meget fint, og garanteret en stor hjælp til de, der ikke lige ved hvad et PS/2 stik er.





Features


Et par ord fra producentens hjemmeside :

Det superfunktionelle kombisæt Logitech® Cordless Desktop® MXT 3100, som består af en mus og et tastatur, overgår alle forventninger. Det er det eneste sæt der rummer den prisbelønnede MXT 1000 Laser Cordless Mouse, som er verdens første laseroptiske mus, og et avanceret trådløst tastatur.

Når du bruger begge hænder, kan du navigere mere effektivt. Der er avancerede knapper til navigation på internettet på både tastaturet og musen hvilket gør det mere praktisk, mere effektivt og mere behageligt at bruge computeren. Og fordi man kan bruge begge hænder til både at scrolle lodret og vandret, er det nemmere end nogensinde før at håndtere regneark og redigere digitale billeder. Tastaturet rummer desuden en funktion der kan bruges til at nulstille dokumenter til deres oprindelige forstørrelsesniveau med et enkelt tryk. Det trådløse tastatur har et flot, ultrafladt Zero Degree TiltT-design, et stort udvalg af programmerbare specialknapper samt andre arbejdsfysiologi-forbedrende funktioner som gør det lettere og mere behageligt at bruge. Med MXT 1000 Laser Cordless Mouse opnås et funktionalitetsniveau som ingen optisk mus kan nå. Musen rummer Logitechs MXT-lasersystem. Det betyder at den aflæser 20 gange så mange detaljer i bordoverfladen end optiske mus. Med en lasermus kan dine bevægelser registreres på stort set alle overflader - selv glatte eller blanke overflader og overflader med træårer. Og så rummer MX 1000-musen endnu flere avancerede funktioner som kan bruges til at gøre arbejdet ved computeren mere effektivt og behagelig.

Det eneste problem jeg stødte på under installationen var min IOGEAR mus/keyb./monitor switch. Setpoint programmet kan ikke genkende enhederne gennem sådan en, så jeg måtte pænt flytte kablerne over på selve testmaskinen. Det trækker dog ikke ned i den samlede vurdering.

Om alle de flotte ord holder ser vi nærmere på nu.
NPI
 
Superbruger
Tilføjet:
31-03-2005 19:49:01
Svar/Indlæg:
406/1
Fair test der.. men lige et par kommentarer. Jeg sidder ikke lige i nærheden af mit mx3100 (er ikke hjemme, og har forøvrigt heller ikke brugt det så meget), men så vidt jeg husker er der nu i modsætning til hvad du siger NumLock/CapsLock/Scroll lock indikatorer, både på skærmen i form af on screen text fra setpoint samt klassisk diode indikation på recieveren/laderen. Med hensyn til musens "hoppen" er det et klassisk mx1000 problem som ellers lod til at blive rettet i setpoint 2.14 (i al fald i følge logitech, og det virkede også med min "gamle" mx1000) så hvis du ikke kørte med 2.14 i testen bør du nok lige opdatere softwaren og se om ikke det hjælper (hvis ikke så - bad luck). Men med hensyn til medialife kritikken kan jeg kun give dig ret, det er en godt ide, men implementeringen er mangelfuld (jeg håber dog på at en ny version af programmet vil rette des fejl og mangler))



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
31-03-2005 21:14:51
Svar/Indlæg:
7881/1165
wauv.... flot test.
hvilket kamera bruger du? :o
De er jo enomrt flotte de billeder :l og ser nærmest ud som du har kørt det igennem en scanner....
heeeej der fik jeg lige en idé! :e :p



NPI
 
Superbruger
Tilføjet:
01-04-2005 07:45:27
Svar/Indlæg:
406/1
#2 bortset fra billede nummer 2 har han (undskyld hvis jeg tager fejl) ikke taget nogen af dem selv, de er enten snuppet fra logitech selv eller fra en anden anmeldelse (som så igen har snuppet dem fra logitech :)).



KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
01-04-2005 09:56:05
Svar/Indlæg:
4295/306
Negativt

 Ingen NumLock/CapsLock/Scroll lock indikation


Den sidder i base/oplader enheden - for at spare strøm i det trådløse tastatur... ;)



Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-04-2005 17:14:11
Svar/Indlæg:
2309/846
#3 du tager næsten fejl

De tre closeups af tastaturet og det af pakken er egen avl.. ;)
Og tak til fritten for hjælp med billederne.

#4 Jeg er vant til at kigge på tastaturet...mere er der ikke i det. 8)




Jesse
 
Superbruger
Tilføjet:
02-04-2005 11:30:20
Svar/Indlæg:
1373/34
God test. Hvordan har du lige fået fremtryllet de billeder?



Marquis
 
Superbruger
Tilføjet:
09-04-2005 21:48:03
Svar/Indlæg:
4/1
Angående "frem-tilbage-knapperne" i firefox; http://forums.mozillazine.org/... :)

God test ;)



Fyrtårnet
 
Overclocker
Tilføjet:
09-06-2005 10:28:39
Svar/Indlæg:
1/0
Hejsa,

Jeg er glad for mit MX3100 sæt, men har endnu ikke fået F-tasterne til at fungere. Er der nogen, der har samme problem?

Jeg ved ikke, om der er noget galt med sættet, eller om jeg bare ikke har installeret det korrekt?



Selas
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-06-2005 11:01:11
Svar/Indlæg:
2845/91
Fyrtårnet det er fordi de er sat til genvejstaster inde i word som default, du skal trykke på "f-lock" tasten for at indstille det til at være normale F taster... Var hammer irriterende på mit det gamle tastatur, her blev det resat hver gang man genstartede computeren, ved ikke om mx3100 også gør det.