Layout / Design
Men lad os få pakket det ”ekstremt” lydløse kabinet ud, og føle lidt på kvaliteten. Det er pakket fint ind, og umiddelbart giver vægten mig et indtryk af fornuftig kvalitet og lyddæmpning.
Fra siden er det hel neutralt. Ingen aftegninger, ruder eller lign. Så folk med hang til kølere i siden, bliver jo slemt skuffet her. Vi nupper lige lidt flere billeder.
Med siden af, kan vi se de kabler der går fra den store ”kontrolboks”, som jeg viser lidt længere nede.
I kassen var tilbehøret vist tidligere. Der er plads til i alt 7 interne harddiske, + i X-dock, som er CM’s hot-swap dock i fronten. Det skal nok specificeres senere.
2 stk 5,25” pladser i toppen, foruden x-dock pladsen.
Fra bagsiden kan man se, der er et rigtigt stort hul til kølemontering, hvilket er et stort must og stort set noget de fleste kabinet producenter gør brug af i dag.
Her kan man også se de gummi kabelføringer, og det er meget fleksibelt, og nemt at arbejde med.
Jeg vil egentlig gerne fortælle lidt om dette stykke print allerede nu, for det giver bedst mening, inden jeg fortæller om ”kontrol boksen” senere.
Dette stykke print som sidder bagved harddisk boksene, er ”DUAL-BOOT” printet. 2 stk sata kabler tilsluttes fra bundkortet her, samt en strømledning, det er ikke det nye SATA stik, derimod det gamle 4 pin peripheral strøm kabel. Lidt underligt, når vi i dag stort set kun bruger ”SATA” strøm stikker i alle I/O enhederne.
På den anden side af printet ses SATA strøm stik og SATA data stikket.
I toppen af kabinettets front, finder vi det jeg kalder for ”kontrol boksen” – hvor vi styrer alt fra.
Vi taget det hele fra ende til anden. Øverst til venstre, 1xUSB3, 1xUSB2, Høretelefon, Mikrofon, 1xUSB2 og 1xUSB3. Næste rækker er med første knap, en knap hvor vi kan styre hastigheden på blæserne. Der er 2 muligheder, og der er langsom og hurtig hastighed. I midten er der en SD kortlæser. Til højre kommer det nok mest geniale. DUAL-BOOT knappen, hvor man vælger mellem disk 1 og disk 2.
Nederst til venstre har vi genstart, og til højre, tænd og sluk.
Vi kan ikke på billedet lige se at der er lamper for harddisk og power, så det nupper vi lige her.
Én ting jeg vil ærgre mig over allerede er, at det er fedt med sådan en boks man kan lukke – eller, ja det kan man faktisk ikke. Jeg har en logitech unifying usb, man kan lige ane den øverst i billedet, til min mus som er ganske lille, men ikke lille nok til at man kan have den i stikket samtidig med at den kan være lukket. Ret ærgeligt for det kunne ellers have været et fedt plus, og hvad snakker vi, 3-4mm mere plads - men det blev altså ikke i denne omgang.
En anden ting jeg lige er nødt til at uddybe, er DUAL-BOOT funktionen. Det er lavet så smart, at man fra SLUKKET tilstand kan vælge hvilken disk man vil boote op, uafhængig af den anden disk. Disk nr 1 vil ikke være at finde ved disk 2 boot, og omvendt. Det er rigtig smart, da man ved eventuelle formateringer, ikke mister værdiful opstartsfiler, hvilket man ville have gjort, hvis man havde kørt dual-boot fra samme disk.
Det fungerer, og jeg er imponeret, den eneste hage, og det er vel lidt en hage, er at man SKAL slukke computeren helt, inden man vælger nyt boot system. Lidt ærgerligt, men for sikkerhedens skyld, er det vel nok også det smarteste.
En lille fin detalje, jeg ikke er stødt på før, i forbindelse med montering af kabinetter, er indikator for + og – på ledningerne, til reset, power, hdd led, power led. Fix detalje, for dem der ikke er så trygge ved første samling af ny pc.
Kigger vi på pladerne, hvor det meste lyddæmpning er, har vi på bagpladen hvor vi gemmer alle vores kabler. Her er der sat en skumplade på, som er i diamantform. Fint, men jeg syntes det halter lidt. Det er billigt skum, og pladen er ikke tung, som jeg havde forventet, når CM ligger ud med at det skulle være EXTREMELY silent.
Pladen til der hvor tingene sker, sidepladen der faktisk føles rigtig tung, og beklædt med mere rigtig lyddæmpning materiale. På pladen ser der ud til at man kan sætte en blæser i, men der er intet hul i pladen.
Fronten er i sort, selvom det på billedet ser lysegrå ud. I kanten er der slebet, så det giver et børstet look, og fronten er i aluminium. Bagpladen er beklædt med skum, der giver lidt mere lyddæmpning.
X-docken kan ses under de 2 5,25” plader. X-docken er dog kun til 3,5” drev, hvilket er lidt ærgerligt.
Til montering af x-dock harddisk, skal der igen bruges gamle type strømstik, sammen med sata datastikket.
Pladen med riller i kan tages af, for rensning af filter, samt den direkte adgang til de 2 x 120mm blæsere.
Fødderne på kabinettet er beklædt med gummi, som fjerner stort set alt resonans, hvilket er rigtig fint. Og man kan se det store støvfilter i bunden, der er plads til 1 x 120mm blæser i bunden.
I toppen ses bagerst en udluftningslem man kan skyde frem, så noget af den varme luft kan sive op. Man kan montere 1 x 120mm eller 1 x 140m i toppen.
Bag på er der nederst plads til PSU, 7 udvidelses porte, 120mm blæser, og 2 gummigennemføringer til evt. vandkøling.
En smart detalje jeg syntes lige skulle nævnes, er at på pladen hvor bundkortet skal monteres, står der hvilke møtrikker der skal monteres på pladen. Hvis man har ATX, mATX, og det syntes jeg da er fint, så man ikke har for mange sat i, og dermed risikerer at kortslutte og brænde bundkort af eller endnu værre ting.
Og SÅ skal vi videre til installationsdelen.