Test: TRENDnet WiFi detector

Netværk d.  12. april. 2005, skrevet af @ngler 3 Kommentarer.  Vist: 9510 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.trendnet.com
Produktet distribueres i DK af: www.d-c-s.dk
Link til producentens website:www.trendnet.com

Introduktion


Vi har kigget på denne her WiFi-detector fra TrendNet.



Ikke nok med at den kan finde en mikrobølgeovn, den kan også gøre at du kan placere dit trådløsenetværksudstyr mere optimalt.





Pakkens indhold


Der var ikke det vilde i pakken, men omvendt kræver TEW-T1 ikke så meget. Indholdet af pakken var som følger:



  • 2 AA-batterier
  • Trendnet TEW-T1
  • Manual





    Specifikationer


  • Kompabilitet: 2400-2480Mhz
  • Signal detection: WiFi (802.11 b/g) , Mikrobølge, trådløs telefon og "skjult kamera"
  • LED ind:ikator: Signalstyrke (4 niveauer), Signaltype, batteriindikator
  • Antenne: 3dBi directional antenne på bagsiden
  • Strømforbrug: Signal fundet (28 mA/sek), gemt signal (20mA/sek), Scanning (10 mA/sek)
  • ModtagerSensitivitet (signalstyrke): -40,-45,-50,-55 dBm
  • Rækkevidde: Indendørs 20-45m, udendørs 60-90m
  • Strøm: 2xAAA 1,5 volt
  • Batterilevetid: Signal fundet 10 t, skjult signal 30t , standby 1 år
  • Scanning måder: Auto med lyd, Auto, Manuel med lyd
  • Størrelse : 5,9x1,5x10.2 cm (LxBxH)
  • Vægt 65gram inkl. Batterier





    Design


    Designmæssigt er der ikke det store at skrive hjem om med TEW-T1. Farven er den samme blå farve som kendes fra mange af Trendnets produkter og ikke overraskende i plastik. Størrelsen af WiFi detectoren er rimelig lille , så den er nem at have med sig.




    Selve funktionaliteten klares med to knapper, der er på niveau med plastikken. Det gør, at man ikke lige ved et uheld kommer til at aktivere TEW-T1.



    Hele herligheden her får strøm fra 2 AAA batterier.



    Da læsningen bliver ukorrekt ved tomt batteri, så fraråder Trendnet at man bruger genopladelige batterier, som normalt levere 0,6 volt lavere end almindelige batterier. Derfor er det ikke overraskende at finde en tom/halvtom batteriindikator i form af en lille rød diode. Ellers er der yderligere 8 dioder, hvor man af de fire kan aflæse signalstyrken, og fire til de fire forskellige typer kilder (WiFi, mikrobølger (ovne), trådløse telefoner og "hidden cameraes").



    På bagsiden er der en pil hvor der står man ikke må dække dette område. Da antennen er retningsbestemt så må det betyde at det er den retning man scanner.







    Testen


  • Dlink 624+ 802b/g router
  • CNET 854G PCI b/g netkort
  • Exido Mikrobølgeovn

    Den automatiske scanning-funktion sættes hurtigt i gang ved at trykke på auto knappen. WiFi detectoren starter lynhurtigt med at scanne efter 2,4Ghz enheder. Hver gang den finder et trådløst netværk bipper den, men kun ved trådløse netværk, ikke de tre andre typer. I automode kan man heldigvis slå bippene fra. Så kan man scanne netværk, i de 30 minutter som den bliver ved med at scanne, i fred. Hvis man bare hurtigt vil scanne om der er netværk så kan man bare trykke manuel søgning. Desværre kan man ikke slå lyden fra her.



    Desværre er Trendnet TEW-T1 ikke udstyret med en visuel identifikation om hvor signalerne kommer fra. Derfor skal man selv pege WiFi detectoren i den retning man vil scanne. Under testen havde den desværre en tendens til konstant at finde "hidden camera". Det virker lidt underligt, da der ikke er nogen kameraer, men det må formodes at det skyldes frekvensen som den opdager.

    Desuden er der en anden lille tricky ting, da TEW-T1 bl.a. skulle kunne bruges til at optimere det trådløse netværk. De fleste routere og accesspoints er med dipole antenner, dvs. at de har et modtageområde som ligner et stort ottetal (vertikalt). TEW-T1 har derimod en antenne som kun fokuserer i en retning, hvilket selvfølgelig er en fordel når man skal finde kilden. Derfor kan man ikke 100% sikre at signalet bliver så godt som man gerne ville have det, da antennen på ens router formodentlig ikke kan "sigte" imod ens modtager (netkort). Sådan ser signalerne ud fra en dipole antenne.


    Billedet er lånt fra http://www.trevormarshall.com/byte_articles/byte1.htm

    Wifi-test

    Selve testen blev foretaget ved at lave forskellige testmålinger.

    Generelt var det intet problem at finde WiFi signal, da tre trådløse enheder på de 75kvm lejlighed ikke ligefrem kunne skjule sig. Dog var der flere "døde" punkter hvor forbindelsen var dårligere, hvilket man normalt ikke lige havde lagt mærke til. Der var også en tendens til at TEW-T1 ikke altid kunne bestemme hvilken type signal der var tale om, og derfor ofte i korte øjeblikke ikke kunne kende forskel på WiFi , mikrobølger og gemt kamera.

    Lidt overraskende kunne TEW-T1 jamme CNET kortet, så den fik en WEP fejl hvis man satte den til at lave en autoscan og lagde Wifi-detectoren tæt på antennen. For at måle følsomheden blev netkortets software brugt. Desværre er softwaren betydelig mere følsom end TEW-T1, så selv ved næsten halv styrke fandt TEW-T1 kraftigt signal.



    Mikrobølgeovns testen

    Advarelse - Hardware.test.com tager ikke ansvar for eventuelle angstsymptomer som resultat af følgende test

    De fleste kender den brændende fornemmelse i øret når man har talt i mobiltelefon for længe. Uden at sammenligne i øvrigt, så varmer radiobølgerne "kødet" op på samme måde som en mikrobølgeovn. Da en mikrobølgeovn sender radiobølger imod det man varmer med en frekvens i 2,4Ghz området , så kan TEW-T1 detekte disse. Den brugte mikrobølgeovn er en 800watts model i den billigere ende af prisskalaen.

    Testen blev foretaget på denne måde:

    Ved forskellig effekt (10%,50% og 100% effekt) - hvor der samtidigt var trådløst netværk i nærheden.

    TEW-T1 fandt mikrobølgerne med det samme ved alle effekter. Det trådløse netværk kunne dog "overdøve" signalet allerede ved 1m fra ovnen, ved 10%s effekt. Ved 50% kunne afstanden ændres til 2m før at det trådløse netværk var stærkest. 100% var afstanden hele 4m, og faktisk kun 2m fra den computer der var med det testet CNET kort. Det betyder alt andet lige at en mikrobølgeovn faktisk laver en del radiostøj når den er i brug. Godt nok er styrken af signalet tilnærmelsesvis så kraftigt som inde i ovnen, men alligevel er der en del "støj" der slipper ud.





    Konklusion


    Trendnet TEW-T1 er rettet imod folk der sætter meget trådløst netværk op. Rent funktionsmæssig er der nogle underlige fund af både gemte kameraer og mikrobølger, hvilket må tillægges at det trådløse netværk måske kommer med ukorrekte signaler. Man savner lidt en måde at se hvor signalet kommer fra, da selvom at antennen i TEW-T1 er retningsbestemt ville det være en rar feature at se hvor flere af signalerne kommer fra.

    Med undtagelse af sin retningsbestemmelse samt søgning på flere 2,4Ghz signaler, så er det især dets lille størrelse, der gør det attraktiv i forhold til en PC-softwareløsning. Trendnet TEW-T1 er et smart lille produkt, men må nok for de fleste betegnes som dyrt legetøj, da de fleste WiFi netkort software giver nogenlunde samme muligheder for at måle støj og signalstyrke.

    Positivt
  • Lille
  • Hurtigt til at scanne
  • Flere typer af 2,4Ghz netværk
  • Retningsbestemt

    Negativt
  • Ikke altid klar identifikation af signaltypen
  • Prisen
  • Mangler visuel retningsvisning af signaler
  • Visning af flere signaler end det stærkeste





    UK Summary


    Trendnet TEW-T1 targetgroup are people who spend a lot of time setting up WiFi networks. The scanning function finds some non-existent (?) hidden cameras and microwaves, which might can be explained by some faulty WiFi signals. It would be great to be able to see where the signal comes from, eventhough the TEW-T1 has a directional antenna. With directional scanning, multiple signal scan and its small size it is more attractive than a PC-software solution. Trendnet TEW-T1 is a smart little product, but for the mass it is more a expensive gadget, when most WiFi card software give the same opportunities to scan for noise and signalstrength.

    Pros
  • Little
  • Fast scanning
  • Several types of 2,4Ghz signals
  • Directional

    Cons
  • Not always clear identification of signaltype
  • Price
  • Lacks of visual direction display
  • Do not display other signals than the strongest

  • espeholt_jr
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    12-04-2005 15:02:03
    Svar/Indlæg:
    2175/186
    Fair artikle :)

    Du skriver at mikroovnen blev overdøvet ret let... Jeps, men egentlig er det jo også det der er meningen... Der er jo en form for gitter i mikrooven så man netop ikke får helt så mange stråler ud :/ Ikke betrykkende egentlig, men hva fanden ;)



    @ngler
     
    Redaktør
    Tilføjet:
    13-04-2005 10:49:19
    Svar/Indlæg:
    4033/364
    jeg syntes ihvertfald det var skræmmende hvor langt at man kunne gå VÆK fra ovnen (i den 75kvm lejlighed jeg bor i kunne jeg gå fra køkkenet og ud til soveværelsen (ligger næsten op af hinanden, men alligevel).. og der var mikrobølgerne fra ovnen kraftigere end mit WiFi der står i soveværelset..
    men ok, har set artikler om at slidte mikrobølgeovne bliver ret "utætte" med tiden.. hvis man lægger æbler eller lign. ovenpå ovnen når den bruges, så går der ikke mange gange før æblet ser ret sjovt ud..





    red_martians
     
    Moderator
    Tilføjet:
    14-04-2005 23:56:09
    Svar/Indlæg:
    7881/1165
    #2:
    Det må jeg prøve...
    Mon tricket også virker hvis man placere det ved siden af sine trådløse antenne :e :e