Test: Samsung Smart Hub

Diverse d.  06. august. 2012, skrevet af Capiz 2 Kommentarer.  Vist: 11309 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Capiz
Oversættelse: Capiz

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 949,00
Produkt udlånt af: Samsung
DK distributør: Techdata

Test


I testen havde jeg et ønske om at afprøve de forskellige muligheder for streaming, både på smartphone, tablet og på tv, som Samsung foreskriver de kan streame til.
Jeg har brugt en HTC Incredible S, Apple iPhone 4S og mit Sony Bravia W5500, desværre kunne jeg ikke fremskaffe en Tablet.
 

  

 

Produktet sat til med mit eget Ethernet kabel, for ellers får vi ikke meget ud af en test. Først lagde jeg ud med en test af DVD'en "Ringenes Herre" – de to tårne, streamet til iPhone 4S. Det gik ganske smertefrit. Det var nemt at komme i gang, der skulle installeres et program fra AppStore (SmartHub), derefter åbne programmet, registrere afspilleren med telefonen, og så var vi i gang.
 


 

Når DVD Player er valgt, får vi hovedmenuen for dvd filmen. Her kan vi vælge imellem 4 menu punkter, Title, Chapter, Audio og Subtitles.
 


Til hver en tid kan man afspille filmen ved at trykke på Play ude til højre.

Opsætning og muligheder er det samme om det er program til iOS eller Android.
Selve filmen bliver afspillet og der er muligheder for at få informationer om filmen i form af format, fil størrelse, længde og opløsningen på videoen.
 


 

Selve filmen ser rigtig godt ud, og det kører uden lag eller fejl i opdateringshastigheden. Dog var jeg ude for at wifi forbindelsen røg 3 gange, imens jeg så hele filmen, ret træls, men jeg ved ikke om, det var Samsung drevet eller min telefon, der drillede, men det galt både på HTC telefonen og på iPhonen. Desværre kunne jeg ikke teste på fjernsynet, da dette ikke var understøttet.
 


 

Mærkeligt var det også, at ”status-bar” var aktiv hele tiden, mens man så film, hvilket ødelagde det lidt, at man skulle have denne grå bjælke i toppen – det samme gjaldt Android telefonen.

Søger man længere hen eller tilbage, foregår det rigtig hurtigt, og der er ikke nogen ventetid på ændringen, hvilket er ganske tilfredsstillende. Der var godt nok også lidt problemer med underteksterne, for de kom og gik som det passede dem, nogle gange passede det med talen, andre gange kom de før og andre gange efter, hvilket gjorde det mere forvirrende end det gavnede.

Men noget helt andet er, når vi skal streame film til vores SmartPhones. Det var ikke muligt med et RIP af Ringenes Herre, jeg prøvede alle de gængse formater, jeg fik simpelthen af vide, min telefon ikke havde nok kræfter til at afspille filmen. Så prøvede jeg med nogle lidt mindre film, musik videoer, og det gik fint, så længe jeg holdt mig fra MPEG formaterne, det var for hårdt for HTC telefonen, men kunne afspilles på iOS telefonen. Selvom jeg prøvede med andre formater, var HTC telefonen ikke stærk nok, så det kræver åbenbart nogle ret heftige telefoner for at kunne streame større film. 

Backup løsningen er rigtig dårlig, for backup filerne må max fylde 50mb, og de skal overføres til USB enhed, tilsluttet Samsung drevet. Hvis man ønsker større filer, skal enheden tilsluttes en computer via det medfølgende USB kabel.

I forhold til at afspille film eller musik til mit TV var der lidt andre glæder eller mangel på samme. Jeg har desværre kun 1 fjernsyn, så kunne ikke lige få testet om, det var mit fjernsyn, der ikke ville eller om det var Samsung drevet, der bare var belastende, for mit tv fandt hurtigt Samsung drevet, men der var ingen filer at finde nogen stedet. Rigtig ærgerligt. Så jeg kunne desværre ikke få testet afspilleren på mit TV.
 

joensson
 
Superbruger
Tilføjet:
07-08-2012 10:21:19
Svar/Indlæg:
17/0
På databladet står der iSCSI og Samba nævnt.
Har i testet de features - hvad er transfer rates f.eks.? Kan drevet via samba/iscsi f.eks. bruges til at lave DVD-iso'er?


Capiz
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-08-2012 20:15:59
Svar/Indlæg:
1498/226
Sådan som jeg har læst og forsøgt mig frem, kan drevet ikke fungere som et eksternt dvd-drev.
Det er en ren medie afspiller, eller backup enhed, som dog er ganske begrænset.

/Rasmus