Test: Enermax New Hoplite ST Case

Kabinetter d.  27. september. 2012, skrevet af Renissen2 3 Kommentarer.  Vist: 10444 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 528,00
Produkt udlånt af: Enermax
DK distributør: DCS

Layout / Design

Dette kabinet er fremstillet af 0,6 mm koldpresset stål i en matsort farve. Modelbetegnelsen er 3261-B som på billedet herover og det findes dog også i en hvid udgave, som så hedder W til sidst i nummeret. Desuden er top, front og bund fremstillet i matsort plast, der farvemæssigt matcher de øvrige dele af stål. Plastdelene er af en kraftig kvalitet og de er popnittet på metalkabinettet, hvilket siger lidt om styrken, når de kan klare den tur. Gitrene på fronten er metalmesh og så har kabinettet et stort acrylvindue på siden, så man rigtigt kan nyde hardwaren indeni. Der er 2 stk. 120 mm blæsere en i fronten med blåt lys og en på bagsiden, som er en standardblæser uden lys. Egentlig synes jeg, at dette kabinet ikke er det grimmeste, jeg har set, jeg kan rigtig godt lide stilen med de runde hjørner. Og man må da sige, at det faktisk fremstår ganske elegant. 

Sådan ser kabinettet ud inden hardwaremonteringen. Der er plads til 6 harddiske som bare lægges i holderne og klikkes på plads. Den midterste sektion kan fjernes helt, hvis det kniber med at få plads til et langt grafikkort. Alle ledningerne til USB, HD Audio, USB3 og blæser styring var faktisk trukket, som det ses på billedet og jeg var ovenikøbet så heldig, at det faktisk på denne måde lige akkurat passede til bundkortet. 5,25" drev monteres ved at fjerne fronten og skubbe drevet ind og derefter låse det med de plastiklåse, der ses øverst til højre. Der er et lækkert stort hul til at montere kølerbagplade til CPU-køleren. Det er også rigtig godt, at kabinettet har gummigennemføringer til de forskellige ledninger. Faktisk var 6 af stagene til bundkortet preinstalleret, så det var også lige til at skrue i.

Her er Enermax' komprimerede oversigt over kabinettets mange finesser. Her på billedet ser man forneden et filter, som sidder i bunden af PSU'en. Det er kabinettets eneste filter og man kan spørge sig selv om, hvad man skal med et filter her, da skidt og støv alligevel bliver suget ind gennem frontens meshgitter og sidepladen, som heller ikke har et filter. Men selvfølgelig er det da rart, at den PSU, der er monteret, holder sig ren og fin. Ellers tager vi lige disse finesser på de følgende billeder og så på dansk.

 

Her ses, hvordan en 3,5" harddisk monteres (læg den i plastrammen og skub den ind til der høres et klik, så er den på plads). Man kan også montere 2,5" SSD eller HDD i plastrammerne, men så kræver det, at man lige finder skruetrækkeren frem og spænder enheden fast i rammen med 4 skruer i bunden. På billedet til højre vises, hvordan man fjerner den øverste harddiskboks (tryk låsene foroven og forneden sammen ind mod midten og træk så skuffen ud). Denne flytbare boks er dog en ting, der kunne trænge til at blive revurderet af Enermax udviklerer, for den er alt for skrøbelig og virker som om, den kunne brase sammen ved det mindste kig på den, i hvertfald når der ikke harddiske i boksen. Når man fjerner den kan man meget nemt vride den ud af form, så det er en ommer.

Her ses den blå LED-lysende blæser i front. Desværre kan man ikke slukke for lyset , det ville ellers have været fint, for det er jo ikke altid, man lige har lyst til at se på lyset. Ellers især om aftenen tager det sig rigtigt godt ud. Her ses Meshgitteret også tydeligt. Der er bestemt ingen problemer med at trække luft ind igennem dette gitter til køling af især harddisk(ene).

Her er det så vist, at der er mulighed for at montere ganske voldsomme grafikkort - helt op til hele 400 mm i længden. Det sker så selvfølgelig på bekostning af den øverste harddisk boks. 

Her ses et billede over kabinettets måde at køle de enkelte hardware dele. Jeg tager dem lige fra en ende af: I fronten er der monteret en 120 mm blæser som sørger for køling til harddisk(ene). I acrylvinduet kan der monteres 2 stk 120 mm blæsere til yderligere køling til CPU og GFX. I toppen kan man eftermontere en 120 eller 140 mm blæser, så eventuel varmeopbygning i toppen kan blive blæst ud. Endelig er der en 120 mm blæser på bagsiden, som tager sig af CPU og GFX kølingens udblæsning.

Selve manualen er godt gennemtænkt og de vigtigste ting vedrørende kabinettet er samlet i den. Det er bare at folde den helt ud, så er der adgang til al info.

Hvis man af en eller anden grund skulle få brug for at vide, hvad der sidder hvor på de forskellige stik i kabinettet, så er det også ganske godt forklaret i manualen.

Medens vi er igang med manualen, kan vi da lige se på betjeningen af kabinettet foroven på fronten. Vi starter helt til venstre med Resetknappen, derefter kommer de 2 stk. USB 2.0 Stik, en mikrofoningang og et headsetstik, så følger USB 3.0 stikket og dernæst en lille 3-trins omskifter til at styre blæserne i 3 trin. Derefter er det øverst en blå LED 5 mm til powerindikation og under den en rød LED 5 mm til HDD-aktivitet. Yderst til højre sidder powerknappen. Både reset og startknappen er af den type der aktiveres af en meget lille vandring, nærmest som et lille klik. Den blå LED-lampe irreterede mig grusomt, for den er usandsynligt kraftig. Om aftenen i testperioden kunne den selvstændigt oplyse hele loftet i mit lille værelse på 4 m x 2,5 m.

 

Her er fronten afmonteret og jeg har sat DVD-drev i foroven. Dækpladen skal alligevel fjernes i fronten, så fronten skulle af alligevel, da de skal baglæns ud af frontpladen. De fjernes nu meget nemt ved at vippe udaf på de små tapper, man kan se ud for hver dækplade. Skal man have flere 5,25" drev i kabinettet, må man fjerne metal dækpladerne, der spærrer. Fronten monteres igen ved at stikke styrene i hullerne og skubbe til evt. med et lille dunk fra en knyttet hånd til sidst.

Sådan tager kabinettet sig ud bagfra. Allerøverst over 120 mm blæseren er der 2 huller med gummigennemføring til vandkøling. 

Længere nede er der faktisk 2 huller mere til vandkøling af grafikkortet. Over hullerne ses det lille "håndtag" til at låse sidepladen med. Det skal klappes ud, når man skal afmontere sidepladen. I den anden side bruges der bare fingerskruer til sidepladen.

Her har jeg så åbnet plastikdækslet, der dækker SATA og Power konnektoren til den indbyggede "dockingstation" og isat en 2,5" HDD i stikket. Hvis bundkortet understøtter Hot Plug funktion, så kan man faktisk kople HDD'en til og fra, som man nu har lyst, selvfølgelig så både med og uden, at systemet kører.

Her har jeg så udskiftet HDD'en med en 3,5" og her viser jeg lidt mere af kabinettet nedad, så man kan se at DVD-drevet sidder helt perfekt installeret. Ikke noget med at det stikker for meget ud eller synker for meget ind i kabinetet.

 

Vi fortsætter til hardware montering på næste side.

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-09-2012 09:57:36
Svar/Indlæg:
15982/637
Rigtig fin anmeldelse... faktisk et kabinet jeg godt kunne finde på at investere i som CM 690 afløser 🙂 Skal bare lige se lidt mere til det.


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
27-09-2012 11:16:22
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1

Bare kom forbi Køge.. 😀


las
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-09-2012 17:11:58
Svar/Indlæg:
2151/51
Puha, ikke lige min smag :)