Produktet er venligst udlånt af: www.oclabs.it
Produktet distribueres i DK af: N/A
Link til producentens website: www.oclabs.it
Montering og testen
Indledningsvis skal vi lige kigge lidt på monteringen af OCLabs kølehovederne og vi starter med CPU hovedet. Monteret ser det ud som på følgende billede.
Selve monteringen med den medfølgende bøjle, gør det til en smal sag at montere dem. Det er en rigtig god ide, at "genbruge" plastic soklen på 478 baserede bundkort og det fungerer meget fint.
Dog skal det lige nævnes, at hvis man er af typen der konstant skal have hovedet af og på, så skal man være opmærksom på, at bøjlen har en tendens til at skulle justeres, da den efter nogle monteringer ikke længere kan holde fast i soklen på bundkortet. Det er ikke noget kæmpe problem, når man først ved det.
Alt i alt har jeg dog været meget tilfreds med den valgte løsning. Den er nem at gå til og den store spændeskrue giver et godt tryk direkte ned på CPU kernen.
Chipset og grafikkorts kølehovederne er ikke så forskellige i monteringsmetode, som så mange andre mærker indenfor vandkøling.
Kølehovedet til grafikkort er der ingen ben i, der skal blot monteres to stag i grafikkortet hvorefter kølehovedet spændes ned til disse. En god lille detalje her, er den midterste skrue, som ses lidt tydeligere på næste billede.
Den gør, at hovedet ikke kan glide frem og tilbage på kernen, og dermed har god kontakt til GPU kernen, samtidig med at det letter monteringen meget.
Chipset kølehovedets montering er lige ud af landevejen og meget lig den til grafikkortet. To skruer igennem bundkortet og op til de to små "ører" på kølehovedet. Skal de monteres på et Intel bundkort, så ender man nok op i, at det skal foregå med strips i stil med f.eks. Waterchill hoveder og jeg kan kun igen råbe og skrige at det FAN** er en dårlig løsning. Man kan blive noget så irriteret når man skal have det til at sidde ordentligt og det kan simpelthen ikke passe, at man ikke kan følge andre producenters eksempel og komme op med en løsning, som gør det nemmere at montere kølehoveder i de irriterende bøjler på mange af Intel bundkortene.
Hvis der sidder nogen derude, som er i tvivl om hvad det er for nogle Intel bøjler jeg taler om, så ser de sådan her ud, når de er faldet af bundkortet.
Skulle man være så uheldig at bøjlerne falder ud, så kan det forebygges og repareres. Læs mere om det
her Efter dette lille sure opstød, så lad os komme i gang med at teste lidt.
Testen
Selve testen er udført i flere omgange og alt er lavet på vores faste vandtestbænk. Derfor kan testresultaterne på CPU kølehoveder sammenlignes direkte, med de andre kølehoveder vi indtil videre har testet på dette setup.
Der optræder ikke direkte måleresultater af ydelsen på kølehovederne til grafikkort og eller chipset, da det ikke var muligt at få temperaturer, som var stabile eller ensartede nok, til at jeg vil konkludere det var valide data.
Begge CPU kølehoveder er som sagt blevet testet i samme setup som tidligere tests af CPU kølehoveder og også med både med en lavt og en højt ydende pumpe, for at se om dette skulle have en indvirkning på resultaterne.
Selve testsystemet er opbygget som følger:
Hardware Abit IC7-MAX3
3.0GHz Pentium 4 Prescott CPU
Ati Radeon 9800 grafikkort
Vand-setup OCLabs Plexyblock B3 CPU / OCLabs Monoblock WBNKB5 CPU
Dangerden Z-chip chipset kølehoved
OCLabs Monoblock WBNKG2 VGA
Thermochill 120.3 radiator
Innovatek reservoir
3 stk. Pabst 4412 F/2GL blæsere
Flowmåler
Har man ikke tidligere set vores vandkølingstestbænk, så kan den ses på nedenstående billede, som er fra en kommende pumpetest version 2., som er på vej her på www.overclocking.dk
Men lad os få kigget på testresultaterne.
Som grafen viser, ligger ydelsen på OCLabs kølehovederne tæt på f.eks. Dangerden TDX kølehovedet. Der viser sig, at der er minimal forskel i ydelsen på Plexi og Krom udgaven af OCLabs hovederne, så her kan man gå efter den type, der passer ens pengepung bedst.
Ydermere ser vi ikke nogen nævneværdig forskel i ydelsen hvad enten der køres med en lavt eller højt ydende pumpe, hvilket kan være en indikator på, at OCLabs kølehoveder ikke er særlig restriktive. Noget man nok kunne have gættet ved at kigge ned i Plexi udgaven :-)
Det sidste ser vi også på flowmålingen, som ser således ud.
Denne graf viser at nok er OCLabs hovederne ikke så restriktive som vores reference, men dog en anelse mere end f.eks. Dangerden TDX hovedet.