Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1030,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Techdata

Test

Testmaskinen består af :
ASUS F2 A85-V PRO
A10-5800K
2 x 4GB Corsair Vengeance 1600Mhz DDR3
Enermax 1000W
Det hele er samlet i et Corsair Carbide 500R kabinet

Køling:
CPU er kølet af en Danamics LMX Superleggera

Programmer:
SuperPI 1M
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
3Dmark11
Alien vs Predator Benchmark
Call of Juarez Benchmark
Lightsmark
Sciencemark
Cinebench 10 og 11.5
Unigine Heaven DirectX 10 og DirectX 11
Stalker: Call of Pripryat Benchmark

Til at sammenligne har vi valgt MSI's FM2-A85XA-G65 samt Gigabytes F2A85X-UP4 bundkort.


SuperPI 1M

Vi ser her at ASUS boardet faktisk er det der klarer sig bedst iblandt de 3 bundkort når det kommer til SuperPI benchmarken. Lad os se om det bliver ved sådan.


3Dmark

I 3Dmark holder ASUS boardet sig også i toppen i de nyere udgaver af programmet, fra 3Dmark06 fører ASUS boardet med få point.


Alien vs Predator benchmark


I spil bliver forskellen dog noget mindre og ASUS bundkortet lægger sig nu kun foran med knap 0,1FPS.


Call of Juarez

Endnu engang er der ingen større forskel på de forskellige bundkort når det kommer til spilydelse, ASUS boardet ligger dog stadigt på en samlet førsteplads ved begge opløsninger.


Lightsmark

I Lightsmark er billedet vendt en smule rundt. Her ser vi at MSI boardet klarer sig en tand bedre end ASUS kortet. ASUS kortet ligger dog stadigt på en pæn 2. placering, med et pænt stykke ned til Gigabyte kortet.


Sciencemark

Endnu engang ser vi at ASUS kortet ligger sig i spidsen, denne gang med et pænt spring ned til MSI og Gigabyte bundkortene.


Cinebench 10

I Cinebench 10 testen ligger ASUS boardet også ganske pænt, her er kortet dog mere lige med Gigabyte's kort, hvor de skiftes til at ligge forrest i de forskellige tests.


Cinebench 11.5

Her ser vi ligesom med SuperPI en førende præsentation i CPU ydelse, dog er ydelsen i OpenGL ikke den bedste blandt de 3 kort og ligger kun ganske svagt foran MSI's board.


Unigine Heaven benchmark DirectX 10

Endnu engang ser vi at ydelsen i de nyere grafikløsninger (DirectX 10) klares noget bedre på ASUS boardet end hos konkurrenterne. næsten 1 FPS er der vundet i alle 3 tests.


Unigine Heaven benchmark DirectX 11

Ligesom med DirectX 10 er der her en rimeligt pæn ydelsesforbedring i forhold til de andre bundkort 0,7FPS igennem alle tests.


Stalker: Call of Pripryat

Til sidst har vi endnu en spiltest, nemligt Stalker. Her klarer ASUS bundkortet sig også rigtigt fint, en delt andenplads bliver det til, ASUS bundkortet har henholdsvis 0,25 mindre end MSI boardet i den ene test og 0,25 mere i den anden.


Overclocking

Lidt overclocking er det også blevet til på ASUS bundkortet, og mindsandten om det ikke også var muligt at presse lidt ekstra kræfter ud af systemet.

Vi nåede på CPU'en et stabilt overclock på 4,5GHz samt et overclock på 1266MHz på GPU'en. Et par ganske pæne overclock, men desværre ikke mere end vi også nåede på de andre boards vi har haft til test.


     

(http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2554434 og http://www.techpowerup.com/gpuz/u68a/)

 

Vi har også kørt et par benchmark tests med overclocket, så lad os se hvordan kortet klarede det ekstra pres.

SuperPI 1M

 

I SuperPI betød overclocket selvfølgeligt at vi fik en bedre tid end ved standard hastigheder, bundkortet håndterede dog ikke det ekstra pres helt så godt som Gigabytes bundkort, som her faktisk formåede at lægge sig lidt foran ASUS bundkortet.


3Dmark11

Her blev presset ikke for meget for bundkortet og ASUS boardet ligger stadigt forrest, med en lille føring på 9 point. Men tilgengæld en rigtig fin øgelse i ydelse i forhold til de 1533 point systemet scorede ved standard hastigheder.

Alt i alt klarer ASUS bundkortet sig rigtigt pænt i test og ligger faktisk i de fleste tilfælde som den forreste af de 3 konkurrerende bundkort.

 

På næste side drager vi en konklusion på vores overordnede indtryk af ASUS bundkortet.

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
07-11-2012 13:26:29
Svar/Indlæg:
4295/306
Venter stadig på mITX udgaver af FM2. Hvis man vil have en all-in-one APU så er man jo ligeglad med 3 PCIe porte. 🙂


Hakan1986
 
Overclocker
Tilføjet:
07-11-2012 15:06:27
Svar/Indlæg:
424/11
Ideen er go' , men jeg tænker netop også, at meningen med en "god" igpu/cpu-løsning netop er for at at eliminere, eller i hvertfald at begrænse behovet for et/flere gfx'ere, og dermed også behov for PCI-E-portene, så man netop kan lave et meget lille MB ala m-atx eller m-itx og et småt kabi = lille stationær, ikk' 🙂
Der er bare ikke rigtig sket noget endnu, til at jeg seriøst overvejer sådan et setup.

- ellers et lovende bud! 😀


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Hakan1986 d. 07-11-2012 15:17:54.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
07-11-2012 15:14:19
Svar/Indlæg:
686/80
Det er rigtigt. APU'en er nok mest til brug enten med den indbyggede GPU, eller måske med et enkelt kort i Crossfire, så en enkelt PCI-E port burde som sådan være nok og så måske i et mATX format.

Ikke desto mindre er det dog typisk at ATX kortene kommer først og at disse er dem der kan mest mht. ydelse og features, overclocking osv.