Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: @ngler

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 988,00
Produkt udlånt af: Huawei
DK distributør: Huawei

Test

 

 

Skærmen
Skærmen er en LCD skærm på 3,5 tommer med en opløsning på 320x480 Pixels. Den har en god farvegengivelse og lysstyrken er god selv i stærk sollys.
Den er tilpas følsom over for berøringer, men jeg oplevede desværre lidt kalibreringsfejl som var ganske kritisk ved sms skrivning som jeg kommer ind på senere.

Lynhurtig opstart
En af telefonens features er en opladningstid på 90 minutter og ikke mindst en opstart/genstartstid på kun 5 sekunder. Det er ganske imponerende og det passer rent faktisk. Samtidig er batteritiden rigtig god. På trods af en masse opsætning, tale, app download test og tweakning på første batteriladning, formåede den at holde strøm i imponerende 2 dage. Ved mere normal brug holdt en opladning gennemsnitlig 3-4 dage. Det er rigtig flot!

Begrænset hukommelse
Tidligere nævnte jeg at telefonens største problem er den indbyggede hukommelse på blot 512MB. Telefonen kommer med væsentlig mindre preinstallerede apps end tidligere Huawei modeller. Nogle ville kalde det skrabet men jeg vægter det som noget positivt da langt størstedelen af disse preinstallerede apps som regel er ubrugelige.
Men på trods af det ganske magre preinstallerede indhold er det kun muligt at installere 5-10 Apps afhængig af størrelse før telefonen løber tør for plads.

Hvis man er flittig bruger af f.eks. Spotify og har lidt offline playlister, render man hurtigt ind i problemer. Hvis man så samtidig har mails, lidt billeder osv. får man hurtigt fyldt den forholdsvis begrænsede mængde plads op.
En løsning kunne være at benytte muligheden for MicroSD kortet, men problemet er at langt fra de fleste programmer understøtter installation eller lagring på "ekstern" medie.

Exchange komplikationer
Et andet problem jeg rendte ind i var at Exchange delen er forholdsvis vanskelig at sætte op da samtlige indstillinger skal opsættes manuelt. Da jeg endelig fik det op at køre opdagede jeg flere gange at PUSH funktionen fungerede tvivlsomt. Flere gange måtte jeg ind og synkronisere manuelt for at mine mails ville dukke op på trods af at de kom med det samme på mine andre enheder.

Telefoni
Telefondelen i telefonen virker glimrende. Det er hurtig on enkelt at slå kontaktpersoner op og lyden er klar og fin. Stemmer, ringetoner osv. fremtræder flot og klar igennem den indbyggede højtaler, og der er god mulighed for ret høj volume uden forvrængning.
Selve antennedelen er nogenlunde på højde med andre smartphones og enkelte gange oplevede jeg bedre signalstyrke på Y200 end på min egen Galaxy S3.

SMS
SMS delen er lidt med blandede følelser. Selve sms oversigten og opstillingen er i sig selv ganske glimrende.
Jeg har tidligere rost tastaturet for at have nogle nye smarte features i forhold til forgængeren, men skærmens respons og inputmulighederne lader sig noget tilbage at ønske. Jeg oplevede flere gange at nogle ord var nærmest umulige at skrive uden at lave slåfejl og ordbogens forudsigelighed er til tider noget mangelfuld. En anden irriterende ting er at tastaturet er 3-4sekunder om at komme frem når man skal skrive.

Kamera
Kameraet er ikke det bedste hvilket også tydeligt ses på billederne neden under. Det er dog acceptabel under gunstige lysforhold men generelt kunne kamera delen godt bruge en lille opstramning

 

 

Y200  -  G300 

Billeder fra Y200 er noget mere grumset end storebroderen G300.

Y200  -  G300 

Der mangler dynamik i billedet , men stadig et rimeligt billede.

 

 

Y200  -  G300 

Der mangler noget skarphed i billedet sammenlignet med G300.

Y200 - g300 - Galaxy S3

Som vi så i bilbilledet så mangler der skarphed i billedet. Sammenlignet med S3 (som koster et par gange mere) så er dynamikken langt fra så god.

Y200 - g300 - Galaxy S3

Y200 mangler skarphed i yderkanten af billedet, dog er huset i fokus.

 

Y200 - g300 - Galaxy S3

Der er en god skarphed i billedet. Dog er farverne meget flade, især sammenlignet med S3.

NightBreaker
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-11-2012 11:23:59
Svar/Indlæg:
857/27
Godt skrevet og god test. Ser frem til at se mere af G300. :)


emaguina
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-11-2012 13:02:50
Svar/Indlæg:
360/35
Jeg har deres P1 og deres 7"tablet, begge android 4.0.
Bygge kvaliteten er ret god, de er hurtige og designet er ganske pænt. Eneste anke er lydkvaliteten i telefonen er lidt 'dårlig mp3' når signalert er svagt. Der skulle vist komme en opdatering til P1'eren med forbedret samtale kvalitet.


Anzelz
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-11-2012 13:59:23
Svar/Indlæg:
2343/272
Super test :)

Men generelt skal man bare holde sig fra de billige android telefoner, de bliver for let kvalt.


Lenze
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-11-2012 17:20:38
Svar/Indlæg:
1003/92
Mange tak for indput alle tre 🙂
#2 Det oplevede jeg ikke under testen af hverken Y200 eller G300 så det kan være det evt. er fikset i dem ?
Du har ret i at byggekvaliteten er overraskende i forhold til de lidt billigere modeller hos Samsung osv.

#3 Det kan du have ret i. Dog kunne denne telefon godt tænkes at være ideel til ældre mennesker der ikke lige vil smide pengene efter en GS3 eller Iphone, men måske gerne vil spille wordfreud eller drawsomthing og lignende med børnebørn osv. eller måske unge der skal have deres første telefon. 🙂


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
05-11-2012 20:54:58
Svar/Indlæg:
440/3
#2
Helt enig!
Jeg fik overtalt min mor til at købe MediaPad 7 til 1800,- i Elgiganten, og jeg er mildest talt overrasket over byggekvaliteten af den. Ikke det mindste knirken. Eneste anke er de to plastic-/gummidele på bagsiden, men de er jo nødt til at være der, hvis den skal have mulighed for at kommunikere med omverdenen. 🙂