Layout / Design
Selve kabinettet er holdt i en mørk grå farve, der er rimelig neutral, og kan passe ind de fleste steder. Designet landet lidt mellem to stole. På den ene side vil det gerne give indtryk af at være et top professionelt produkt, og på den anden side har man ikke helt kunnet holde sig fra legetøjsafdelingens billige løsninger.
Kablerne er sleevede, men strømpen er afsluttet med et stykke krympeflex der stopper 3-5cm over stikket så ledningerne træder tydeligt frem. Der er altså styr på kablerne, men jeg synes, der mangler de sidste 5% for at det er lækkert udført.
Så er der det lille printkort til at justere udgangsspændingerne. Rigtig fin egenskab for en professionel PSU. Især hvis du kan lide at lege med overclocking, er det fint at kunne justere sin PSU. Men husk at du ikke ændrer hverken cpu eller gpu kernespændingen ved at dreje på 12V knappen. Det er kun for at holde et bestemt niveau ved høje belastninger. Igen synes jeg, det halter med udførelsen. Printkortet er monteret på hhv. to 100cm lange kabler, og der skærer altså lidt i øjnene. Du har med andre ord en styrespænding, der skal vandre over næsten 2m tyndt kabel. Det vil alt andet lige give et tab i ledningen, og de justerbare niveauer er da også angivet med en usikkerhed på +/- 0,2 volt. Men det er ikke det værste, da man jo så bare har det mindre at justere med. Men lange kabler i en PC har det med at samle støj op, så du har 2m antenne liggende og trække alt det elektriske møg din PC genererer direkte ind i PSU'ens styrekredsløb. Som gammel elektronikmekaniker krummer jeg tæer, når jeg ser sådan noget. Min gamle OCZ Powerstream havde samme feature, men der var løsningen monteret direkte på PSU'en ved siden af 230V stikket.
På bagsiden er der gjort plads til 6 kabler. Der er 6 farvekodede stik med drejefatning, så når du har fået stikkene i, sidder de godt fast. På klistermærket under kan man se, at grøn og rød er til SATA og MOLEX stik, og blå er til grafikkkort - altså en ren 12V. Tegneren har misset, at det er de blå stik, der har fire pins og ikke de grønne.
Det kan jeg tilgive, da man ikke kan samle det forkert. De rigtige kabler passer kun i de korrekte stik. Men når man har fire separate 12V liner, som man skal holde øje med ikke bliver overbelastet, så SKAL der være en angivelse af, hvor de enkelte linier hører til, og det mangler. Så når jeg har samlet min gamer rig med to store GTX680 kort og en stor cpu, så har jeg ikke nogen angivelse af hvilke af de fire linier, jeg har belastet med hvad.
Af med hatten så vi kan se lidt nærmere på elektronikken. Selve layoutet er sådan set fint nok, men bærer igen lidt præg af, at man vil have en stor mængde watt uden at skulle opfinde den dybe tallerken. Det ligner enhver anden standard PSU på markedet med undtagelse af de seks udgangsstik på bagpladen. På positivsiden er det god, gammeldags, og dermed velafprøvet, elektronik, der er proppet i Striker PSU'en.
Og hov! Kigger man nærmere på printet, så er det faktisk tydeligt angivet hvilke 12V linier, der går hvorhen. Jeg kan så afsløre, at de to PCI-E stik har hver deres, mens de to 8 pins cpu stik igen sidder på hver deres sammen med to SATA/MOLEX udtag. Men du skal splitte PSU'en ad for at finde ud af det.
Overordnet set ser det fint ud. Fornuftigt design, gode kabeltilslutninger og noget god velkendt elektronik. Der er dog nogle ridser i lakken som beskrevet herover. Nogle små detaljer, som det ikke ville koste ret meget at rette op på, og det er et eller andet sted for ringe, at det ikke er på plads.