Layout / Design
Selve barebonen er lavet i matsort metal og har en front i sortglans plast. I siderne har kabinettet en masse huller for optimal luftgennemstrømning, hvor der i den ene side sidder to 60mm blæsere som blæser luft igennem kabinettet.
Fronten er som sagt lavet i sortglans plast og er meget minimalistisk i designet. Der er kun påført Shuttle's logo samt gjort plads til den store power-knap i højre side.
Fronten er lavet i to dele, hvor det er muligt at åbne op for henholdsvis CD/DVD/Blu-Ray drev og adgang til to USB-porte og lyd/mikrofon indgang. De to frontlåger åbnes/lukkes i venstre side, hvor der er en tryk-lås, som aktiveres, når man trykker ind på lågen. Dette fungerer meget godt, men plastfronten er ikke specielt solid, så hvis man trykker for meget ved siden af bøjer plasten ind og låsen aktiveres ikke.
På bagsiden finder vi de forskellige indgange. Vi har følgende in/output tilslutningsmuligheder
-
1 stk. RS232 seriel port
-
1 stk. kombi RS232/RS422/RS485 port
-
1 stk. DVI-I port
-
1 stk. HDMI port
-
2 stk. RJ45 Gigabit LAN porte
-
2 stk. USB 3.0 porte
-
2 stk. USB 2.0 porte
-
1 stk. Line in lydindgang
-
1 stk. Line out lydudgang
-
1 stk. mikrofonindgang
-
1 stk. TOSLINK lydudgang
Derudover er der også mulighed for at bruge en Kensinton lås på barebonen. Men ikke desto mindre er der en lang række porte til tilslutning af mange forskellige enheder. Især de 2 seriel porte er lidt specielle nu om dage, Shuttle har dog valgt at bruge disse porte, da mange professionele værktøjer i virksomheder stadigt gør brug af porttypen.
Inden i barebonen finder vi som det første harddisk-bay samt CD/DVD/Blu-Ray bay til montering af en 2,5" harddisk og et drev til diverse disk-medier.
Nedenunder finder vi bundkortet ,hvor jeg allerede har installeret 2 stk. SO-DIMM 204 pin ram. Derudover ses den medfølgende køler, som med to heatpipes fører varmen væk fra CPU'en og hen til heatfins, hvor to 60mm blæsere blæser luft ind over dem og igennem kabinettet.
På bundkortet finder vi derudover 3 SATA connectorer, så det er muligt at tilslutte ekstra drev. Der er dog ikke mange andre tilslutningsmuligheder på bundkortet, der ville dog næppe kunne være mere inde i det lille kabinet alligevel.
Samling af systemet:
Når man kommer til samlingen af et så kompakt system, kan man hurtigt få bange anelser, når ens fingre umiskendeligt minder om en gang middelfede bayerske pølser. Det var dog utroligt nok ikke nødvendigt at bekymre sig, samlingen af systemet gik utroligt smertefrit, og da halvdelen af systemet allerede var samlet, tog selve samlingen ikke mere end små 20 minutter. CPU-køleren fjernes nemt med Intels låsemekanisme og både heatsink, heatpipes og heatfins tages ud af en omgang.
Herefter er der god plads til at installere ram, som bare skubbes på plads i soklen og klikkes på plads.
CPU'en installeres som alle Intels CPU'er og det er derefter bare at påføre kølepasta og montere køleren igen. Her blev jeg en smule skuffet over kvaliteten på køleren, da der skal en god slat kølepasta imellem CPU og køler for at kontakten er ordentlig. Jeg skylder lidt skylden på Intels klik-låse til monteringen, men også at Shuttle's køler er med direkte kontakt mellem CPU og heatpipes, hvilket betyder, at der er nogle temmeligt store "revner" i selve CPU-blokken som selvfølgeligt skal fyldes op med kølepasta for at få fordelt kølepasta på resten af CPU'ens overflade.
Harddisk installeres også nemt, da den passer perfekt i den medfølgende bay og herefter er det bare at tilslutte SATA kabel og strømkabel, som allerede er preinstalleret i systemet.
På næste side tager vi et kig på systemets BIOS.