Test: Corsair H80i Cooling

Køling d.  01. februar. 2013, skrevet af Lyngze 12 Kommentarer.  Vist: 16505 gange.

Korrekturlæser: Sheik3n^
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 725,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: Coferrodetail.dk

Layout / Design

 


Som nævnt før er Corsairs H80i en opdateret version af den eksisterende H80 model. Modellen her byder blandt andet på nye slanger, som skulle have en bedre gennemstrømning. Bedre gennemstrømning=flere liter i timen=bedre køling, hvilket er et regnestykke vi ganske godt kan lide.  Samtidigt gør den nye type slanger det også nemmere at få placeret køleren det sted man har lyst, da disse er noget mere flexible end de gamle plasticslanger. Og ja, så ser det da egentligt også noget bedre ud end de gamle (grimme) plasticslanger! Corsair har også fået lavet det lysende Corsair logo endnu smartere, nu er det nemligt muligt at skifte farve på logoet ved hjælp af Corsair Link softwaren, man kan skifte til hvilken som helst farve, og køre med enten konstant farve, skiftene/pulserende eller farveskift efter væsketemperaturen.
Systemet er selvfølgeligt stadigt vedligeholdelsesfrit hvad angår væske, slanger osv. Det eneste man selv skal sørge for er at holde støv ude af køleren.


   


Corsair har også lavet lidt om på deres kølehoved, her er bl.a. blevet tilføjet en smart lille feature til monteringkittet, så en magnet holder Intel- eller AMD-bracketen på plads når denne er sat ned over pumpeenheden. Corsair har desuden lavet lidt om på de tilslutninger der er at finde på pumpeenheden. Der er nu to tilslutninger til blæsere som ses på billedet til venstre. Her tilsluttes et y-kabel som går ud i to 4-pins blæsertilslutninger. Samtidigt har Corsair også tilføjet en mini USB port på deres pumpeenhed. Denne bruges til at styre pumpen via Corsairs såkaldte "Corsair Link" som vi kommer med en beskrivelse af senere.



Strømtilslutningen på enheden er desuden blevet lidt anderledes end før set. Der skal nu bruges et SATA stik samt et stik til PWM styring af pumpehastighed. Dette sker da pumpeenheden nu også skal levere strøm til op til fire blæsere, samt pumpe og på samme tid skal styre alt dette.



Tilbage til noget, der er lidt mere bekendt. Radiatoren brugt til Corsairs H80i er som vi kender den en 38mm aluminiums radiator med to slanger førende til pumpe/køleenheden. Køleblokken har en god stor overflade af kobber, som kan bruges på alle nyere CPU'er.



Til sidst tager vi et kig på den nye type blæsere, der følger med til i-modellen af køleren. Ifølge Corsair kigger vi her på en speciallavet designet til at yde et højt statisk tryk samtidigt med, at støjniveauet er i orden. Et højt statisk tryk er vigtigt når blæseren monteres i push konfiguration, altså blæser luft ind over kølefinnerne for at sikre en høj jævn luftstrøm især med mange kølefinner, der sidder tæt samlet. Blæseren er en udgave af Corsairs SP120 blæser fra deres AIR blæser serie. Ikke desto mindre får vi her en blæser, som ser ud af lidt mere end normalt, og der er nu engang dejligt fremfor endnu en OEM blæser i sort plast.


På næste side tager vi et kig på Corsairs nye Link software.

gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
01-02-2013 10:13:44
Svar/Indlæg:
5678/460
de større slanger på H80I og H100I har tydlig hjulpet med varme overførsel :)


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
01-02-2013 10:36:20
Svar/Indlæg:
686/80
Det har de i den grad, og jeg håber på at se lignende forbedringer hos andre kølerproducenter. 🙂


KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
01-02-2013 12:38:16
Svar/Indlæg:
4295/306
En sjov detaljer er at de 2 blæsere (Corsair SP120) der følger med er fantastisk gode og også dyre hvis man skal købe dem selvstændigt.

De vinder bla. testen her:

http://www.xbitlabs.com/articl...


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
01-02-2013 12:45:12
Svar/Indlæg:
686/80
Ja, de medfølgende er af samme type som dem du linker til, dog ifølge Corsair "Specialfremstillede" til køleren, udover farven (som er grå/sort frem for rød) så ved jeg ikke lige hvad denne forskel indebærer. En ting er ihvertfald sikkert og det er at de yder absolut FANTASTISK ved lave RPM!


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 12:59:54
Svar/Indlæg:
3100/53
Større slanger har næsten intet at sige i et vandkølingssystem. Det er pumpen, radiatoren og kølehovedet det kommer an på. Kommer man over 1 gpm er der næsten intet at vinde.

Få liiige teorien på plads før i tester grejet:)

Og nu hvor i alligevel har været igang, hvorfor har i så ikke også taget de billeder corsair har taget af køleren monteret i et kabinet.

Karekteren der er givet prisen kan måske diskuteres. For at den tynde version med én blæser kan performe næsten lige så godt er lidt skræmmende.


Flmr77
 
Overclocker
Tilføjet:
01-02-2013 13:13:21
Svar/Indlæg:
158/14
Antec 920 kuhleren er det v3 eller v4 ?.

Kunne være fint at se en direkte sammenligning mellem flere af de nye varianter af asetek`s koncept.

eks. 920V4 vs H80i vs 620V4 vs H60i samt H100i.

har man på Hwt mulighed for at køre med det samme setup til alle AIO test`s så man bedre kunne sammenligne dem, for tror stort set alle de ovenstående kølere er testet her på siden.

Udover det, en meget spændende køler, der kan holde det meste køligt og ikke tager for meget plads.

/Flmr


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
01-02-2013 15:08:16
Svar/Indlæg:
686/80
#5
Hvis du hentyder til at billederne i artiklen er taget fra Corsairs hjemmeside så er det helt korrekt, synes ikke der var nogen grund til at tage billeder der allerede var taget 🙂

At slangens diameter ikke har noget at gøre med systemets køleevne er da også forkert at sige, selvfølgeligt er der en grænse for hvor meget vand det kan betale sig at sende igennem, men ikke desto mindre kan tynde slanger sagtens være en flaskehals i et system, da pumpen i så fald skal yde et højere tryk for at klare den samme mængde vand per tid.

Ved heller ikke helt med sammenligningen mellem H60 og H80i, synes da bestemt der er en forskel når der rigtigt kommer varme på. Selvfølgeligt er der ikke den store forkel når man kører ved lavere spænding og hastigheder, men vil man overclocke er den større H80i helt klart at foretrække.

#6
Det er en 920V3 der er brugt til sammenligningen, jeg har desværre ikke haft de nye versioner forbi (endnu), men får dem muligvis over senere.

Det ville helt rigtigt være noget nemmere hvis alle kølere blev testet på samme eller sammenlignelige systemer, desværre er det ikke helt tilfældet og vi må klare os med hvad vi har 🙂
Heldigvis har vi dog stadigt et temmeligt stort sammenligningsgrundlag.

(Og lige en sidste ting... der er ikke noget der hedder en H60i endnu 😛)


p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 15:29:00
Svar/Indlæg:
3100/53
Skal det så antages at resultaterne også er snuppet fra et andet site? Jeg mener, der er jo allerede lavet mange andre tests, så der er jo ingen grund til at test noget der allerede er testet?

Og med hensyn til slange historien, det tror jeg altså du skal læse lidt op på. Vi skal MEGET langt ned i slange og pumpestørrelse for at det har noget betydeligt at sige.


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 15:33:21
Svar/Indlæg:
1063/54
#8 Diskussionen om billeder fra producenterne hører til i en anden tråd, hold det venligst ude af kommentarer til artiklen 🙂


#10
p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 15:39:29
Svar/Indlæg:
3100/53
Naaah, må hellere holde jer til ilden, eller sker der jo ikke noget:)
Og nu er mine kommentarer så ganske udspekuleret flettet sammen med diskussionen om at større slanger ikke er det der giver guld og grønne skove.


KeeZor
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2013 15:49:25
Svar/Indlæg:
1063/54
#10 Jeg kan afsløre at artiklen er skrevet inden diskussionen om billeder fra producenterne kom op til overfladen 😉

Det sagt så er det dog ikke realistisk at alle billeder i alle artikler, fremover vil være taget af skribenten selv, og min personlige mening er, på trods af at jeg tager 95% af mine billeder selv, at hvis producentens billeder er retvisende for produktet, og det skribenten vil fortælle, så ser jeg ikke det er en udfordring at i får højkvalitetsbilleder direkte fra producenten 🙂

Anyways, jeg synes det er et interessant emne, men hvis du ønsker at fortsætte meningsudvekslingen, må du meget gerne sende en pm, så vi ikke får spammet mere her 😀


Flmr77
 
Overclocker
Tilføjet:
01-02-2013 21:17:11
Svar/Indlæg:
158/14
takker for svar.

Ville gøre testen / artiklen bedre imo hvis man havde skrevet hvilken version køler, den var sammenlignet med ligesom der står at den bliver sammenlignet med H100.

En anden ide til at gøre sammenligningen nemmere både for skribent / bruger, ville være hvis det var muligt at måle cpu`ernes watt forbrug for skribenternes test-setups gerne både standard og test overclocket.

Men bestemt en god videre udvikling af en allerede god AIO køler.

/Flmr