Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.InterData.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.InterData.dk
Link til producentens website: http://www.MSI.com.tw

Software:



MSI CoreCenter:



Det første program jeg vil kigge nærmere på, er MSI CoreCenter, som skal bruges sammen med CoreCell chippen. CoreCenter fungerer som de fleste PC health monitors og man kan overvåge blæserhastigheder, spændinger og temperaturer. Der kan selvfølgelig også indstilles ved hvilke temperaturer en alarm skal gå i gang eller ved hvilken blæserhastighed i tilfælde af, at en blæser går i stå.

Derudover kan man med CoreCenter også overclocke bundkortet, men ClockGen er det ikke og man må nøjes med de indstillinger, som MSI har fastsat og dermed et maksimalt overclock på 11%.


MSI DigiCell:



DigiCell lyder til også at have noget at gøre med CoreCell, men helt rigtigt er det nu ikke. DigiCell bruges derimod til at tage sig af diverse indstillinger vedrørende forskellige enheder på bundkortet, f.eks. Sound Blaster Live! chippen og så kan man selvfølgelig starte CoreCenter fra DigiCell.


MSI Live Update 3:



En anden ting der kan startes fra DigiCell er MSI Live Update 3. Med Live Update tages du til et HTML interface, hvor du kan søge efter nye drivere online til både bundkort og grafikkort, MSI utilities og BIOS updates. Er der nye udgaver kan man via Live Update installere disse. Det smarte er selvfølgelig, at hele processen foregår automatisk, frem for at man selv skal sidde og lede efter den rigtige driver eller BIOS udgave.


Norton Internet Security:



Til at beskytte dig mod spam, adware og vira mens du surfer på The World Wide Web har MSI valgt at bundle Nortons Internet Security pakke. Som I kan se på billedet virker det ganske fint.


MSI Utilites:



3 mindre programmer er det også blevet til - jeg nøjes med at citere den medfølgende beskrivelse af disse:

  • PasswordKeeper: PasswordKeeper will make sure you never forget the password of mail accounts, web sites, secure files, etc.

  • MSI SecureDoc: SecureDoc is a program that could allow you to encrypt the files easily.

  • MSI LockBox: A security program designed for the Windows user.





  • BIOS




    BIOS er af Award typen og MSI bruger standard layout, som de fleste af os kender og er fortrolige med.



    Standard CMOS Features er, ikke overraskende, præcis som vi kender den med indstilling af dato/klokkeslæt og forskellige tilsluttede optiske drev/harddiske/floppy drev.



    Advanced BIOS Features overrasker heller ikke nogen. Som sædvanlig finder vi indstillinger vedrørende boot og andre småting.

    < /center>

    Integrated Peripherals og dens undermenuer giver som sædvanlig mulighed for at deaktivere stort set alle onboard features, f.eks. S-ATA, LAN eller IDE.



    Advanced Chipset Features ligner til gengæld ikke sig selv - den er blevet støvsuget for alt, bortset en lille luse System BIOS Cacheable indstilling.



    Kigger man under Cell menuen finder man dog alt det, som man kunne savne under Advanced Chipset Features. For en gang skyld alle indstillinger vedrørende overclocking og system ydelse samlet i én menu. Indstillingerne er dog de samme som sædvanlig, dvs. man kan indstille CPU/HT multiplier, spændinger, FSB osv. Det eneste der afviger lidt, er MSIs ekstra CPU spændingsregulering, som er angivet i procent - der er altså 2 steder man kan indstille Vcore. Hvorfor MSI har valgt at lave det på denne måde ved jeg ikke, men forvirrende er det og efter min mening, burde det bare være samlet i en enkelt menu med mulighed for nogle heftige spændinger.



    I den eneste undermenu til Cell menuen finder man de sædvanlige RAM indstillinger. Stort set alle timings kan indstilles, men de fleste vil sikkert foretrække at holde sig til de sædvanlige indstillinger, samt 1T/2T Command Rate og lade bundkortet klare resten.



    PC Health Status ligner sig selv med aflæsning af spændinger, temperaturer og blæserhastigheder. Dog ingen mulighed for at indstilling temperature warning eller lignende. Man bemærker også hurtigt hastigheden af de to blæsere på hhv. chipsæt og MOSFET køleprofilerne - bare rolig, de larmer knap så meget, som deres RPM tal antyder.

    VedIkEnSkid!
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    24-06-2005 14:10:07
    Svar/Indlæg:
    1/1
    Mon jeg kan få dette bundkort til at spinde med 4xOCZ El dual gold 512ram Pc3200 og 2xLeadtek Winfast7800GTX???

    inden jeg køber det ;)



    prayer
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    01-08-2005 00:12:34
    Svar/Indlæg:
    4/1
    Vedikenskid, det lyder jo næsten som det system jeg gerne ville have, men læste inde på SHG at 7800 kort ikke kan passe til dette msi bundkort, pga en skide kondensator.

    Det er sådan set grunden til at jeg stadigvæk har mit gamle lort. Ved ikke lige hvad jeg så skal vælge :l