Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: tatoo1956
Oversættelse: tatoo1956

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3282,00
Produkt udlånt af: ASUSTOR
DK distributør: EET Danmark A/S

Test

 

            

 

Testmaskinen består af :

NAS: 2 Seagate Barracuda ST31000524AS
Stationær: Gigabyte GA-790FXTA-UD5 med en AMD Phenom II 1090T @ 3.7GHz. 16 GB Corsair Vengeance 1333 Mhz RAM. Windows 7 Pro 64 bit.
Router: Linksys E3200 Dualband router.
ASUSTOR'en er testet med henholdsvis 1 og 3 GB RAM (1333Mhz). Jeg syntes at det er nærliggende at sætte 2 GB RAM mere i den, så kapaciteten er fuldt udnyttet, eftersom vi taler om et par hundrede kroner i forskel. Man skal dog selv montere de ekstra 2 GB RAM og det er noget som næsten alle kan finde ud af. (Ellers få hjælp fra en ven).

Programmer:

ATTO Disk Benchmark v.2.46
CrystalDiskMark 3.0.1 x64
NAS Performance Tester 1.3

Testmetode

Alle benchmarks er kørt indtil de (i forlængelse af hinanden) - har genereret tre resultater, uden nævneværdig forskel.

Udover de ovennævnte værktøjer er NAS'en hastighedstestet ved at kopiere filer internt på NAS'en og frem og tilbage mellem NAS'en og den stationære, for at give et ikke-syntetisk benchmark indtryk af ydelsen. Disse test er foretaget tre gange og timet med stopur og der er testet med:

4096 filer a 4 KB = 16 MB
1024 filer a 64 KB = 64 MB
200 filer a 10 MB = 2 GB
1 fil a 2 GB.

Filoverførselstiderne er beskrevet i en graf nedenfor i afsnittet.

Der er testet som netværksdrev.

Herunder er et skærmbillede af CrystalDiskMark, som jeg brugte til første test af NAS'en, tilsluttet som netværksdrev. BEMÆRK: Jeg fik til tider, nogle helt skæve testresultater med mine benchmarks / hastighedstest. Nogen fornuftig forklaring kan jeg ikke give, men Asustor'en kørte perfekt under testen, både hardware- og softwaremæssigt. Jeg viser simpelthen de mest fornuftige resultater i henhold til min erfaring og inituition. 

Her er testet i RAID1 med 1 GB og 3 GB RAM OG jeg har tilladt mig at sammenligne resultaterne med én af de nærmeste konkurrenter, en Qnap TS-269L med en processor, som er en anelse svagere, den er på 1.80Ghz og med 3GB RAM (Den har jeg også sat ekstra 2GB RAM mere i).:


            

ASUSTOR med 1GB RAM               ASUSTOR med 3GB RAM                              Qnap                      

Her er NAS-testers resultater i RAID1 med 1 GB og 3 GB RAM samt 


                

ASUSTOR 1GB RAM                              ASUSTOR 3GB RAM                                     Qnap 3GB RAM        


Her er ATTO's benchmark for ASUSTOR'en og Qnap:

 

     

ASUSTOR                                            Qnap

Herunder er grafen for filoverførslerne, testmetoden er beskrevet i inledningen af dette afsnit:

 

 

Om man er til ASUSTOR eller Qnap.. må være en smagssag. Jeg syntes at resultaterne er så tætte, at det er softwaren som afgør dette. Dette er jo ikke en konkurrence imellem dem, jeg vil blot vise, at NAS-markedet er meget meget tæt lige nu.. det er pris og smag, som afgør det hele PT. Jeg gør blot mit bedste, for at vise jer mulighederne på markedet, når jeg tester.

Jeg må sige at NAS-delen med denne ASUSTOR bare virker. Ingen sløvhed overhovedet og ingen problemer bemærket på NAS-delen. Medieplayer-delen virker også udmærket.. men med nogle "men'er". Når jeg surfede rundt og ville afspille enkelte TV-serier og filmklip, så fik jeg meddelelsen om, at der var problemer med mit skærmformat og lign. Det var ikke et generelt problem, kun i enkelte tilfælde. Jeg har den fornemmelse, at software-delen blot skal optimeres - så skulle problemerne være overstået. Der er også den ting "i mente" at ikke alle stederne, hvor de viser klip af forskellig art, er lige optimerede til visning på en HD-skærm. De "ordinære steder", som Youtube o.l. vises perfekt. Problemerne opstår gerne på de sider, som viser mere ukendte TV-serier o.l., altså "ikke så kendte" applikationer / steder.

Når man vil bruge Medie-delen, så kan man ikke klare sig uden et trådløst tastatur og mus. Jeg købte et tilfældigt Logitech-sæt og det virker perfekt. Der kan også downloades en aplikation til din smartphone, hvad enten det er en Android eller en Apple, se nedenfor:

                        

 

Nedenfor viser jeg skærmfotos af medie-softwaren, den er vist i kronologisk orden fra mit TV. Tilgiv mig den lidt ringe kvalitet af billederne, det er ikke let at få perfekte billeder af et kørende TV.


       

 

       


        


       


      

 

Som i kan se, er der ikke mangel på tidsfordrivs-muligheder. Jeg er også temmelig sikker på, at Boxee mulighederne bliver udvidet efterhånden. Nu er der jo kommet en ny dimension i dén verden med NAS-delen. Mon ikke at der kommer noget "Netflix-noget" eller andre film-streamings muligheder til rådighed i nærmere fremtid, det er min klare fornemmelse.

Jeg håber at du har fået indtryk af denne ASUSTOR's pæne hastigheder, både på NAS-siden og med medie-delen. Har du en god forbindelse ind i huset på internet-siden, så kan du virkelig få glæde af Medie-delen også.


Lad os give en bedømmelse på næste side:

SørenT
 
Overclocker
Tilføjet:
18-02-2013 11:45:13
Svar/Indlæg:
10/14
Et mediecenter der ikke kan optage TV (DVB-T/C/S) - er jo ikke noget mediecenter! ☹

Er der ikke nævnt mulighed for at koble TV tunere til den?

Tak for testen! 🙂


Dominator
 
Bruger
Tilføjet:
18-02-2013 11:57:59
Svar/Indlæg:
50/0
Den ser godt nok dyr ud, hvis man sammenligner med andre 2 bay ☹


gaming-king
 
Superbruger
Tilføjet:
18-02-2013 14:57:56
Svar/Indlæg:
1001/5
Lidt skuffende ydelse må jeg sige. og så synes jeg prisen er helt i vejret.

for en 4-bay NAS (AS-604T) skal man give 5400kr. For en tilsvarende Synology (DS412+) skal man give 1000kr mindre (4300kr) og her er det et brand/navn man kender og man for et interface der er bedre (eller i hvert fald ligeså godt).


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
21-02-2013 05:07:19
Svar/Indlæg:
4741/1690
#2
#3

Prisniveauet på AS-602T er mellem TS-269L 3282 kr og TS-269 Pro 4190 kr. Med hensyn til spec AS602T er den samme som TS-269 Pro 4190 kr. Så i virkeligheden er AS-602T rimelig markedspris, hvis baseret på spec.


tatoo1956
 
Overclocker
Tilføjet:
21-02-2013 11:57:20
Svar/Indlæg:
1630/101
Hvad angår TV delen (at optage), så kan man hente en applikation, som godt nok er en betalingsdel, her: http://dvblogic.com/en/product...
Den kan det hele plus at der kommer flere muligheder snart. NEJ, det ér ikke et "Bilka-tilbud", Asustor satser i første omgang på kvalitet, visuelt og lydmæssigt men mon ikke (igen) at priserne falder hurtigt og udbuddet bliver meget meget større. Vi har jo at gøre med Boxee at gøre også. Dette koncept, som vi tester på livet løs PT, er i en rivende udviklingsfase 🙂 .

#3, hvis du vil have en Synology - så køber man én, vil man have et andet mærke - så køber man det. Denne Asustor er meget hurtig, både i NAS-delen og i streamer-delen, så prisen er rimelig i mine øjne. Du er velkommen til at være uenig, men det er stadig flotte ydelser og hardware, som vi ser her fra Asustor. Jeg har, i sagens natur, ingen andre interesser end at give jer mine erfaringer fra testene - og jeg er totalt uvildig.. og syntes at her er et fint sammenspil mellem ydelse og pris. Lad os håbe på, at priserne falder en bid - det skal nok komme, når markedet rigtig kommer i gang. Det er jo jer, læserne - som køber deres produkter.. eller ej 🙂 .

Forresten vil jeg gerne tilføje, at man ikke må tro at Asustor er et ukendt og nyt brand. Det er en del af Asus-brandet, og det er udmærket iflg. mine erfaringer.


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af tatoo1956 d. 21-02-2013 12:04:57.