Test: Enermax ECL240-TB kølerkit

Køling d.  19. marts. 2013, skrevet af Lyngze 2 Kommentarer.  Vist: 9105 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 895,00
Produkt udlånt af: Enermax
DK distributør: DCS

Layout / Design

 

Enermax ELC240 er ligesom andre kendte vandkølingskits et lukket system bestående af en pumpe/køleblok enhed, en radiator, blæsere og selvfølgeligt et par slanger til at forbinde sagerne, som der skal være væske i. Pumpeenheden der er brugt her, er faktisk af et fabrikat jeg ikke umiddelbart har set før og er hverken en af Asetek's eller CoolIT's løsninger. Løsningen minder dog meget om Asetek's med den runde form og med en lignende monteringsform. Køleblokken er en tand højere end konkurrenternes, hvilket æstetisk set er mindre godt, men det er dog reelt set ikke nogen hindring for at køleren kan være der.


    


Kølehovedet gør desuden brug af den såkaldte QSC (Quad-Shunt-Channel) teknologi, som reelt "bare" er fire riller tværs igennem de små kølefinner, hvor væsken i systemet fjerner varmen fra CPU'en. Dette skulle være med til at fordele vandet mere jævnt og på den måde modvirke de såkaldte hotspots som kan forekomme med de konventionelle løsninger.


    


Radiatoren i kølekittet er en dobbelt radiator lavet af aluminium. Radiatoren har en tykkelse på 32 mm som faktisk er i den tykke ende af, hvad vi normalt ser brugt til sådanne køleløsninger. Corsair bruger f.eks. kun 27 mm til deres H100, hvilket også er tilfældet for mange andre producenters valg af radiator. Vi er dog ikke helt oppe på de godt 38 mm som Thermaltake's Water 2.0 Extreme måler, men ikke desto mindre er det en ganske pæn tykkelse.



Til Enermax's ELC240 kit medfølger et sæt af Enermax's egne T.B.Silent blæsere. Disse er forsynet med Enermax's eget patenterede Twister leje som lover op imod 100.000 timers brug. Derudover byder blæserne på noget så sejt som en Halo ramme udskåret i aluminium for ekstra stabilitet samt et sæt Batwing blæserblade. Blæseren byder desuden også på en lidt anderledes funktion, nemlig en form for indbygget blæserstyring som kan regulere om blæseren skal køre med 800 til 1500, 1800 eller 2200 RPM, dette reguleres manuelt via en switch på selve blæseren. En ulempe er denne switch's placering, da den kun er tilgængelig fra den ene side. Dette medvirker, at når blæseren monteres efter anvisningerne i manualen, kan blæserne ikke reguleres uden at de skal afmonteres igen.



Enermax har valgt at bruge de "traditionelle" FEP slanger af plast som sikrer at systemet er vandtæt og er pålideligt i lang tid, hvilket også afspejles i en 5 års fabriksgaranti fra Enermax.



Alt i alt virker det lidt som om at Enermax har prøvet at efterligne nogen af de features vi finder i Corsair's og Antec's løsninger. Monteringsmetoden er f.eks. meget lig den vi ser på de enheder der bruger Asetek's køle/pumpeenhed. De tre blæserindstillinger på blæserne minder mig desuden om Corsair's blæserindstillinger på deres H100. Systemet virker dog ganske godt bygget, men måske en smule bagefter sin tid, da vi begynder at se mange systemer gøre brug af blæser/pumpestyring direkte fra computeren via software.


På næste side sætter vi køleren på prøve.
 

 

Freedom
 
Superbruger
Tilføjet:
19-03-2013 10:07:54
Svar/Indlæg:
978/63
Det er jo også Enermax :) haha..


Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
20-03-2013 21:45:42
Svar/Indlæg:
718/15
De skal nok komme efter det. :)