Test: Scythe Kabuto II

Køling d.  20. februar. 2013, skrevet af Lyngze 3 Kommentarer.  Vist: 12474 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 365,00
Produkt udlånt af: Scythe
DK distributør: DCS

Layout / Design

 

Scythe er kendt for at lave produkter af høj kvalitet og det er der ingen tvivl om at denne køler også er, dog med et par få bemærkninger.



Kabuto II køleren er en top-flow køler med 6 tykke heatpipes af kobber og i det hele taget en temmeligt stor køleprofil på lige knap 700g. Store køleprofiler giver dog også en noget større kølekapacitet, hvilket vi forhåbentligt kommer til at se i testen. Med en top-flow køler kan man desuden drage fordel af aktiv køling af de resterende komponenter på bundkortet, da blæseren også blæser ned på selve bundkortet.


    


Køleprofilen er lavet med aluminiums finner og 6 tykke kobber heatpipes, og selve køleblokken er lavet i forniklet kobber. En kendt opskrift som aldrig går af mode. Scythe har desuden valgt at lave en forstærkningsstang til at forstærke konstruktionen og sikre at den forbliver i dens nuværende form for at opnå den bedste langtidsvirkende løsning. På trods af kølerens vægt og størrelse er denne faktisk meget kompakt og en tand lavere end tower kølere i samme klasse hvilket gør det muligt at passe den ind i et mindre kabinet.


        


Scythe har til deres Kabuto II køler smidt deres Glidestream 120 PWM blæser med til at forsynes køleprofilen med frisk luft. Blæseren er PWM styret op til 1300RPM men kan alligevel yde hele 73.39CFM hvilket må siges at være ganske acceptabelt, især for en blæser med kun 1300RPM. Samtidigt byder blæseren også på anti-vibrationsgummi til at dæmpe vibrationer fra blæseren til køleren for at mindske støj. Blæseren er desuden udstyret med specielle blæserblade som har mindre luftmodstand grundet rillerne i bladene.


 

Installation
Køleren er som sagt en temmeligt stor en af slagsen hvilket også får mig til at studse over valget af montering. Monteringsklips til AMD er med en bagplade til at fordele vægten, men til Intels platforme (udover 2011) er der gjort brug af Intels std. montering, hvor belastningen er koncentreret i de 4 monteringshuller på bundkortet. Samtidigt er det utroligt svært at komme til disse "push-in" clips, især hvis du vil have køleren af igen er det noget af en opgave, da det på ingen måder er til at komme til.
En anden lille finurlighed ved køleren er at det jo som tidligere nævnt er en top-flow køler. Dette betyder også at kølerens heatpipes ikke vender ens uanset hvordan køleren vendes. Dette medfører også at hvis du vender køleren på en bestemt måde køler denne ikke ordentligt. Denne lille detalje er ikke nævnt i manualen, så hvis du ikke ved det er man på bar bund når ens køler ikke vil køle ordentligt.



(Der er ikke meget plads til pølsefingre, især når man skal bruge 2 for at få drejet splitten)


På næste side får køleren lov at prøve kræfter med vores I7-920 CPU.

Brander9400
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-02-2013 08:50:16
Svar/Indlæg:
2231/97
Fine temps.

Bedre end Noctura, kunne være man skulle prøve den 🙂


Xqual
 
Superbruger
Tilføjet:
20-02-2013 10:00:27
Svar/Indlæg:
718/15
Alt i alt en fin køler fra scythe.
Men jeg hæfter mig alligevel ved det her " især hvis du vil have køleren af igen er det noget af en opgave, da det på ingen måder er til at komme til."
Det problem opdagede jeg forleden på min artic, da jeg ville skifte kølepasta. Sikke et helvede! Det er jo lettere at, stable ærter end at, få den satan af igen.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
20-02-2013 13:58:58
Svar/Indlæg:
686/80
#2
Præcis, jeg synes også det er noget af et minus, det tog da ihvertfald adskillige forsøg og smerten i mine fingre da jeg skulle have bæstet af igen 😛