Layout / Design
Så godt tager kabinettet sig ud skråt forfra. Det tilsendte kabinet har dog ikke de 2 sideblæsere med blåt lys monteret. Det er ekstra tilbehør. Det blå LEDfelt i overkanten af fronten og de 4 LEDer i den store blæser leverer nu alligevel et så kraftigt lys bagud i kabinettet så det ser helt oplyst ud (om aftenen), især hvis man monterer DVD drevet i nederste 5,25" holder.
Så kom vi om på siden, og der er på den ene side udstandset en masse sekskantede huller og huller til montering af 2 stk. 120mm, 2 stk. 140mm blæsere eller 1 stk. 200mm.
Således tager fronten sig ud og her ses de omtalte blå LEDer meget tydeligere. Indsugningen i fronten og 5,25" afdækningspladerne er lavet af sort stålgitter med sekskantede huller. Forneden er der et AeroCool logo og højere oppe sidder der et PGS B mærke. På bagsiden ser vi det sædvanlige store hul nederst til PSUen. Der er 7 PCI udvidelsespladser og igen masser af de sekskantede huller til ventilation af kabinettet. Øverst, 120mm blæseren samt hullet til I/O shield. Det er rart at se, at man har brugt dobbelte popnitter i hjørnerne, da det giver en væsentligt større stivhed i hele kabinettet.
Der er masser af plads til et ATX bundkort eller mATX hvis man hellere vil have det monteret. PSUen bliver monteret ovenpå 4 gummidupper for at mindske overførselen af eventuel støj fra den. Der er 4 ovale gummityller monteret i hullerne til kabelgennemføringen. Til venstre ses de 7 PCI udviddelsespladser med fingerskruer til hurtig og værktøjsløs montering af grafikkort. Her ses det også tydeligt, at kabinettet har plads til 4 stk. 3,5" Harddiske eller SSD og 3 stk. 2,5" Harddiske eller SSD i båsene som let hives ud ved at trykke sammen på holderen i hver side.
Her har jeg afmonteret fronten, det er meget nemt ved at trække ud forneden i fronten hvorefter de 6 metalholdere trækker sig sammen og slipper taget i fronten. En meget lækker løsning frem for andre typer der som regel er lavet af plast. Aerocools egen 200mm blæser er meget flot med de blå blæserblade og det er faktisk synd, at man ikke rigtigt kan se dem når fronten er monteret. Man skal lige være lidt forsigtig med at få ledningen til LEDfeltet med når man afmonterer fronten. Frontdækslerne til 5,25" holderne afmonteres ved, at man trykker udad på de 2 hvide plastlåse en i hver side(vist i de røde cirkler). Der er monteret et tyndt skumgummilag på indersiden af frontens indsugning til den store blæser og på afdækningspladerne som fungerer som filter og det er jo fint nok tænkt, men hvordan man lige skal få det renset andet end med en støvsuger kan jeg ikke rigtigt se.
Her ses en af de 6 metalholdere til at holde fronten lidt tættere på. Til højre kan man også se hvordan frontens sorte metalgitter er monteret på plastdelen. Man har bare bukket noget af gitteret om forskellige steder for at holde det på plads. Hvor langtidsholdbar den løsning er ved jeg ikke rigtigt. Men min mening er at det ser lidt billigt og halvfærdigt ud.
Så nåede vi ned i bunden, og der gemmer sig et stort filter, der dækker både PSUindtag og en eventuel blæser i bunden. Rammen og filteret er lavet i plast, så det er nemt at fjerne og lige give en hurtig tur under vandhanen når det er trængende. Det sidder fast med 6 magneter og falder på plads af sig selv når man lige tilter kabinettet og sætter det på igen. Kabinettets hvilepunkter/fødder er lavet en slags gummi/plast, som efter min smag er alt for hård til effektivt at dæmpe eventuel resonans fra kabinettet. Det ligner massivt gummi men de er hule indeni, så gummilaget er måske 3-4 mm tyk i virkeligheden.
Her det 5,25" holdernes låsemekanisme vi tager et kig på. Det er en kraftig plastlås med en slags fjedereffekt i form af den plastdims ved midten trykker ned på holderen som så gør at låsepalen bliver holdt fri mens man isætter et DVD drev. Drevet trykker ved monteringen på en plastdel på indersiden af plastholderen, som derved bliver trykket ned og holdt fast i det ene skruehul på DVD drevet. Den lås er faktisk så effektiv, at man skal hive betragteligt i håndtaget helt til højre på plastlåsen for at få drevet ud igen. Men det er ihvertfald en god og værktøjsfri låsning af f.eks. et optisk drev.
Når man isætter en Harddisk eller SSD sker det for 2,5" størrelsen ved at man isætter Hdd/SSD i den ene side så hullerne passer ind over plasttappene på holderen og krænger plastholderen op omkring tappene i den anden side. Det er en lidt voldsom måde på de små 2,5" enheder. Men ok man isætter selvfølgelig ikke nye enheder i tide og utide så det går jo nok. Det går lidt lettere på 3,5" holderne da de er større og mere fleksible. Der er også isat bløde siliconetyller og metalstifter til skruehullerne, så det giver en fin dæmpning af eventuel resonans fra Harddisken. Der kan også monteres 2,5" enheder i midten af 3,5" holderen, så skruer man bare 4 skruer op igennem de tilsvarende huller i holderen.
Her ser vi på kabinettets "betjeningspanel". Til venstre tænd/sluk knappen med blåt LEDlys. i midten sidder mikrofoningangen og headsetudgangen, flankeret af et USB3.0 stik på hver side. Hvis man endnu ikke har fået sig et bundkort med stik onboard til USB3.0 kan man bare bruge det USB2.0 stik, som også sidder på USB3.0 ledningen, så laves begge stik selvfølgelig om til USB2.0. Resetknappen sidder i højre side og er ligesom powerknappen en aflang fjederbelastet knap med rødt lys, som indikerer harddisk aktivitet.
Her er der så monteret bundkort og det ser jo meget godt ud hvis I/O shieldet er sort som på dette Asrock bundkort. Der er selvfølgelig også tænkt på vandkølingsfolket, som her får hele 3 huller til slangerne som bliver godt beskyttet med en gummitylle i hvert hul.
Her er kabinettets kølesystem beskrevet. Først for 200 mm Aerocool blæseren og derefter for blæseren på bagsiden. De er begge 12 v blæsere, som starter op på omkring 9 volt og kører på fuld knald hele tiden. Dog kan man regulere lidt, hvis man har et bundkort, der kan styre blæserne som dette Asrock bundkort som jeg bruger til installation senere. For 200mm blæseren gælder altså, at den kører med max 800 omdrejninger pr minut og blæseren bagpå med 1200 omdrejninger pr minut. De flytter meget luft 63 CFM for 200 mm blæseren og ca. 52 CFM for bagblæseren. Det har selvfølgelig en pris i form af støj. Den store blæser ligger på 24,4 dBA og den bageste blæser på 26,2 dBA, og det er da bestemt hørbart men ok, til en gamer maskine skal der jo unægtelig flyttes luft for at de overclockede og varmeudviklende dele kan holdes kolde. Selv om jeg prøvede at sætte blæserne ned i hastighed via Biosen havde det desværre ikke den helt store effekt på den susen, der kommer fra blæserne. Det er derfor lidt ærgerligt, at man ikke har udstyret blæserne med en switch med mindst 2 trin, så man i det mindste havde muligheden for at slå blæserne helt fra, hvis man ikke lige skal "Game".
Sådan er luftflowet i kabinettet. Der er jo som nævnt plads til 8 blæsere. Det er her beskrevet ved hjælp af numre ud for de steder hvor de i teksten nævnte blæsere bliver/kan monteres.
Tak til Aerocool for billederne uden hwtlogo
På næste side installerer jeg hardware i kabinettet.