Layout / Design
Så bliver det vist ikke meget mere lækkert i design. Kabinettet er i halvblank sort med en spejlblank front. De forchromede fødder ser også rigtig lækre ud, og der er naturligvis kraftige gummiindsatse i dem, så eventuelle vibrationer absorberes.
Så har jeg taget en af de meget tunge sider af. De er så tunge på grund af det lyddæmpningsmateriale, de er udstyret med. Det føles som noget stof at mærke på og er kun 3-4 mm tykt, men er alligevel rigtigt effektivt og medvirker til at afstive siderne. Både frontlågen og toppen af kabinettet er også beklædt med lyddæmpende materiale (det er dog noget skumgummi på op mod 8-10 mm tykkelse). Her er det så et kig indenfor i kabinettet, og der er unægtelig oceaner af plads til montering af diverse hardware. I forhold til det gamle XL kabinet er der "kun" plads til 8 harddiske eller SSDer. Til gengæld kan harddiskburene konfigureres helt efter hvad slags dele man skal have plads til (mere om det længere nede). I dette kabinet er der rigtigt mange huller (7 stk) med gummigennemføringer til trækning af ledningerne på bagsiden. Der er monteret en blæser i bunden af kabinettet og den kan naturligvis flyttes hvis man har brug for plads til en rigtig lang PSU eller skal have flyttet et harddiskbur. Kabinettet er heller ikke længere inddelt i flere separate rum, som på det gamle XL. Luften suges ind i siderne lige bag frontdøren som er fast monteret i venstre side. Den kan ikke sættes over i højre side, men sådan er det altså, og det må man leve med. Endvidere er der plads til 4 stk. 5,25" drev.
De hvide Harddisk/SSD holdere er fremstillet i metal, og når der ligefrem er 8 stk. af dem, ja så bidrager det jo også til den samlede vægt. De klikker fint på plads i harddiskburene og alle holderne er formonteret med flytbare gummityller til reduktion af mekanisk støj fra harddiskene. Det er bare at skrue de specielle harddiskskruer ind i bunden af 3,5" diskene efter at man har afprøvet hvor man vil have harddisken til at sidde i forhold til ledningerne på bagsiden. Til SSD bruges hullerne til 2,5" montering midt i holderen. Det er naturligvis nogle meget mindre skruer der skal benyttes, og de skrues så op i bunden af SSDer(ne). Lækre holdere, må man sige, og bestemt robuste.
Så tager vi et kig på toppen af fronten, hvor vi finder audio ud og ind og en lille resetknap. I midten af fronten sidder selve powerknappen, som er fjederbelastet og føles rigtig lækker. Den er omkranset af en plastindsats der går helt rundt om knappen og frem til fronten og lyser blåt tilpas afdæmpet, så det ikke generer. I højre side finder vi 2 stk. USB 3.0 stik og ved siden af 2 stk. USB 2.0 stik.
Så er det blevet bagsidens tur. Nær toppen og ca. midt på kabinettet over de hele 9 hvide metalafdækningsplader til PCIkort pladserne er der en masse sekskantede huller og de er faktisk pænt store ca. 8-10 mm hvis man måler over 6kanternes flader. Så her kan der komme masser af luft ud hvis man har isat så mange blæsere at der bliver overtryk i kabinettet. Her ser vi også tydeligt en af kabinettets 3 Fractal Design 140 mm silent 1000 r.p.m blæsere. De har alle hvide vinger og sort hus, og det ser da faktisk rigtig godt ud. I bunden har vi det sædvanlige PSU hul. Dog har fraktal Design monteret en skumliste hele vejen rundt om PSU-hullet på indersiden, så eventuel resonans ikke får lov til at forplante sig gennem bagsidens metal. Her ses det også, at sidepladerne holdes på plads af 2 stk. fingerskruer i hver side. H2O folket kan kigge langt efter huller til vandslanger, for de er på dette kabinet slet ikke eksisterende.
På toppen ses hullerne til ekstra blæsere. Man kan montere 2 stk. 120 mm eller 2 stk. 140 mm blæsere eller topmonterede radiatorer af den tynde slags 240/280 mm. Fractal Design har valgt at levere kabinettet med blændede huller til blæserne både i toppen og på siden. Plastpladerne er skruet fast via de sædvanlige huller til blæserne, og der er et stykke tykt dæmpeskum på indersiden, for at gøre kabinettet så lydsvagt som overhovedet muligt.
I bunden er der et rigtigt stort filter (i plast) der dækker både PSUen og den indbyggede blæser. Det kan trækkes ud på bagsiden af kabinettet og eventuelt skylles, når rengøring er nødvendig.
På disse små billeder vises det ganske tydeligt hvordan man kan flytte rundt på et harddiskbur eller begge, samt helt fjerne det ene harddiskbur alt efter ønsket konfiguration. I fronten kan der, hvis man ser på billedet nederst til højre, installeres en ret voldsom radiator. Den kan dog max være på 240 mm i længden på dette sted.
Tak til Fractal Design for billederne i artiklen uden vores logo.
Så installeres der hardware på næste side.